Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2007

Av Helga - 5 maj 2007 14:53

Åh, vad skönt att vara hemma igen. Alltid kul att åka bort, men också skönt att komma hem igen. Nu ska jag ta en kaffe med mig ut och läsa morgontidningen.


 Barnen är i storstaden och sportar båda två. Maken har skjutsat och ligger nu på rygg och tar igen sig efter en tidig start i morse. Senare måste vi faktiskt klippa gräset, det växer så det knakar här. Efter det ska vi nog ta fram våra trädgårdsmöbler. Hittills har vi bara haft ett litet cafébord med stolar framme i väntan på den "riktiga" våren. Nu hoppas vi att det inte blir fler bakslag (eller starurar som man säger på Gotland), vi får se...


Till kvällen ska jag tillaga oxfilén som jag köpte på resan och så knäcker vi nog en vinare tror jag. Mmmmmmmmm ..... Längtar redan!

Av Helga - 5 maj 2007 13:11

Hej! Jag är tillbaka på Arlanda nu och skriver lite medan jag väntar på tåget. Jag hade turen att komma över en fin och billig oxfilé i det närliggande landet där jag har övernattat. Jag fick ett kanontips om hur den kan tillredas - kanske mer ett vintertips för nu vill man ju gärna grilla, men ändå.


Skär oxfilén i ca 3-4 cm tjocka bitar. Stek dem hastigt så de får fin färg, krydda med salt och peppar.

Lägg varje bit kött på en utkavlad smördegsplatta. Lägg på en kronärtskocka och en bit kvibille gräddädel och stäng paketet. Stoppa in i ugnen 200 grader i 20 mminuter. Servera med sauterade morotsstavar och sockerärter. Visst låter det smarrigt. Måste prova!!

Av Helga - 4 maj 2007 14:14

Nej, nu när de flesta av er tar helg ska jag ut och jobba. Jag kommer att ha flugit klart kl. 01.00 inatt i ett närliggande land. Vi har förmiddagen ledig där imorgon, så det kanske blir en promenad i gränderna eller lite shopping. Vi får se...


Kommer hem igen imorgon eftermiddag. Familjen kommer att ägna mycket av sin tid i olika sporthallar. Ha det gott så länge! Trevlig helg!

Av Helga - 4 maj 2007 11:55

Nu är jag argggg! GnällO (Gnällombusmannen) måste bara få  beklaga sig över resursslöseriet som Kalle Anka och co håller på med. Sonen har en prenumeration av ovan nämnda tidning och till varje nummer skickas det med en plastleksak.


Det som fick bägaren att rinna över för GnällO var det senaste numrets  jojo som höll i exakt 15 sekunder. Argt brev skrevs till förlaget Egmont Kärnan på förmiddagen! Ska det skickas med prylar , vilket jag tycker är onödigt, ska de iallafall hålla att använda. Det är absolut inte första gången vi får prylar som går sönder, men 15 sekunder var nog rekord!!

Av Helga - 4 maj 2007 10:52

Jag håller på att städa här hemma och det är ju så hopplöst tråkigt och oändligt återkommande så jag tar en paus. Här bjuder jag dig på två bilder tagna i mitt hem. Håll tillgodo!

Av Helga - 4 maj 2007 09:16

Igår när jag skulle till mina föräldrar på lunch tänkte jag köpa med en blomma som de kunde ha på matsalsbordet, men så fick jag se något annat som lockade. Mitt på gågatan stod man och sålde färsk Italiensk sparris och Belgiska jorgubbar. Detta inhandade jag muntert. Hoppas nu bara jordgubbarna smakar något.


Lunchen var vårlik med lax som huvudrätt. Mycket gott!!

Av Helga - 4 maj 2007 08:56

Allt bra är resultat av min enastående begåvning och allt dåligt av att någon annan blandat sig i!

Av Helga - 4 maj 2007 08:35

Inspirerad av Fru Fundersam som skrivit så bra om åldersdiskriminering (se länk på min sida längre ned) kommer jag att tänka på en artikel som jag läste i METRO för någon vecka sedan. Där stod det om Solvig Magnusson som arbetat på restaurang Kometen i Göteborg i 70 år!! Hon fyllde 90 år den dagen som artikeln var publicerad. Fantastiskt!

 I mitt yrke som flygvärdinna är det inte helt accepterat bland allmänheten att man åldras trots att det är ett yrke där personalen faktiskt jobbar kvar till pensionering idag.  Det var kanske annorlunda förr då många arbetade i "luften" en kortare tid innan de gifte sig. Vi kanske ska göra som på Singapore Airlines - låta flygvärdinnorna jobba högst 5 år och endast så länge de är ogifta.


Nej, ärligt talat! Om du går in i en affär, vem vill du helst bli "servad" av? Den nonchalanta (oavsett ålder) eller den trevliga och uppmärksamma (oavsett ålder)? Fundera på det!!


Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards