Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Direktlänk till inlägg 4 november 2013

Blir det strejk på Norwegian? Lite om släkten också...

Av Helga - 4 november 2013 08:54


Vi har varit på en fantastiskt fest för en pigg 90-åring i helgen. Min moster är den piggaste äldre person jag känner.


Vi blev bjudna till Gammalkroppa skogsskola och konferens i Värmland. Där blev det fest med härlig middag (viltbuffé) och sen kunde vi alla övernatta i hotelldelen. Morgonen därpå fick vi äta en jättegod frukost tillsammans. Det var runt 40 gäster på festhelgen med gäster från 15 år och uppåt.


Huvudrätten på viltbuffén var älgstek med kantarellsås, rotfruktsgratäng, gelé och rårörda lingon. När vi körde till och från konferensanläggningen genom skogarna i Värmland kikade vi ordentligt åt sidorna så vi inte skullle möta älg även på vägen och inte bara på mattallriken.


 


Jag fick träffa mina föräldrar, två av mina systrar (en var i Turkiet), mina kusiner, syskonbarn, kusinbarn och många andra släktingar. Jättekul!


Idag är det fortfarande oklart ifall Norwegians flygningar kommer att ställas in eller inte. Piloterna hotar att strejka... Jag tycker de har en mycket god anledning att strejka. Det handlar om att piloterna ska anställas genom bemanningsföretag. Norwegian har redan beslutat att anställa Thailändsk kabinpersonal som ska jobba på deras Thailandsflygningar till mycket låga löner. Vart är flygbranschen på väg?


Uppdatering; Nu strax före kl. 10.00 tycks strejkhotet vara avblåst...




Familj · Flyg · Natur
 
 
Mia

Mia

4 november 2013 10:28

Jag blir mörkrädd när jag hör att Norweigans tanke var att lägga ut piloterna i bemanningsföretag. Nu vet jag inte hur deras anställningsavtal där skulle se ut, men med de erfarenheter jag har av bemanningsföretag, tycker jag inte att någon ska tvingas till detta. Jag har valt den anställningsformen av olika anledningar, men funderar nu mer och mer på att lämna dem. Jag har testat tre olika bemanningsföretag och häpnar över hur de behandlar oss - vi är en handelsvara, människohandel, var det någon som kallade det... ;-)

http://miatankar.wordpress.com

 
Filifjonkan

Filifjonkan

4 november 2013 11:38

Hej Helga oj 90årskalas det är en aktningsvärd ålder. Ser trevligt ut där ni var och gott att äta fick ni med så mysigt, Damen som fyllde tyckte säkert det var trevligt att träffa alla om hon orkade men det finns en del som är piggare än 30 åringar med tycker jag. Ja jag hörde det vart avblåst som väl var låter ju galet med bemanningsföretag för piloter ja man undrar var det mesta är på väg numera mycket som är i förändring får man höra. Ha en bra måndag.

http://filifjonkan.se-bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

4 november 2013 18:17

Härligt när man får vara så pigg vid den åldern. Ser att ni haft det jättekul och njutit. Kul att så många ur släkten kunde vara med. Det låter hemskt detta med vad som händer med flyget och löner som dumpas. Strejk behövs verkligen i såna lägen. Man skall tydligen jobba nästan gratis numera. Man förstod ju direkt vad som skulle hända när dessa bemanningsföretag dök upp för dom vill ju ha så mycket vinst som möjligt på bekostnad av dom som sliter.

Ha en skön början på veckan

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

4 november 2013 19:29

Härligt med pigga tanter :)

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Åsa

Åsa

5 november 2013 12:29

Vilken härlig träff! Jag har också varit på Gammelkroppa... en gång.

(Jag tror inte jag fick plektrumet för att jag var varken igenkänd eller snygg ;-) Brukar inte stå riktigt så långt fram annars. Han tänkte nog "den tanten måste jag uppmuntra")
=D

http://wessand.blogg.se

Helga

5 november 2013 14:47

Hahaha... du tant ;) Nä, han är nog KÄR!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helga - Söndag 14 jan 14:27

Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...

Av Helga - 20 december 2022 18:33

Här kommer årets uppdatering från mig.   Förra vintern hade vi ju mycket covidrelaterade problem i Sverige fortfarande. Nyårsafton fick vi fira ensamma hemma och inte med våra trevliga vänner. Detta då jag hade flugit med en kollega som konstater...

Av Helga - 6 december 2021 16:08

Här kommer den årliga uppdateringen från mig.    Fortfarande jobbar jag inom flyget och efter en lugn tid, under första delen av pandemin, ökade flygtrafiken och arbetstiden fr o m juni månad. Det känns som att folk reser mycket nu igen, men i oc...

Av Helga - 26 december 2020 16:16


Det börjar bli tradition att jag uppdaterar bloggen en gång kring jul. I övrigt blir det ingenting skrivet här, men min andra blogg "Hillas matprat" lever i maklig takt... Vill du se mina foton kan du kika in på instragram och kontot "hillasfoto". ...

Av Helga - 21 december 2019 14:02


Så har snart ännu ett år passerat och jag tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats...   Året började med en fantastisk resa till Madeira med dottern. En vecka med vandringar och upptäcktsfärder och skönt sommarväder gjorde oss båda gott....

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards