Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Inlägg publicerade under kategorin Sponsrat eller recension

Av Helga - 27 juli 2012 19:15


Det händer lite då och då att jag ombeds att rescensera en produkt eller en hemsida som har med resor att göra och det kan ju passa bra i min blogg som har en inriktning på resor och flygbranschen.


Idag ska jag rescensera en hemsida som ger möjlighet att hitta många hotell i Umeå samlade på ett och samma ställe. På sidan hittar du en beskrivning av hotellen, varje hotells specialitet och bilder på byggnaderna och bilder från interiören för varje ställe.


Jag tycker att hemsidan är lätt att använda och man kan få en bra uppfattning om var hotellet ligger i förhållande till kända platser i Umeå, man kan se hur det ser ut på hotellet och man kan läsa tidigare kunders betyg eller själva lämna sitt omdöme. Så ska du resa till Umeå kan du med fördel använda hemsidan som jag länkat till ovan.


Umeå är för övrigt en trevlig stad väl värd att besöka. Jag har bl a varit till ett friluftsmuseum som heter Gammlia under en av mina jobbövernattningar. Där finns också många trevliga butiker, restauranger och caféer för  stadens invånare eller tillfälliga besökare...


       

Bilderna är tagna vid Gammlia...

ANNONS
Av Helga - 25 juni 2012 13:15


Eftersom min blogg ses som en reseblogg får jag en del förfrågningar om att skriva om resor och artiklar förknippade med resor. Nu har jag blivit tillfrågad om jag vill recensera en hemsida med en sökmotor för billiga flygresor, Skyscanner. Jag har valt att tacka ja till erbjudandet eftersom jag anser detta vara en seriös hemsida.


Adress till resesajten hittar du om du klickar på länken - Skyscanner


Skyscanner är Europas ledande resesökmotor för billiga flygresor. De söker miljontals flyg från alla ledande flygbolag (både lågprisbolag som Ryanair och reguljära flygbolag som SAS) för att hitta de bästa flygpriserna.


Jag finner resesajten mycket användarvänlig. Designen är också tilltalande, så ska du söka en billig resa kan jag rekommendera Skyscanners sökmotor.


Vill du hitta en billig resa vart som helst och lite när som helst kan du hitta de bästa flygerbjudandena utan att behöva fylla i exakta datum eller destinationer. Den mest flexibla sökningen får du genom att välja ‘Sverige’ som avreseland, ‘Överallt’ som destination och ‘hela månaden’ eller ’hela året’ för avrese- och hemresedatum.


Man kan hitta vilka dagar i månaden som det är billigast att flyga på men också vilken månad under året som är billigast. Antingen går man in på deras stadssidor som London där man ser ett diagram på höger sida. Alternativt söker man på hela året och använder sig av rullgardinsmenyn på månadsvyn där man ser de billigaste priserna under året.


Hoppas även du som läser min reseblogg kan få nytta av min recension av Skyscanners sökmotor när du söker billiga flygresor.


 

     

ANNONS
Av Helga - 16 maj 2012 16:30


Många av mina kollegor på flygbolaget är bra på att shoppa. Anledningen till det är nog att vi har mycket tid borta i städer där vi inte är bosatta. Det är lätt att börja fördriva sin tid i butikerna och att passa på att göra ärenden när man ändå inte kan göra så mycket annat vettigt. Själv försöker jag hålla mig till att handla det jag verkligen behöver och inte hålla på att köpa en massa onödiga saker. Det är väl det bästa både för plånboken och för miljön.


Ska jag då ändå handla någonting är det ju trevligt om man kan få lite rabatt på varorna. Jag fick nyligen tipset av en kollega att registrera mig på Groupon. Där får man tillgång till bra erbjudanden på kläder, restauranger, skönhetssalonger, resor  mm och varje dag får man ett nytt erbjudande som man kan uttnyttja om man vill. Det handlar om rabatter på minst 50% och det är ju alltid trevligt med lägre priser.


Jag kikar runt lite på hemsidan och ser att det finns bra restaurangerbjudanden,rabatt på fotograferingar, resor, skönhetsbehandlingar, dykning, klädinköp och mycket, mycket mer. Jag tror jag ska registrera mig på sidan...


Har du använt dig av Groupon eller har du hört om det är bra?


Ge mig gärna lite feedback!!!


 

Av Helga - 8 maj 2012 19:45


Ska man sälja sitt guld och i så fall till vem?


Det verkar ju vara en stark trend just nu att man ska sälja sitt gamla guld. Många är vi som sitter med smycken som vi aldrig längre använder. Kanske är det grejer som man ärvt som bara ligger där i byrålådan. Jag har en del äldre smycken som jag inte använt på många år och jag har funderingar på att sälja guldet.


Har du sålt något guld?

Har du något tips om ett bra företag att sälja till?


Jag hittade bl a  en länk till nordisktguld dit man kan skicka sina guldsmycken. Det verkar vara säkert men jag skulle nog ändå föredra att sälja grejerna "över disk" och inte skicka iväg alltihopa.


Dessutom kan jag bli tveksam att alls sälja mina gamla guldsmycken. Det är ju trots allt sånt som jag antingen ärvt eller saker som jag en gång tyckt mycket om. Rätt vad det är blir det mer inne med guld igen och då kanske jag ångrar mig?


Ja, detta tål att tänka på   

Av Helga - 25 april 2012 09:00


Använder du linser?




Då kanske du har funderat på vilka linser som fungerar bäst under din semesterresa – det har jag funderat på och här delar jag med mig av lite tips inför resan.


Min son har vissa planer på att göra en längre resa i vinter och för att hitta bästa lösningen för honom har jag kollat upp lite om hur det är bäst att göra med linserna.

Jag tycker det verkar smart att resa med endagslinser istället för de vanliga månads- eller veckolinserna. Detta eftersom det är mer hygieniskt och för att de funkar bra även i varma och tropiska länder. Man slipper ta med en stor flaska med linsvätska på resan också. På en semester finns ju även alltid risken att man ska tappa sin lins i samband med t ex bad- eller sportaktiviteter och då gör det ju inget om det är en endagslins som man har tappat. Jag tror också att endagslinser skulle vara bäst för sonen eftersom det är betydligt svårare att sköta de vanliga linserna ordentligt under en resa.

Jag hittar även information på nätet om en dygnetrunt-lins. Det kan också vara en bra lösning för en aktiv resenär. Jag ska kolla upp de olika alternativen lite närmare sen innan resan.




Några allmänna tips inför resan för dig som använder linser;


  • Packa ner större linsvätskor i det bagage som du checkar in om du ska ut och flyga. Man får inte ha så mycket vätska med sig i handbagaget. Tänk på att det är tryckskillnad också – packa ner flaskan i en plastpåse ifall den skulle läcka.
  • Förvara gärna dina linser och linsvätskor i handbagaget. Tyvärr händer det att incheckade väskor blir försenade.
  • Se till att du har minst ett extra par linser med dig.
  • Ta med en linsvätska i reseformat som du kan ha i handbagaget. Man får max ha 100 ml vätska per behållare i handbagaget.
  • Ögondroppar kan också vara bra att ha med under flygresan eftersom luften är väldigt torr. Min erfarenhet är att luften ofta är torr även på hotellrummen.
  • Våtservetter är bra att ha med sig för att kunna hålla händerna rena.
  • Packa ner simglasögon om du ska simma med linserna.
  • Ta med ditt linsrecept ifall du skulle behöva nya linser under resan.



Jag hittade många bra tips kring detta med linser på resan hos LensOn som säljer linser på nätet!




 

Av Helga - 2 mars 2012 08:45


Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är jag med i Buzzador. Det är ett kampanj- och marknadsföringsföretag som "buzzar" produkter genom sina medlemmar. Jag har inte fått vara med i någon kampanj tidigare men nu är det dags. Det är dags att testa och rescensera Gevalias nya snabbkaffe Millicano. Jag ska bjuda vänner, kollegor och familj på kaffet och så ska jag meddela vad vi tycker...


Paketet kom med posten igår och redan idag gjorde jag min första kopp kaffe till frukost...



Jag tyckte kaffet var smakrikt och hade en  fyllig smak. Jag gillar ju starkt, mörkrostat kaffe och visst var det här kaffet bra! Oftast dricker vi bryggkaffe här hemma men ibland passar det bättre att använda sig av snabbkaffe. På utflykter eller i stugan t ex.

Av Helga - 17 februari 2012 08:30


För ganska länge sen gick jag med i Buzzador. Det är ett kampanjföretag där man kan anmäla intresse för att testa nya produkter. Hittills har jag inte kommit med i någon kampanj men så kom då ett erbjudande till kaffemostern Helga.


Jag ska få testa det nya snabbkaffet Millicano från Gevalia. Man får paket med prover hemskickat och sen ska man prova produkten och erbjuda vänner/ kollegor/ släktingar att smaka. Efter det ska man rapportera in vad man tycker om kaffet. Det ska bli kul!!



Igår hälsade jag på svågern, som är nyopererad, innan jag åkte till jobbet. Det blev ett ganska kort besök eftersom han fortfarande är mycket trött. Det var ändå skönt att se att han verkade må hyfsat!


Sen hade jag en ganska lättsam kväll i "tuben". Mycket folk till och från Oslo, men ändå smidigt! Kabinchefen är alltid rolig att jobba med. När det var dags för avstigning annonserade han så här i högtalaren;


- Mina damer och Herrar, tack för oss. Det blir avstigning genom den främre dörren och jag har talat med passmyndigheterna och ikväll får även Norrmännen stiga av här på Arlanda

Av Helga - 21 november 2011 16:16

Sist jag var på övernattning genom jobbet bestämde vi oss för att prova att boka bord på restaurang via internet. Jag hade hört talas om tjänsten och tyckt att det verkar så smart och smidigt.


Besättningen bestämde redan på trafikkontoret på Arlanda att vi skulle gå ut och äta tillsammans på kvällen. Se här vad vi hittade; restaurang Malmö . Det var det bara att sätta sig vid en dator och boka bord på en restaurang på lämpligt avstånd från vårt hotell.


Inte så dumt alls faktiskt!

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

Följ bloggen

Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Blogkeen
Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Bloglovin'
62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se