Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Senaste inläggen

Av Helga - 24 maj 2016 17:13

Detta inlägg är skrivet i samarbete med hotelspecials.se

 

 


Nu har vi landat för dagen och vi befinner oss i norra Sverige. Min kollega som ska bli arbetsledare ombord har fått träna i två dagar av tre. Detta är en arbetskamrat som har flugit i många år så det är inte ett så stort steg att få nya arbetsuppgifter och bli chef. Vi är redan inne på ledarskapsfrågor och inte fast i detaljer kring arbetet ombord. Ikväll ska vi träffas och äta middag tillsammans hela besättningen men sen däckar vi nog båda tidigt. Det tar på krafterna att lära nytt.


Jag har blivit ombedd att berätta om och recensera en hemsida som heter hotelspecials.se. På den här sidan finns det hotell i många Svenska och utländska städer samlade på ett och samma ställe. Det finns olika erbjudanden som man kan del av och ett erbjudande som lockar mig är "veckans erbjudande". Nu var det 34% rabatt på Smögen havsbad t ex.


Hotelspecials erbjuder bästa pris garanti. Man har också samlat olika kategorier i en spalt såsom Romantisk weekend, Spahotell, Billiga hotell och designhotell. Det är ett bra sätt att snabbt hitta det man letar efter. Hotell i Arlanda är det säkert många som söker efter i sommar och då kan det vara enkelt att leta via bokningssajten.


När vi i familjen reser privat bokar vi ofta hotell och resa samtidigt som en paketresa, men i sommar ska vi fira min systers 50-åriga födelsedag och då bokade vi rum genom en bokningssajt. Det är enkelt och man har många alternativ samlade på samma ställe.Jag bor otroligt mycket på hotell genom arbetet så egentligen borde jag väl kallas hotellexpert   


#helga #tips #hotell #bokning #sommarresa

ANNONS
Av Helga - 22 maj 2016 17:27


Semestern är nu snart slut och imorgon ringer klockan tidigt igen. Det blir mentorskap för en ny kabinchef i några dagar nu. Kul!

Dottern kom hem en snabbis i fredags och vi hann ses lite men sen har hon ägnat sig åt pojkvän, vänner och vårbal resten av helgen. Imorgon reser hon tillbaka till Wien för att avsluta sina studier där.

Vi hade gäster igår kväll och det var jättetrevligt! Vi var 6 personer och god mat och dryck är ju aldrig fel!

Att jag tappade en flaska rödvin i golvet i köket och fick torka upp mycket "rött blött" var det som tur var ingen som märkte. Flaskan höll också så jag slapp glassplitter. Vi fick fina blommor bl a som present. Sånt man blir glad av!

#helga #flyg #bjudning #blommor #vårbal

ANNONS
Av Helga - 20 maj 2016 08:52


Nu på Arlanda igen men inte för att jobba själv utan för att hämta dottern som ankommer från Wien strax. Vi är glada att det inte var igår hon skulle resa med tanke på gårdagens radarstrul.

Tösen ska bara vara hemma över helgen för att gå på vårbal på sin studentnation. Vi två kommer bara att umgås en stund idag men jag är glad för det lilla.

#helga #flyg #Arlanda #intejobbän

Av Helga - 18 maj 2016 08:38


Igår träffade jag en kompis och vi åkte på en bilutflykt i Norduppland. Jag har ju semester nu i maj och hittar på roligheter så mycket jag kan.


Här en bild från Österbybruk...


Bl a tog vi en fika vid torget i Österbybruk. De har ett konditori av klass där. Läget är inte så kul, men brödet, jag säger bara brödet. Det var så billigt så vi köpte båda med oss fikabröd hem. Jag köpte en blåbärslängd för bara 40:-. Två Österbybullar för 10:/ st och 10 småkakor som kostade 1,60:-/ st. Otroliga priser när man bor i en större stad.


#helga #utflykt #fika #fikabröd #österbybruk


Resor · Tips
Av Helga - 16 maj 2016 09:23

Då är vi hemma från Wien igen. Vi har haft en jättetrevlig weekendresa där vi hälsade på vår dotter som pluggar en termin på universitetet.Vi fick med oss sonen också och det är ju extra kul att få resa tillsammans hela familjen.


Vi bodde på Hotel Harmoni i centrala Wien. Resan och hotellet var bokat genom Airtours. Allt var toppen - det enda som gick lite fel under resan var att flyget var två timmat försenat på utvägen.

 


Första dagen var vi till universitetet och tittade runt. Det var en mäktig byggnad med historiska vingslag. Vi gick bl a i en arkad och tttade på byster och statyer av kända vetenskapsmän från universitet.

 

Vi tog en gofika på konditori Aida medan dottern var på en lektion. Här makens tramisutårta...

 


Nästa dag blev det seightseeing...

           


Det finns hur mycket som helst att se och uppleva... Sjävklart blev det en fika på hotell Sacher också;

 


På lördagen blev det en promenad längs Donaukanalen och sen en härlig matmarknad, naschmarkt. Nasch är slang för att äta, sa dottern.

       


Lördagskvällens middag på fiskrestaurang;

 


Tänk så mycket man kan hinna på en långhelg! Vill du få ett matperspektiv på resan kan du läsa i min lilla matblogg.


   #helga #resa #wien #seightseeing #matmarknad #weekendresaAv Helga - 14 maj 2016 18:22

Så mycket roligt och härligt vi gör i Wien...

Jag får berätta mer när vi kommit hem...

#Wien #helga #resa

Av Helga - 13 maj 2016 08:11

Nu är vi hos dottern i Wien. Det är så mysigt att ses igen!

Igår gick vi till universitetet där vår dotter studerar och så blev det en gofika, sushilunch och italienskt till middag.

På bilden espresso och tiramisukaka.

#Wien #fika #helga

Av Helga - 10 maj 2016 21:53


En härlig dag är till ända. Jag åkte med mamma och pappa till stugan. Vi fikade och åt gott...


#helga #semester #utflykt #Norrtälje

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

Följ bloggen

Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Blogkeen
Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Bloglovin'
62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se