Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2007

Av Helga - 16 maj 2007 09:48

Idag är det lugnet före stormen. Vi ska åka ut till stugan i helgen och det måste packas mat med mycket mera (det finns inte mycket där ute ännu). Sonen ska på en cup och vi måste packa till det och ev. hjälpa till att skjutsa. När vi väl kommer till stugan hoppas jag att lugnet infinner sig!


 Igår kom mitt schema för juni och nu känner jag lite stressvett på överläppen för det också, lite krockar mellan jobb och privatliv här och där. Det får lov att fixas på något sätt. Sonen ska  ju konfirmeras på läger i sommar och innan det måste vi skaffa diverse kläder och skor att ha både på själva lägret och på konfirmationen. Hjälp! Vad vill en ungdom ha på sig - egentligen!! Svårt! 

Av Helga - 16 maj 2007 09:07

Tänk om man fick vara lite busig någon gång. Jag kanske kunde ta och göra om välkomstannonseringen från flyget precis innan jag går i pension eller slutar av något annat skäl. Vad tror du?



Mina samer med spärrar.

Kapten Svensson med orkester hälsar er välkomna omlott på denna flytning till Arholma flytplast. Flyttiden beräknas till en finne och 15 piloter. Spänn fast säkerhetsfältet och håll fast hårt innan avfart. Stäng av all elektromagnetisk utfällning före avfart och strandning. Stoppa in fläsket under stolen framför. Krökning är inte tillåten omlott.


Vi önskar er en riklig flytning.


Ps. När ni lämnar flygplanet var varse att inte slå i huvudet i dörrhålet. Vi är ju rädda om  vårat flygplan. Ds

Av Helga - 15 maj 2007 20:26

Nu är jag hemma efter att ha sett dottern spela en teater/musikal på skolan. Det var en jättebra pjäs om Carl von Linné. Aktuellt ämne för tillfället!


Direkt efter det skjutsade jag dottern till träningen och istället för att åka runt under tiden, satt jag kvar i omklädningsrummet och löste korsord. Det var skön avkoppling! Nu blir det, som det ofta blir, en kopp grönt te.


Ett litet citat att klura på:


Jag kom äntligen fram till vad jag ville med mitt liv... och så glömde jag vad det var!

Av Helga - 15 maj 2007 16:27

Här bjuder jag dig ett enkelt, men festligt recept som tidigare publicerats i ICA-kuriren under vintern:


Ravioli med saffranssås och kräftor: 4 port


2 knippen grön sparris (färsk)

2 tomater

2 pkt färsk ravioli (500g) med kronärtskocksfyllning eller ngn annan fylld pasta

2 burkar creme fraiche, saffran och tomat

2 burkar kräftstjärtar, avrunna (350g)

3 msk hackad färsk basilika

salt och nymalen svartpeppar


Gör så här:


Skär bort den nedre, träiga delen av sparrisen. koka dem en minut i saltat vatten. Spola dem kallt och skär i bitar, men spara knopparna hela.


Snitta tomaternas skal och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och dra av skalet. Dela och gröp ur kärnorna. Tärna tomatköttet. Koka pastan enl. anvisningen på förpackningen.


Värm creme fraichen så den blir riktigt varm utan att koka. Lägg i kräftorna och grönsakerna. Vänd ner den heta, nykokta pastan i såsen precis före servering. Krydda med basilika och tänk på att en sås med mycket grönsaker kräver rejält med salt och svartpeppar.


Hoppas det smakar!!!!!



Av Helga - 15 maj 2007 12:18

Ja, men nu när jag varit ute och farit och slängt de gamla tv-antennerna och handlat måste jag bara få ondgöra mig över bilister som inte verka ha någon blinkers på sina bilar. Det är väl konstigt - där får man stå i rondellen/korsningen och fundera på om bilisten ifråga tänker svänga eller inte. Jodå, det tänkte de, men de visar ingen blinkning. Så har man stått där i onödan och väntat. Blä!! säger Gnällombudsmannen.

Av Helga - 15 maj 2007 08:52

Jag läste i morgontidningen om en man i Norge som "skämtade" om att han hade en bomb med sig och förklarade att han var terrorist när han passerade incheckningen på flygplatsen.


Följden blev att ett plan som skulle starta från Bergen och flyga till Kroatien fick evakueras.


Senare under förhör hos polisen visade det sig att det hela varit ett skämt. Inte mycket att skämta om!


 Vi som arbetar i flygbranschen ser mycket allvarligt på liknande uttalanden från människor som rör sig på flygplatsen/ i flygplanen. Om vi ska kunna arbeta i "luften" ,dag ut och dag in, är det nödvändigt att man kan känna sig 100% trygg. Detta gäller naturligtvis även för våra passagerare. Hoppas vi slipper liknande dumma uttalanden i fortsättningen!

Av Helga - 15 maj 2007 08:20

Jag fick en kommentar angående vår sommarkanin från Bippeliboppen (se länk nedan) och det fick mig att tänka på en gång när vi hade hamster i min barndom.


 Vi köpte en hamster från en zoo-affär och vi fick löfte om att det var en hanne vi införskaffade. Hamstern fick namnet "Pellegnillot". Efter en kort tid när jag skulle rengöra buren och lyfte på locket till hamsterns bodel var det massor  av små genomskinliga hamstrar där, det var nog inte en hanne vi köpt, trots allt. Jag blev rädd när jag öppnade locket och det bara kryllade där i buren!!!!! Vi läste sedan i djurboken att vi måste lämna den nyblivna modern och ungarna i fred en tid och det gjorde vi.


När ungarna blivit tillräckligt stora fick vi lämna tillbaka dem till zoo-affären och det troliga är väl att någon av dessa också blivit dräktiga under vistelsen i vår bur.


Nu undrar jag om någon van bloggare kan förklara för mig hur man gör en länk till något i texten. Hjälp en stackars okunnig!!!!!

Av Helga - 14 maj 2007 17:37

Nu ska vi snart åka iväg till klubbavslutningen i stan. Vi har ätit en god middag bestående av spagetti med köttfärssås, riven ost, oliver och pesto.


 Innan jag sticker ska du få ett citat till kvällen:


Ingenting är omöjligt...men ibland är det bra nära!


Ha en trevlig kväll - wherever you are !

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards