Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Fråga något?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Karoline

25 januari 2011 20:58

Hej! Eftersom jag tycker ditt jobb som Flygvärdinna verkar så roligt undrar jag om det var tuffa intervjuer och prov när du började och vad hade du för arbetslivserfarenhet? Jobbar du inom reguljärflyg? Några tips? Hälsningar K

Helga

26 januari 2011 12:25

Det var två intervjuer då vill jag minnas men det var så länge sen. Sedan gick man en interkurs med flera skrivningar på det man lärde sig...

Jag hade gått en guidekurs i Uppsala kommuns regi, gått förskollärarutbildningen och jobbat affärsbiträde, som trafikassistent på Visby flygplats och på Arlanda bl a.

Ja, jag jobbar inom reguljärflyg (SAS). Vi flyger även charter en del. Läs även mitt inlägg om hur man blir flygvärd/ flygvärdinna.
http://helga1.bloggplatsen.se/2010/11/11/3931362-hur-blir-man-flygvardinna-flygvard/

 
Caroline

Caroline

1 december 2010 10:29

Hej! Vilken härlig blogg du har! :)

Jo, jag har en fråga... Om man ska på en intervju (gruppintervju) Vad är det man ska tänka på då? Är det nåt särskilt intervjuarna vill se/höra?

Tack! :)

http://carolinesodergren.blogspot.com

Helga

1 december 2010 10:38

Oj, det var en svår fråga eftersom jag själv inte varit på en intervju på länge.

Men jag tror man för det första ska vara sig själv. Försöka vara lugn men inte föör tyst och inte för dominant heller.

Tänk dig att du ska jobba som en stabil och trygg person som ska arbeta i team med service med framförallt säkerhet för de resenärer som är med på flygplanet.

Lycka till!

Hör gärna av dig o berätta hur det gått...

 
Ingen bild

Carol

26 november 2010 18:44

Hej! Jag undrar hur du klarade jobbet som småbarnsmamma och dem oregelbundna arbetstiderna som flygvärdinna. Eller började du jobba på senare år?
Hur gammal var du när du började arbeta som flygvärdinna? Hälsningar Carol

Helga

27 november 2010 23:43

Jag har jobbat med detta sedan jag var ca 26 år och har haft småbarn under tiden. Då jobbade jag 75& och på SAS kan man få jobba utan övernattningar med småbarn. Bäst är om eventuella maken, makan, sambon har normala arbetstider. En del har också nattis eller barnflicka...

 
helga

helga

22 november 2010 20:10

Du måste förstås ha bloggplatsen som bloggadress.

http://www.helga1.bloggplatsen.se

Helga

22 november 2010 20:11

Så är det...

 
Alexandra

Alexandra

22 november 2010 20:03

Hur får man en sån här ruta? :o

http://alexandraolin.blogg.se

Helga

22 november 2010 20:08

Frågerutan kan du få via inställningar...

 
Ingen bild

camilla

18 oktober 2010 14:18

ta bort alla bilder såmm fins här inne
ta bort alla bilder såmm fins här inne
ta bort alla bilder såmm fins här inne
ta bort alla bilder såmm fins här inne
ta bort alla bilder såmm fins här inne
ta bort alla bilder såmm fins här inne
ta bort alla bilder såmm fins här inne

Helga

18 oktober 2010 14:40

Varför skulle jag göra det?

Om du tänker spamma mig. Tänk på att jag har din IP-adress... Hör gärna av dig med en vanlig kommentar eller fråga istället. Ha en fin dag :)

 
sanna

sanna

16 oktober 2010 20:47

Vilken fin bild vil jag börja att säga:D
Tänkte fråga om du ville rösta 5 stjärnor på mig här:
http://www.yourmoda.se/klanning2010/?id=13799
Skulle vara jätte snällt, och skulle betyda jätte mycket! Tack på förhand. Puss, ha en fortsatt bra dag :)

http://www.socosy.blogg.se

Helga

18 oktober 2010 07:37

Kikar in där...

 
Ingen bild

Maryam student

27 september 2010 20:31

Hej Helga! Jag brukar kika in lite här och läsa om ditt vardagsliv som flygvärdinna. Men nu har jag fått i uppgift i skolan att intervjua(genom e-mail) en person med mitt drömyrke! Jag är en student från Katrinelund i Göteborg och skulle vara otroligt tacksamm om jag fick fråga dig några frågor angående ditt yrke och sedan presentera det i min skrivuppsats. Tack på förhand. Mvh Maryam F

Helga

27 september 2010 23:19

Det går bra. Du kan skicka ett mail till helga1@live.se

 
Ingen bild

Blivande flygvärdinna

23 september 2010 00:05

TUSEN TACK för att du var så vänlig och tog dig tid att besvara alla min frågor! :) Anledningen till att jag var så intresserad av att veta mer om just arbetstiderna var för att jag har en katt och undrar om "herrn" kommer klara sig medan jag är borta. Jag kommer nog behöva ordna med några kattvakter i vilket fall som helst, men det är skönt att ha lite mer info nu om ungefärliga arbetstider. Jag hoppas att jag får återkomma om det dyker upp andra tankar och funderingar i mitt huvud? :)

Helga

23 september 2010 08:01

Du är välkommen att återkomma så klart! Många kollegor har hund eller katt och de brukar be grannar eller vänner om hjälp.

 
Ingen bild

Blivande flygvärdinna

22 september 2010 16:10

Hej, hej, vilken trevlig blogg du har! :) Jag är en blivande flygvärdinna och undrar lite om hur mycket ledighet du får på SAS? Hur många semesterdagar om året får du? Hur många dagar i veckan arbetar du? Följer ni något system som 5/4 eller 5/3 för antal arbetsdagar/antal lediga dagar? Hur många timmar lång kan en arbetsdag bli? Finns det exempelvis regler på att man inte får jobba mer än si och så många timmar? Hur ofta behöver du sova över på annan ort och hinner du göra något roligt då eller bara sova? Nu är jag lite oförskämd här och frågar om lönen, men stämmer det att den ligger på ungefär samma nivå som en lärares eller sjuksköterskas, dvs totalt 23 000 brutto? Du behöver inte besvara den frågan om det känns obekvämt. Får ni några privata gratisresor via arbetet? Stämmer det att flygbolagen inte längre vill fastanställa personal utan ger dem säsongsanställningar? Nu blev det många frågor här, hoppas du har ork och tid att besvara några av dem :) Hälsningar från en som läser din blogg varje dag

Helga

22 september 2010 17:56

Tack!
Oj, det var många frågor... ska försöka svara.

- Jag är ledig 12 dgr per månad på en heltidstjänst och har fem semesterveckor som jag kan ta max fyra av under sommarperioden och resten under vintern. Jag arbetar i stort sett dygnets alla timmar. Dock inte så ofta mellan 02.00 och 04.30

- En del av oss jobbar efter ett fast system men de flesta har ett variabelt system och vi får schemat den 16:e inför nästa månad.

- Vi har avtalat oss till att vi ska ha max 10.30 i arbetstid per dag schemalagt, men det kan bli mer vid försening. Vid charterproduktion kan vi jobba upp till 14 timmar per dag. Det finns andra regler i EU som reglerar maxtjänstgöringen per dag och per år.

- Jag sover borta 1-2 ggr per vecka men det kan också bli mer. Ibland är det i stort sett bara att sova och ibland hinner vi göra något mer.

- Lönen vill jag inte skriva om här.

- Vi har personalresor som beskattas och de är verkligen inte gratis längre. Ofta kan det bli billigare att boka en resa med något lågprisbolag. Vi får heller inte boka de billigare personalbiljetterna utan kommer bara med i mån av plats.

- Jag tror det är på väg att bli så att flygbolagen timanställer mer och mer. Hur långt det kommer att gå vet jag inte. Några borde ju rimligen vara fast anställda också.

Hoppas du är nöjd med svaren.

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

Följ bloggen

Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Blogkeen
Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Bloglovin'
62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se