Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Senaste inläggen

Av Helga - 7 april 2016 08:37Jag packar igen och maken och jag konstaterade imorse att nu ses vi först på tisdag. Jag kommer visserligen hem en gång men då sover nog min gubbe. Vi kommer iallafall att sova i samma säng, men snart ska sängen flytta. Vi köpte en ny säng igår och den gamla ska få flytta ut till sommarstugan och vårt nya sovrum ute i friggeboden (vårt sovrum blev ju badrum i december).


 

Dålig bild men förhoppningsvis bättre komfort...

 

       

Här inne sov vi förut men nu har vi fått ett toarum istället. Inga sovrum kvar i stugan så nu flyttar vi ut i friggeboden...

 


38/100 #blogg100


#helga #flyg #sommarstuga #nysäng #resa

ANNONS
Av Helga - 6 april 2016 13:54Idag ställde jag klockan för att hinna träna innan ett besök hos frissan. Jag har kört mest crosstrainer på gymmet som konditionsträning och sen styrka efter det. Nu tycker jag crosstrainer i 30 minuter blir lite tråkigt. Jag har börjat testa löpbandet en kvart och idag orkade jag springa i 9 minuter av den kvarten. Jag är stolt över min utveckling från en segpropp till en som vågar träna och prova nytt.


Igår åt vi ju hemgjord soppa och pannkakor med sonen. På COOP hade de spanska jordgubbar som jag köpte och skivade upp. Det var inte så dumt som tillbehör till pannkakorna. De smakade faktiskt sommar...

 


Tidigare på dagen bakade jag kanelbullar också. Jag älskar att baka och fixa med mat när tiden finns. Tyvärr finns ju inte alltid tiden just nu men när jag jobbar mindre i framtiden ska jag baka mer...


 


Just nu har jag ett heltidsarbete, ett hem att sköta om och gamla föräldrar att träffa när jag är ledig så alla mina ideér på alternativa sysselsättningar får stå tillbaka ett tag till. En grej jag ska göra när jag har mer tid sen är;


- Språkcafé med nyanlända genom Röda Korset i stan eller genom kyrkan i området där vi bor.


Vad skulle du vilja göra mer av om tid fanns?


Imorgon packar jag rullväskan igen och blir borta först tre dagar och sen ytterligare två. Stackars min gubbe som får vara så mycket ensam. Nästa sommar kommer jag att gå ner i arbetstid och det kan jag göra eftersom jag då fyllt 55 år.


37/100 #blogg100


#helga #baka #mat #pannkakor #jordgubbar #hälsa #träning #språkcafé

ANNONS
Av Helga - 5 april 2016 08:43Idag har vi lätt regn här och jag ska ägna mig åt trädgårdsarbete för första gången. Jag ska ta bort gamla perenner och gräva ner lökar som blivit kvar sen jul och påsk. Att så ute väntar jag lite med eftersom vi beställt jord och toppdress från den lokala fotbollsföreningen.


 


Ikväll kommer sonen hit och äter middag med oss. Jag tänkte göra soppa och tunnpannkakor. Sen ska vi skypa med dottern också. Det ska bli familjemys alltså!


36/100 #blogg100


#helga #trädgård #familj #skype #pannkakor

Av Helga - 4 april 2016 16:15


Så var min arbetsvecka klar men maken började jobba igen idag, efter sitt påsklov. Idag har jag träffat mina föräldrar och gymmat.

Igår flög vi bara en kvällsflygning, till ett grannland. Det var många resenärer och det berodde säkert på att lovet tog slut. På hemvägen gick det undan då piloterna fick en snabb inflygning mot arlanda och vi fick pinna på ordentligt.


En våra största kunder reste med oss och han är så bekant så vi utbyter några extra fraser varje gång han dyker upp. Egentligen skulle man ju vilja göra det med alla passagerare men man hinner bara göra det med ca 10%. Jag brukar säga nåt eller fråga nåt under boarding till dem som stoppas upp i kön. Det goda sprider sig, tänker jag, då någon hör att vi pratar och skojar och de goda vibbarna sprids.

Nyligen fick jag sån lust att baka och jag gjorde scones med ingefära och choklad. Klicka på länken och kika in på min lilla matblogg så får du receptet. Smaken är lite speciell men god så gillar du ingefära så är det bara att plocka fram bakskålen...


   


35/100 #blogg100


#helga #flyg #baka #hälsa #gym #familj #scones #ingefära

Av Helga - 3 april 2016 12:08Så var det lite rast och vila igen efter den långa Las Palmas-flighten igår. Vi jobbade 14 timmar så jag kan lova att det blev intensivt.


 

Härligt väder på Kanarieöarna. Man får lust att kliva av ett tag.


På utresan var det en del festande vilket kan bli lite påfrestande. Som tur var hade vi väldigt lugna passagerare på hemvägen. Efter en stund, när vi gått klart med cafévagnarna, var det en ensamresande flicka på 11 år som hade ledsnat på att sitta still. Jag frågade om hon ville följa med mig upp till det främre köket. Det ville hon och hon ville hjälpa till och jobba lite också. Hon och jag gick tillsammans och samlade skräp med skräpvagnen vilket både vi och de andra passagerarna tyckte var kul!


Jag kom hem efter  midnatt ochvi hade sparat en skvätt rödvin från en tidigare middag. Det lilla vinet hällde jag upp, la fötterna på bordet och njöt av att den långa dagen var slut. Sen sov jag ända till klockan 10 imorse.


Nu ska jag bara ta det lugnt och gå en långpromenad för att få ny energi inför kvällens flygningar.


34/100 #blogg100


#helga #flyg #laspalmas #resa


Flyg · Resor
Av Helga - 2 april 2016 06:15Igår blev det en hel del ledigt men inte hemma, utan i Luleå. Jag tog mig en rejäl långpromenad i solen. Många  andra gick på isen men jag vågade mig inte riktigt ut där.

 


Sommarsemestern blev publicerad också igår och jag fick den period jag hade önskat, vilket inte är så självklart i ett jobb som mitt. Det innebär att jag kan vara med när min syster och svåger fyller 50 år och så kan vi ha gäster på midsommar som traditionen bjuder. Jihaa!


Idag ska jag flyga riktigt långt bort och sen hem igen. Vi börjar 9.15 och landar strax efter 23. Puh! Jag hoppas att vi ska få en trevlig arbetsdag och ska göra mitt bästa för att det ska bli så...


   


33/100 #blogg100


#flyg #helga #laspalmas #resa #luleå #hälsa #promenad
Flyg · Resor
Av Helga - 1 april 2016 09:15


Har du lurat någon ännu idag? Jag är fortfarande på mitt hotellrum så ännu har ingen lurat mig iallafall.


Herreminje vad vi i kabinbesättningen skrattade igår kväll under en inrikesflygning. Vi hade jobbat länge och började bli trötta. När kaptenen skulle annonsera våra namn började han tveka innan han sa det sista namnet. Anledningen var att på hans datalista fanns bara två bokstäver på ett av förnamnen. Han fick till mitt och en manlig kollegas namn rätt men sen när han bara såg bokstäverna JO sa han Josefine i högtalaren men rätt namn skulle vara Jonas.

Ja, ni kan ju tänka er att vi fick roligt...   


Ni kan kanske tycka att det är underligt att kaptenen inte riktigt visste namnen men anledningen är att vi byter kollegor mest hela tiden och efter en lång dag kan det vara svårt att komma ihäg vem man flyger med även om man hälsat innan flygningen avgått.


Nu ska du får se ungefär hur roligt vi hade genom ett you tube-klipp;
32/100 #blogg100


#helga #flyg #humor #tv4 #skratt

Flyg · Humor · TV
Av Helga - 31 mars 2016 10:00


Gårdagens medelhavsflygning var riktigt trevlig. Vi hade helt fullt på hemvägen och runt 130 passagerare på vägen dit. Det var mycket att göra men i stort sett alla var på gott humör och mysiga.


På utvägen visade det sig att städningen lagt ut fel menyer i stolsfickorna. Det var långlinjemenyn istället för den vanliga kortlinjemenyn. En passagerare läste på baksidan om val av mat som skulle serveras gratis och jag såg ut som ett frågetecken när han frågade vad vi skulle erbjuda honom att äta. Så småningom kopplade min hjärna och jag kunde förklara vad som blivit fel.


Vi har ett nytt sortiment av varor nu i vår försäljningsvagn. Jag nämnde det i min annonsering och gisses vad mycket vi sålde av kosmetika, dofter, tekniska prylar, godis mm. Det är så kul att sälja ombord.


 


31/100 #blogg100


#flyg #helga #nyheter #medelhavet

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

Följ bloggen

Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Blogkeen
Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Bloglovin'
62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se