Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2007

Av Helga - 22 maj 2007 10:55

När jag satt och kollade på nyligen.se hittade jag en blogg som alla matentusiaster bara måste kolla in: Ilva skriver om sitt liv i Toscana och har fantastiska bilder och recept.

Av Helga - 22 maj 2007 10:03

Som jag skrev om tidigare idag har jag varit igång tidigt och bakat en form med chokladrutor och förberett en rabarberpaj till kvällen (obs! pajen är inte gräddad än).


På den övre bilden syns sonens nya stövlar i stl 46,  den nyskördade rabarbern och en kasse innehållande en vit vinbärsbuske. Busken fick "gubben min" av laget som han tränar. De hade avslutning igår kväll.


Jag ska nog ta och gräva ner den efter kaffepausen....Undrar var jag ska ha den??? Det blir spännande med lite vita vinbär. Vi har bara svarta här i stan och röda på landet.

Av Helga - 22 maj 2007 08:57

Sonen har cyklat iväg till Prao:n på brandstationen. Han kom hem lycklig och trött igår - allt hade varit fantastiskt välplanerat och spännande! Senare på kvällen stack jag och sonen till en köpcentrum och inhandlade diverse klädesplagg och ett par gummistövlar stl 46 till honom. Hur blev de fötterna såååå stora??? Jag hänger inte med.


Dottern har sovmorgon eftersom hennes skolkör ska framföra valda delar av sin Linnémusikal idag igen, utomhus denna gång. Vi får hoppas på uppehåll som väderspåmannen lovat.


Jag har redan nu på morgonen bakat en plåt chokladrutor och förberett en rabarbersmulpaj till kvällens släktknytkalas (se inlägg om min syster från igår). Det kommer bilder lite senare, dottern och jag ska göra lite läxor nu innan hon ska iväg till skolan.

Av Helga - 21 maj 2007 22:00


-Jag behöver inte sova så mycket om natten! Men så är jag trött hela dagen istället!


Godnatt alla bloggare!!

Av Helga - 21 maj 2007 13:21

Jag älskar Lena Linderholms konst och när jag surfade runt lite på denna sida hittade jag ett recept på kakor som jag måste dela med mig av:


Små krispiga apelsin och lavendelkakor


150g mjöl

100g smör

60g socker

rivet skal av 1 apelsin (tvättad förstås)

1 tsk fint smulad lavendel

1 tsk vaniljsocker


Mixa samman alla ingredienser och låt degen vila ca en timme. Kavla och tryck ut kakor med någon av dina pepparkaksformar, löv, rund eller hjärtan t ex. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.

Av Helga - 21 maj 2007 12:15

Nu har jag avnjutit min lunch mitt i städningen. Jag värmde en bit lax som jag lagage i helgen. Den var folieinbakad med dill och gul lök. Till laxen gjorde jag scrambled eggs med salt, svartpeppar och gräslök från trädgården. Mmmm.....


Av Helga - 21 maj 2007 10:08

Jag är dotter nummer tre i en syskonskara av fyra döttrar. Mina systrar kommer säkert att dyka upp till och från i denna blogg.  Det är något speciellt att ha växt upp med många syskon och underbart härligt att ha tre goa systrar.


Min nästäldsta syster flyttade i februari till andra sidan jordklotet och det kändes märkligt och tomt att hon reste iväg så långt bort. Systern och hennes familj ska bo därborta i fem år. Tidigare bodde hon i  och för sig också ganska långt ifrån oss, men ändå i Sverige. Hur som helst har den "förlorade" systern nu kommit hem hit till min stad för att gå en kurs i några veckor. Det är jättemysigt! Nu ska vi  få träffas och höra hur de haft det sedan de for. På tisdag blir det knytkalas hemma hos mamma och pappa med nära och kära.


Om du undrar bor min äldsta syster och mina föräldrar i samma stad som jag och lillasyster bor på annat håll i Sverige.

Av Helga - 21 maj 2007 08:41

Jag såg på nyheterna igår att Skogsmulle fyller jämna år. Då kom jag att tänka på en teckning som min dotter gjorde på dagis och som postades till Skogsmulle i skogen. Dagiset hade "Skogsmulle" en gång per vecka. På bilden står det:


Hej Mulä, Jälpär du tred? (Hej Mulle, hjälper du träd?)

Jälp mäj! (hjälp mig!)

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards