Direktlänk till inlägg 5 maj 2007
Hej! Jag är tillbaka på Arlanda nu och skriver lite medan jag väntar på tåget. Jag hade turen att komma över en fin och billig oxfilé i det närliggande landet där jag har övernattat. Jag fick ett kanontips om hur den kan tillredas - kanske mer ett vintertips för nu vill man ju gärna grilla, men ändå.
Skär oxfilén i ca 3-4 cm tjocka bitar. Stek dem hastigt så de får fin färg, krydda med salt och peppar.
Lägg varje bit kött på en utkavlad smördegsplatta. Lägg på en kronärtskocka och en bit kvibille gräddädel och stäng paketet. Stoppa in i ugnen 200 grader i 20 mminuter. Servera med sauterade morotsstavar och sockerärter. Visst låter det smarrigt. Måste prova!!
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...