Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Direktlänk till inlägg 2 mars 2015

Rösten är tillbaka och konflikter inom flyget...

Av Helga - 2 mars 2015 10:02

Igår var vi hemma hos svärmor och firade hennes kommande 89-årsdag. Vi fick massor av gott kaffebröd och prinsesstårta. Snart ska svärmor flytta ut ur lägenheten pga av en stor renovering av stammarna i huset. Vi vet inte ännu var hon ska bo och det har skapat en viss oro så klart.


Idag ska jag till frissan. Jag tycker att mitt hår är helt hopplöst just nu så det är välbehövligt. Imorgon ska jag också unna mig en fotmassage eftersom jag har trötta fötter efter mycket stående och gående.


Dottern har genomgått en ny operation (i fredags). Den här gången var det nageltrång som var orsaken. Allt gick bra men man fick ta bort ganska mycket av nageln och därför blev de också tvungna att sy några stygn. Idag gick hon iväg med stöd av kryckor som vi fått låna av grannarna.Vi lade om tån för första gången i går kväll och det såg jättefint ut!


Operationen som gjordes i januari då sköldkörteln togs bort orsakade ju stämbandspares (dvs förlamning av stämbanden) och rösten var svag.  Så förra veckan kom plötsligt rösten tillbaka - tänk så glad man kan bli för sånt som man bara tar för givet - att ha en röst igen!


 


Det är förändringar på gång inom flygbolaget och en konflikt pågår sedan i fredags mellan kabinkollegor och ledningen i Danmark. Det handlar om en överföring av ca 150 anställda till ett nytt dotterbolag (Cimber). Kommer inte kollegorna tillbaka till arbetet idag kl 12 kommer de att få sparken enligt nyhetsrapporteringen. Hela flygbranschen kämpar hårt för att klara sig i den tuffa konkurrensen och även piloter på Norwegian strejkar just nu. Det är ju helt knäppt att man kan flyga till London för mindre pengar än vad en taxiresa från Stockhom till Arlanda kostar. 


Jag lägger ingen värdering angående de pågående konflikterna i min blogg utan rapporterar bara om vad som händer just nu.


#helga #flyg #strejk #flygbolag #nageltrång #giftstruma #operation #fika #födelsedag #tårta

 
 
wiper

wiper

3 mars 2015 08:01

Oj! då är hon inte så mycket yngre än min mamma som fyller 92 år. Jobbigt att måsta flytta tillfälligt men dom måste ju ha ersättningslägenheter under tiden.

Stackars din dotter som fått nåt sånt också, två operationer på kort tid. Känner med henne. Så roligt att hon fått tillbaka rösten, förstår att det måste kännas toppen. Jag är jättehes och har nu även blivit förkyld så jag hoppas det inte ställer till nåt. Såg om detta med strejken och det har man ju rätt att göra när man är med i facket. Hoppas facket är starkt. Att måsta gå från sitt jobb på grund av strejken är dåligt tycker jag.



Ha nu en fin dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helga - Söndag 14 jan 14:27

Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...

Av Helga - 20 december 2022 18:33

Här kommer årets uppdatering från mig.   Förra vintern hade vi ju mycket covidrelaterade problem i Sverige fortfarande. Nyårsafton fick vi fira ensamma hemma och inte med våra trevliga vänner. Detta då jag hade flugit med en kollega som konstater...

Av Helga - 6 december 2021 16:08

Här kommer den årliga uppdateringen från mig.    Fortfarande jobbar jag inom flyget och efter en lugn tid, under första delen av pandemin, ökade flygtrafiken och arbetstiden fr o m juni månad. Det känns som att folk reser mycket nu igen, men i oc...

Av Helga - 26 december 2020 16:16


Det börjar bli tradition att jag uppdaterar bloggen en gång kring jul. I övrigt blir det ingenting skrivet här, men min andra blogg "Hillas matprat" lever i maklig takt... Vill du se mina foton kan du kika in på instragram och kontot "hillasfoto". ...

Av Helga - 21 december 2019 14:02


Så har snart ännu ett år passerat och jag tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats...   Året började med en fantastisk resa till Madeira med dottern. En vecka med vandringar och upptäcktsfärder och skönt sommarväder gjorde oss båda gott....

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards