Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Inlägg publicerade under kategorin Sponsrat eller recension

Av Helga - 24 augusti 2016 10:10


Just nu är jag väldigt förväntansfull eftersom jag har en liten resa på gång i september. Jag hade semester redan i juni och bara tre veckor ledigt, så nu känner jag stort behov av en avstickare på några dagar. Resan går till en huvudstad i Europa och jag lovar att berätta mer om den resan senare - vilken cliffhanger va!? Jag har tänkt mig att åka tåg, en eller två dagar, till en mindre fiskeby lite utanför den stora staden. Detta för att njuta av havet och förhoppningsvis det fina vädret. Kanske blir det en hyrbil istället, ibland är ju det så mycket enklare att köra precis när man själv vill och inte passa tidtabeller.


Dottern och hennes pojkvän har nu kommit fram till Irland nu, som också är ett land perfekt att upptäcka med hjälp av att köra egen bil eller hyra bil. Det är så mycket vackert att se och upptäcka på Irland och kör man bara lite utanför Dublin så får man se så mycket mer av landet. Jag har varit på Irland några gånger genom jobbet och en av gångerna åkte vi ut till den lilla fiskebyn Howth och dit var det bara ungefär en timmes resa.


Nu har jag redan landat för dagen efter en kort nattvila på hotell i södra Sverige. Jag ska använda dagen till att träna och träffa mina föräldrar så nu får jag sluta drömma om resor...

   


#helga #resa #hyrabil #sponsrat #irland



ANNONS
Av Helga - 24 maj 2016 17:13

Detta inlägg är skrivet i samarbete med hotelspecials.se

 

 


Nu har vi landat för dagen och vi befinner oss i norra Sverige. Min kollega som ska bli arbetsledare ombord har fått träna i två dagar av tre. Detta är en arbetskamrat som har flugit i många år så det är inte ett så stort steg att få nya arbetsuppgifter och bli chef. Vi är redan inne på ledarskapsfrågor och inte fast i detaljer kring arbetet ombord. Ikväll ska vi träffas och äta middag tillsammans hela besättningen men sen däckar vi nog båda tidigt. Det tar på krafterna att lära nytt.


Jag har blivit ombedd att berätta om och recensera en hemsida som heter hotelspecials.se. På den här sidan finns det hotell i många Svenska och utländska städer samlade på ett och samma ställe. Det finns olika erbjudanden som man kan del av och ett erbjudande som lockar mig är "veckans erbjudande". Nu var det 34% rabatt på Smögen havsbad t ex.


Hotelspecials erbjuder bästa pris garanti. Man har också samlat olika kategorier i en spalt såsom Romantisk weekend, Spahotell, Billiga hotell och designhotell. Det är ett bra sätt att snabbt hitta det man letar efter. Hotell i Arlanda är det säkert många som söker efter i sommar och då kan det vara enkelt att leta via bokningssajten.


När vi i familjen reser privat bokar vi ofta hotell och resa samtidigt som en paketresa, men i sommar ska vi fira min systers 50-åriga födelsedag och då bokade vi rum genom en bokningssajt. Det är enkelt och man har många alternativ samlade på samma ställe.



Jag bor otroligt mycket på hotell genom arbetet så egentligen borde jag väl kallas hotellexpert   


#helga #tips #hotell #bokning #sommarresa

ANNONS
Av Helga - 31 oktober 2015 10:06



Fortfarande har vi massor av barnfamiljer som är ute och reser och det är full fart och härligt!


Igår hade vi t ex fyra ensamåkande barn på samma flygning. Tjejen som hämtade barnen (assistansservice) sa att under just den halvtimmen hade de 27 ensamåkande barn som ankom eller skulle resa iväg på arlanda inrikes.


Mitt flygbolags trafik ökar den närmaste tiden och vi har nya linjer och nya flygplan på ingång. Detta innebär att vi anställer ny personal, både piloter och kabinpersonal. Flera hundra nya ska tillkomma fr o m nu t o m våren. Senast förra veckan kom en ny kurs kabinpersonal ut på linjerna. Jag checkade ju också ut en ny kollega i september. Jag rekommenderar ofta ny personal att gå med i facket. Det är ett bra sätt att få hjälp i ens arbetssituation och tillsammans blir vi starkare anser jag...


Idag blir det en flygning ner till medelhavet. Nu börjar det nog bli dags för många höstlovsfirare att resa hemåt så vi räknar med "fulla hus" på hemvägen.


 


#helga #flyg #resa #facket

Av Helga - 22 maj 2015 21:21


Så har jag hamnat på ett hotell igen - den här gången i Göteborg. Jag och mina kollegor bor väldigt mycket på hotell genom jobbet så vi skulle säkert kunna hyras in som expert-tyckare när man ska renovera t ex - vad gillar gästerna egentligen?


Just nu är det många som planerar sina resor för våren och inför sommarperioden. En stad som är populär så här års är just Göteborg och söker du ett enkelt sätt att leta hotell i Göteborg kan du lätt göra ditt val på hemsidan Hotell Göteborg


Det finns flera sätt att hitta det hotell man gillar bäst på hemsidan. Man kan söka på område, pris, typ av hotell eller antal stjärnor. Det lämnas också prisgaranti vilket är riktigt bra!


Hoppas du som är på väg att resa till "Sveriges framsida" hittar det boende du vill ha genom det här tipset!

Av Helga - 24 april 2015 09:26


Nu ska du få ett tips om en rolig aktivitet som kan passa när det är dags för  t ex ett event med arbetskamraterna, möhippa, svensexa eller ett födelsedagsjippo - Spela bubble ball


Bubble ball är en lek/ett spel där deltagarna tar på sig en enorm genomskinlig boll/ bubbla och sen spelar man fotboll mot varandra. Det låter helt galet kul och på hemsidan kan man också få en föraning genom en film och se bilder på hur det går till. Företaget hjälper till med arrangemanget genom planering av dagen, domare, genomgång, spelplan och musik. Det finns också möjlighet att boka en 4-kamp om man så önskar.


Jag tycker det här är ett roligt alternativ för en aktiv dag med kompisarna eller arbetskamraterna. De flesta har väl  redan provat på aktviteter såsom bowling, go-cart eller paintball så detta känns spännande och nytt!

Av Helga - 27 mars 2015 13:08


Jag har fått tips om en flygsajt som är helt ny för mig. Flygsajten heter flyg.nu och om du klickar på länken så kommer du dit och kan bedöma sidan själv. Jag tycker att sidan är både bra organiserad och inspirerande. Det finns färgbilder på sajten med motiv från flera olika populära destinationer så man blir riktigt sugen på att boka en flygresa och sticka iväg. Om det passar dig bättre så finns det även möjlighet att ladda ner en app både för iOS och Android och därigenom leta din flygresa enkelt i mobilen eller läsplattan. Detta med appar kan ju passa extra bra om du är ute på resande fot.


Sajten har en sökmotor som letar flygresor genom många välkända reseföretag som t ex Ticket, Resfeber, Mr Jet, Expedia och Sembo. Du kan se olika prisalternativ med avgång från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn på den första sidan. Det är även kul att se de senast gjorda sökningarna på sidan.


Jag tycker att flygjämförelsesidan ser proffsig, pålitlig och inspirerande ut. Man har bl a möjlighet att konkakta företaget via sajten och det finns även en hänvisning till facebook.


Se så ut och flyg med dig nu - att resa är bara så roligt!


 




Av Helga - 8 november 2014 10:26



Det har sina fördelar att blogga om flyg och resor. När jag kom hem från min senaste flygturné hade jag fått ett paket i brevlådan.


 


Spännande  vad kan det vara?


 


Jo, det var ett passfodral från Mt. Manor som jag blivit ombedd att recensera.


 

Det här passfodralet är ett smidigt skinnfodral i fin kvalité med plats för pass, sedlar, kreditkort och biljett. Fodralet är inte större än att du kan ha det i innerfickan på en kavaj t ex.



Det sitter det en liten penna i en minimal ficka längst upp i kanten. På baksidan finns en "flärp" som du kan dra i för att enkelt få upp passet och dina sedlar ur fodralet.


Mitt betyg för fodralet är 5 av 5. Det är snyggt, smidigt, bra kvalité och praktiskt. Minus blir det för priset som jag finner ganska högt (899:-). Jag skulle kanske inte unna mig ett så dyrt passfodral, men fick jag det i julklapp eller födelsedagspresent skulle jag självklart bli väldigt glad!


Just nu kan jag erbjuda mina läsare 15 % rabatt på beställningar hos Mt Manor. Rabatten gäller fram till den 6 december och koden är snurrah15


#recension #flyg #resor #MtManor #passfodral #helga #present

Av Helga - 4 november 2014 18:44


Idag var en bra dag med en Europaflygning på programmet. På hemvägen hade vi väldigt många barnfamiljer som kom långväga ifrån - det var nog efterdyningar från höstlovet förra veckan. En familj med två småbarn hade rest från USA och de var mycket trötta alla fyra. De hade blivit tilldelade platser på olika håll i flygplanet redan vid avresan från staterna. Det är ju inte så bra när man reser med sina barn så vi fick hjälpa dem att fixa runt lite ombord och så fick de sitta tillsammans till slut.


Imorgon sticker jag iväg igen och då ska jag ut på en tredagarsturné och eftersom jag ska norrut har jag förstått att jag ska få möta snö och kyla.


Den här bilden är tagen i Kiruna för några år sedan... Fullt så mycket snö blir det nog inte redan nu!?

 

 


Jag kan nörda in på grejer ibland - nåt roligt spel på internet, instagram, bloggen t ex...


Just nu har jag fastnat för frågesport på nätet och det är något som är perfekt att roa sig med t ex när jag har jour. Jag tycker naturligtvis att det är extra kul med geografi-frågorna. Har du nån sån där hang-up just nu? Vad gillar du att göra när du får en stund över?


 


#flyg #helga #europa #resa #geografi #frågesport




Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

Följ bloggen

Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Blogkeen
Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Bloglovin'
62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se