Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2007

Av Helga - 10 maj 2007 07:51

Igår när jag skulle med tåget till Arlanda kom det fram tre glada töser med insamlingsbössa. De samlade pengar genom elevorganisationen i operation dagsverke. Någon dag tidigare på stan var det också många ungdomar som samlade in pengar genom att spela instrument eller genom att sälja kramar etc. Sonen var också involverad i detta igår och ska för sin slant (som vi betalade) hjälpa oss i trädgården vid stugan i helgen. I år går pengarna till skolor i Albanien. Jag tycker det är bra att ungdomarna får hjälpa till att samla in pengar till behövande skolelever i andra länder.


När jag själv gick i högstadiet var jag också med i operation dagsverke. En gång stod jag och en kompis på stan och sjöng följande sång:


Plättar med sylt uppå, det är så gott att få, det var vår första vers, nu kommer andra vers.


Plättar med sylt uppå, det är så gott att få, det var vår andra vers, nu kommer tredje vers


osv osv osv När vi slutade var vi uppe i sjuhundraåttifjärde vers och många gick fram och tillbaka några ggr under dagen för att se hur länge vi skulle palla. Vi fick ihop en rejäl slant kommer jag ihåg.

Av Helga - 9 maj 2007 21:52

Hemma nu igen efter en lång dag. Nu blir det bara till att skutta i säng. Jag ska vara tillbaka på Arlanda igen ganska tidigt imorgon för mera flygning. Ett litet citat bjuder jag er:


Nu eller aldrig tänkte jag och det blev aldrig.

Go´natt!!

Av Helga - 9 maj 2007 14:18

Hinner in på crewbase en snabbis efter att ha intagit en god lunch bestående av Lax Teriyaki. Mycket tid till lunch har vi oftast inte, ibland blir det en stående ätning ombord på flygplanet. Nu ska vi flyga vidare...

Av Helga - 9 maj 2007 08:18

Som jag skrev i det tidigare inlägget har säkerhets-"tänket"  förändrats drastiskt de senaste åren i flygbranschen av förklarliga skäl. Även vi som arbetar i och kring flygplanen genomgår nogranna säkerhetskontroller innan varje flygning eller varje gång vi ska gå in på säkerhetsklassat område på flygplatsen.


För ca 2 månader sedan ändrades en liten detalj i säkerhetsrutinerna. Alla som passerade säkerhetskontrollen skulle bära sitt ID-kort i brösthöjd och inte som tidigare längre ner på uniformen. En underbar kvinnlig kollega till mig fann sig snabbt när hon blev påkommen med att ha ID-kortet hängande för långt ned.


-Men, jag har ju ID-kortet i brösthöjd. Mina bröst är där nere nuförtiden i alla fall.

Av Helga - 8 maj 2007 21:26

Efter den 11/9 har säkerhetstänkandet ökat enormt på alla sätt kring flygtrafiken. Jag hittade ett litet citat som berör detta, fast inom skolvärlden:


Läraren säger: Vapendetektorer i all ära, men hur ska de upptäcka häftstift, gummiband och papperstussar?

Av Helga - 8 maj 2007 20:19

Jag och dottern fick ta en tur till ett shoppingcenter idag. Dels för att fixa batteriet i min klocka och dels för att hitta lite vårkläder till dottern. Denna gång gick det betydligt bättre att hitta kläder, kanske för att det inte var någon kompis med denna gång.


 Vi köpte en ny bikini och tre "toppar" till dottern.  Nu är jag totalt utmattad. Det är ju lite roligare att köpa till sig själv än att vara med som smakråd och plånbok. Vi hann in en runda i matvaruaffären också för att fylla på förråden. Nej, nu blir det en kopp grönt te och nedvarvning.


Imorgon ska jag ut och flyga igen - det blir en lång dag med fyra landningar.

Av Helga - 8 maj 2007 10:13

Imorse när jag skulle kolla hur mycket klockan var hade klockan stannat. Batteriet!? Varför händer detta morgonen efter jag varit i stan och varit inne i en klockaffär??


Nu måste jag tillbaka och fixa ett nytt batteri till klockan, det är så typiskt!!

Av Helga - 8 maj 2007 10:10

Visst! Gärna förändringar bara de inte berör mig!

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards