Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under oktober 2007

Av Helga - 19 oktober 2007 10:07

God morgon!!


I natt kom jag hem vid 03-snåret och då passade det bra att sova ut ordentligt nu på morgonen... Familjen har snott runt här hemma, men jag lyckades ändå sova vidare. Nu har jag ätit lite frukost, druckit kaffe och bläddrat i morgontidningen och är redo för den här dagen.


På programmet står inget bestämt idag, men en promenad vill jag ta och till kvällen vill jag gärna äta en god middag och mysa med familjen.


Härom dagen hade jag en mamma, en mormor och två små barn med ombord på en flygning och de skulle byta flygplan på den stora europeiska flygplatsen vi flög till och sedan resa vidare till Thailand. De här flickorna, som var mellan 6-8 år, var bara för fina. Vi brukar dela ut lite leksaker när vi har barn med på flygningen och jag gav dem varsitt halsband och en klistermärkesbok. Så glada och tacksamma de blev och t o m när de skulle gå av flygplanet tackade de för maten de fått och för leksakerna och smyckena och det riktigt lyste om dem.


Jag sade då:  - Tack för att ni kom hit och flög med oss, för det har ju varit så trevligt att träffa er...


...och det menade jag verkligen - vilka härliga barn! Det är inte alltid man får denna reaktion från barn när vi delar ut leksakerna nämligen. Allt som oftast får man höra. Men, har du inget annat?


Det är inte riktigt lika kul...


Av Helga - 18 oktober 2007 12:15

Nu har jag lagat middag till familjen. Själv ska jag ut och kvällsflyga och när maken kommer hem är det bråttom för att hinna till en ny information om idrottsinriktning på gymnasiet. Maten är alltså klar och behöver bara värmas i micron !!


Jag läste på Åsas blogg att hon kallas för "Rambo" av en skolelev hon har och jag tror att Åsa kan ta det som en komplimang!!


Jag blev full i skratt när jag tänkte på mina passagerares syn på mig om de skulle kalla mig för "Rambo" ;) Hm.....




Av Helga - 18 oktober 2007 08:56

Det blev ju lite shoppat igår på stan...Vi köpte jeans och en tröja till sonen



och så var vi in på Hemtex där det var 50 % på allt och då köpte jag lite olika servetter och två söta gräddvita ljuslyktor som ser ut som pioner... Det är alltid roligt att handla på "rall".


Sonens kläder var ju inte lika billiga, men han har haft samma två par jeans i flera år nu, så det blir billigt i längden ändå.


Jag har varit iväg på ett utvecklingssamtal med sonen här på morgonen och senare idag ska jag ut och flyga igen, men nu ska jag först ha en skön morgonstund för mig själv - hann inte riktigt med det imorse när vi alla skulle iväg samtidigt.

Av Helga - 17 oktober 2007 19:21

Jag har varit med sonen till kliniken där han fick göra "avtryck" för nya skoilägg och det var inte konstigt att han började känna av sina knän härom veckan eftersom hans fötter tydligen växt 2 cm sedan han fick iläggen gjorda första gången. Hans skor har nu storlek 47 !!

  Vem kunde tro att min son skulle bli så stor, så fort...



Vi gick också till JC och köpte nya jeans och en nya tröja till sonen (se bild imorgon) och så tog vi oss en bit mat. Därefter gick vi till mamma och pappas "evakueringslägenhet" och där fick vi gott fika. Vi hade med oss en present till pappa som fyllt 83 år. Han fick en ask noblesse (mörk choklad), en reflex och en olivsked med hål i själva skedskålen och en liten krok så man kan hänga den på burkkanten.


Sedan var det dags att gå till tandläkaren och där konstaterades inga hål. Skönt!


Nu ska jag fixa till någon slags middag i all hast innan dottern kommer hem från sin träning. Ha en skön lill-lördagskväll !!


Av Helga - 17 oktober 2007 11:56

I början av min bloggkarriär hade jag flera inlägg om tokiga skyltar insamlade av Air France personal under deras resor runt jordklotet.


Här hittade jag en ny rolig skylt som jag vill dela med mig av;

 Oj då, kanske inte skulle gå in här...

Av Helga - 17 oktober 2007 10:35

 

Så här illa är det väl ännu inte i Sverige ??


Men, visst händer det att jag tar hissen de tre trapporna upp till vårt besättningskontor trots att jag bara har en liten väska att bära på och visst händer det att jag tar bilen till träningspasset eller motionsslingan och visst händer det att jag tar rulltrappan i affären när det skulle vara nästan lika lätt att ta trappan.


Jag måste kämpa för att inte glömma bort vardagsmotionen...

Av Helga - 17 oktober 2007 08:51

Jag kom hem riktigt sent i natt och har väl sovit ungefär fem timmar. Jag skulle ta en taxi hem från tåget och då var där en man som mådde mycket dåligt. Taxichauffören undrade om det var okej om vi tog med honom förbi psykakuten på väg hem till mig.... Det var ju självklart!


Vilken godhjärtad taxichaufför och så proffsig. Hon pratade med mannen hela vägen till akuten om anti-krist och om hur han mådde... Min taxichaufför var en fantastisk vardagshjälte !!


Idag ska sonen komma hem lite tidigare från skolan och vi ska till en klinik för att prova ut nya ilägg till hans skor och sedan på kvällen ska vi till tandläkaren. Däremellan ska vi hälsa på mina föräldrar, som bor i en tillfälligt hyrd lägenhet eftersom deras lägenhet stamrenoveras. Pappa fyllde år härom dagen, så en liten present ska vi ta med oss också.


Bilden är tagen på en bakgård i Helsingborg; 

Av Helga - 16 oktober 2007 12:50

Si så där ja, den nya diskmaskinen är på plats och den gamla puts väck...


     YES !!!!


Jag hittade en jättegod kycklinggryta med pasta i frysen som jag inmundigat till lunch. Jag ska iväg på en kvällsflygning senare och då behöver man ladda upp ordentligt med mat, man vet aldrig när tillfälle till matintag ges nästa gång.


Nu ska jag ta mig en promenad och samtidigt passera affären för att köpa lite mer mjölk att fylla kylskåpet med. Med två tonåringar i huset går det åt en hel del mjölk.

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards