Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under januari 2008

Av Helga - 17 januari 2008 17:32


Dags att ge sig av hemåt efter en dryg halvtimmes försening på returen. Jag blir hämtad direkt av maken på stationen och så ska vi på ett informationsmöte på en av de  gymnasieskolorna som sonen ska söka till. Sedan ska jag fort i säng för att kliva upp snortidigt imorgon för mer flygningar...


Jag hörde ett festligt samtal på en svensk flygning söderut idag.


En kille sa att han skulle åka till Åland.


Jaha, sa den andra ska du ta båten då - den går ju från Stockholm (vi var på väg ifrån Stockholm).


- Nej, jag ska åka över bron...


Jaha, du menar Öland!!!


Hur var det med geografikunskaperna där då??

Rösta på mig

Av Helga - 17 januari 2008 07:13


Igår var jag så trött så jag t o m somnade en liten stund på eftermiddagen och det är inte ofta jag gör det. Jag har fortfarande lite rester av förkylningen i kroppen, så det är kanske orsaken till tröttheten - eller så är det bristen på dagsljus. Det blev en kvällspromenad efter middagen med maken iallafall - det var gött med lite frisk luft efter allt fejande.


Hur som helst - idag blir det flyga av   Jag kanske hinner titta in senare mellan mina flighter.


Ha en fin dag!

Rösta på mig

Av Helga - 16 januari 2008 12:26

Jag hann dammsuga och slå in paket innan jag skulle ge mig iväg till sonens skola och samtalet med syo-konsulenten. Jag tänkte cykla, men det regnade ordentligt så det fick bli en rask promenad istället... 3508 steg ;)


...och blev jag något klokare av samtalet? Nja, inte direkt!! Mer frågetecken och mer att kolla upp känns det som. Det är tur att det finns så bra möjligheter nu för tiden att göra sånt via webben.


Jag hade fått hem mina foton med posten - jag har inte framkallat något sedan jag fick digitalkameran i våras. Jag ska verkligen försöka fortsätta framkalla som förut eftersom jag gillar att ha foton i album som man kan titta i.


Nej, nu får det vara slut på svamlet åter till städningen - försök inte maska nu Helga... kom igen!!


OKEY DÅ!!! Jag får väl dra runt med dammtrasan lite då...

Rösta på mig

Av Helga - 16 januari 2008 08:47


Idag ska jag gå till sonens skola där vi ska träffa syo-konsulenten (heter det så nuförtiden?) och ställa frågor om och diskutera gymnasievalet. Det är ju kul att det finns så många program att välja mellan, men det är också lite förvirrande...


Sonen vill gå ett program med idrottsprofil och då blir det ändå en naturlig begränsning eftersom det inte finns på alla skolor här i stan. Lite städning står också på programmet och inslagning av paket till dottern.


Jag skrev ju för ett tag sedan om hur jag återanvänder ungdomarnas mobiler. De som har kasserats av ungdomarna har jag köpt och använt, men nu tog det stopp för någon månad sedan då sonens gamla mobil lade av. Så, tro det eller ej, nu äger jag en ny mobiltelefon. Jag förlängde mitt gamla abbonemang och fick köpa den här Nokiatelefonen till ett hyfsat pris;

 Stora knappar känns rätt...

Rösta på mig



Av Helga - 15 januari 2008 17:21




Jag fick den här fina utmärkelsen av Filifjonkan och är mäkta stolt och glad...


Jag vill nu ge den här utmärkelsen till följande bloggare som du kan hitta i min länklista:

  • Sofie
  • Bambi
  • Britten
  • Millis
  • Nena
  • Kicki
  • Annette flygvärdinna
  • Undercover
  • Åsa
  • Fru Fundersam

Egentligen vill jag ge alla på min länklista och några till denna utmärkelse för jag tittar in hos er i stort sett varje dag och jag tycker om er allihop!!


"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"













Av Helga - 15 januari 2008 12:33


Idag har jag skjutsat sonen till ett möte på morgonen och efter det har jag handlat mat och varit på stan och köpt de sista presenterna till dottern som fyller år i helgen.


När jag var på stormarknaden träffade jag en kollega som jag inte sett på länge och det visade sig att han är sjukskriven sedan flera år och jag hade inte en aning. Det är en stor nackdel med mitt jobb - vi träffar så många olika kollegor varje dag och sedan kan det gå flera år tills vi ses nästa gång, så om någon tar tjänstledigt eller blir sjuk är det inte säkert att man vet om det överhuvudtaget.


Många skulle säkert tro att vi kabinanställda och piloterna jobbar i team / arbetslag som träffas varje arbetsperiod, men så fungerar det inte på mitt flygbolag iallafall. Vi håller oftast ihop några dagar inom vår egen kår (alltså inte med piloterna) och nästa arbetsperiod är det en helt ny konstellation. Piloterna flyger vi oftast med bara en rundtur för att sedan byta och anledningen till att vi inte kan hålla ihop med samma piloter en hel period är att vi har helt olika avtal.


Nu har jag bryggt mig en god kopp kaffe och skurit upp av det färska brödet jag köpte i affären. Jag har brett på böcklingpastej och njuter i fulla drag! Har du provat böcklingpastej... om inte måste du testa... Mmmmmmm...

Rösta på mig



Av Helga - 15 januari 2008 07:52


Nu fick jag ett sånt där roligt mail från I-L igen och självklart vill jag dela med mig...


om manligt och kvinnligt...



Han sa: Använder du BH? Du har ju inget att stoppa i den .
Hon sa: Du använder ju byxor ... .. .


Han sa: Ska vi försöka ändra ställning ikväll ?

Hon sa: Det var en jättebra idé, du stryker och jag sitter i soffan och
sover!


På en vägg på damtoaletten . . 'Min man följer efter mig överallt'
Skrivet precis under . . 'Det gör jag inte alls' ... ...


 Varför är gifta kvinnor tyngre än singelkvinnor?
Singelkvinnor kommer hem, ser efter vad som är i kylen och går och

lägger sig!

Gifta kvinnor kommer hem, ser efter vad som är i sängen och går till

kylskåpet!
 

Mannen: Gud, varför gjorde du kvinnan så vacker?
Gud: För att du skulle älska henne
Mannen: Men, varför gjorde du henne så dum?

Gud: För att hon skulle kunna älska dig
 

SKICKA DENNA TILL INTELLIGENTA KVINNOR SOM BEHÖVER ETT
GOTT SKRATT OCH MÄN SOM DU TROR KAN TACKLA DETTA ........



Rösta på mig

Av Helga - 14 januari 2008 17:42


Sedan jag kom hem från jobbet har tvättmaskinen fått jobba ordentligt - det var vår tur att tvätta sonens lagmatchställ och eftersom det varit två matcher i helgen ska båda ställen tvättas. Den tredje maskinen blir klar så småningom och då är det färdigtvättat för den här gången.


Jag har även bytt lakan och vädrat sängkläderna i ungdomarnas sängar och lakanen ligger nu i en stor hög på tvättstugegolvet. Innan alla kom hem hann jag ta mig en promenad och det var ljuvligt idag. Solen lyste upp trädtopparna och jag kände mig GLAD!


Jag ska snart skjutsa tjejer till träning och sedan ikväll ska vi titta på Idrottsgalan. Zlatan ska ju komma dit och det borde innebära att han får ett eller flera priser - annars tror jag knappast inte han skulle ta privatplanet till Stockholm...

 En sån härlig bild på Zlatan...


Rösta på mig


Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards