Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Fråga något?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Beatricr

1 juli 2012 23:05

Hej mitt namn är Beatrice rundberg och är 16 år och ska börja på gymnasiumet men vet inte om jag valt rätt program :/ jag vill jätte gärna bli en flygvärdinna och undrar hur blev du flygvärdinna? va det svårt ? fick du gå kurser osv... snälla svara :) tack.

Helga

8 juli 2012 16:11

Hej! Kul att höra av dig...

Det var så längesen jag började med detta jobb. Jag började med att gå samhällsvetenskapliga programmet, Sen blev jag förskollärare och sommarjobbade på en svensk flygplats 2 somrar. Sen fick jag jobb på Arlanda efter examen och efter 2,5 år med olika jobb där började jag flyga. På den tiden gick vi en 3-4 veckors kvällskurs.

Idag anställer många flygbolag flygvärdar/värdinnor per säsong eler timmar.

 
Ingen bild

IDA

27 maj 2012 13:43

Hej och tack for en underbar blogg!
Jag hoppas att du kan hjalpa mig med ett litet problem , det ar namligen sa att jag vill jobba som flygvardinna, men har tyvarr ingen utbildning inom den branschen. Jag laser andra aret pa universitet (lakarutbildningen)-utomlands och universitet kostar valdigt mycket, fastan jag har en stackars mamma som forsoker hjalpa mig sa kanner jag att jag maste forsoka ta tag i detta och soka efter ett valbetalt jobb sa jag kan spara pengar till studierna, darav flygvardinna som lange varit en av mina drommar! Jag horde att Emirates airline ordnar en kurs pa ca 2 veckor kostnadsfritt men har letat som ett djur for att kunna hitta vart man ens ska skicka ansokan dit till just kursen och nar den borjar samt vart ar ens kursen?
Innan jobbade (under gymnasietiden) jag inom apotekar-branschen som kassor och varuansvarig for lakemedel och vid sidan om som privatlarare i engelska, kemi och matte, utover det sa har jag praktiserat inom akuten, barnavdelningen och kirurg-mottagnigen. Jag kan 3 flytande sprak +2 som e mer elr minde medelmattiga.
Jag ar en hard arbetande kvinna i 24 ars aldern, och just nu ar jag verkligen i behov av pengar till mina studier annars far jag inte ga kvar dar om jag inte betalar.:(
Jag har latt att prata med folk och ar valdigt socal av mig, ibland har jag en tendens av att blir foooor snall,
ar ca 1.65, kroppsmassigt och utssendemassigt ar det inte heller nagra problem med - da jag tranar mycket vid sidan om, tanker pa halsa och ater nyttigt.
Finns det hopp for mig inom flygbranschen?
Tackar pa forhand/ Ida

Helga

27 maj 2012 14:44

Det finns säkert goda möjligheter för dig att jobba som flygvärdinna men du känns nästan överkvalificerad. Dock har vi/ har haft 3 läkare som jobbat i kabin på mitt flygbolag. Under studier och efter. Jag har inte hört om den där Emirateskursen...

De som extrajobbar hos oss nu är intervjuade och utvalda genom Proffice aviation men anställda av flygbolaget SAS. Just nu söker vi inga nya vad jag vet... Sök runt på alla flygbolags hemsidor om de behöver nytt folk. Lycka till!

 
Ingen bild

bettan

26 maj 2012 11:34

Hej.Hur är det att resa med Emirates,för o nackdelar?Du kan skriva det till mail om du vill....kram från Bettan

Helga

26 maj 2012 13:51

Jag vet inte så mycket om det men jag tror det är bra! Har en del kollegor som jobbat på Emirates...

 
Ingen bild

Gunilla Knutsson Flight Cruise

1 mars 2012 11:49

Hej,
Gunilla Knutsson heter jag som tillsammans med Anders Löfvenborg (Al produktioner ab) arrangerar en kryssning den 24 maj
"Flight Cruise" tillsammans med
Silja Line för hela flygbranschen. Kanske att vi skulle kunna ha något samarbete.
Gå gärna in på www.flightcruise.se & www.alproduktioner.se. för att se lite mer om kryssningen och om oss.
Hör gärna av dig tillbaka.
gunilla.k@alproduktioner.se
med vänliga hälsningar
Gunilla Knutsson

Helga

1 mars 2012 13:04

Jag har många läsare i branschen så kunde kanske vara en kul grej! Jag hör av mig...

 
wiper

wiper

10 februari 2012 12:48

Får ni nån egen tid dit ni flyger så ni kan uppleva lite av staden, landet ni flyger till. Eller är det bara nån liten lucka emellanåt?

http://wiper.bloggplatsen.se

Helga

10 februari 2012 16:33

Hej Wiper! Vi har oftast bara en timme på marken då planet ska städas och cateras, men ibland har vi övernattningar. Då får vi egen tid och kan gå på stan t ex. Oftast sover vi i Svenska städer...
Tack för din fråga!

 
anonym

anonym

2 december 2011 15:23

är det kul att vara flyggvärdinna och är det lätt med att barn där hemma??

http://???

Helga

2 december 2011 19:52

Jag trivs jättebra med det! Det kräver nog ändå att man har någon hemma som kan hjälpa till om man har småbarn. Man jbbar ju skifttider o sover borta en hel del. in man är lärare och det har fungerat bra!

 
Ingen bild

pia lindell

27 november 2011 08:37

Hej Helga! Treeee sköna veckor på Gran Canaria denna gång! Ingen av oss har nånsin varit hemifrån så länge-gissa om vi har resfeber...! Vänliga hälsningar Pia

Helga

28 november 2011 05:50

Men så härligt! NJUT!!!!!

 
Ingen bild

PiLi

18 november 2011 12:24

Hej Helga!
Nu äntligen ska vi till Gran Canaria igen- avresa 3dje dec. Antihalkdukar, extra soppåsar och resten av det viktiga pysslet i handbagaget följer ju med förstås! :-)
En fråga: Denna gång tar vi med oss 2 brassesolstolar(inte som handbagage förstås!;-),väl inpackade och vikt ok-men kostar detta extra?Ringt till Thomas Cook:ok, men hemsidan på nätet annat lite luddigt besked...vet du...?Går detta som resväskor, bara att checka in? Tack och kram! Pia m flygrädda sambon.

Helga

18 november 2011 16:40

Åh, det låter underbart! Hur länge blir ni borta? Jag är ledsen men jag har ingen aning om det där med Brassestolarna - det är säkert olika på olika flygbolag.

Ha det bäst på resan !!!

 
Ingen bild

Susanne

7 oktober 2011 11:53

Hej!
Jag såg att du har klätt om en gotlandsljusstake som blev jättefin. Såg också att du hade en beskrivning. Nu ska jag försöka mig på samma projekt och jag undrar var du hittat beskrivningen? Vänliga hälsningar
Susanne

Helga

7 oktober 2011 12:55

Jag har ett gammalt urklipp från Gotlands allehanda. Du kan få en kopia om du inte hittar artikeln på nätet. Maila mig på helga1@live.se med namn och adress så skickar jag en kopia.

 
britta gabrielsson

britta gabrielsson

21 september 2011 11:57

hej jag undrar om man kan beställa omklädning av gotlandsljusstaken hos dej? Min mejl-adress:britta.gabrielsson@swipnet.se

http://URL

Helga

23 september 2011 08:11

Nej, det är inget jag sysslar med. Jag har bara klätt om min egen ljusstake...

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

Följ bloggen

Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Blogkeen
Följ Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag  med Bloglovin'
62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se