Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Direktlänk till inlägg 16 april 2010

Vulkan-ask-flyg-eländet fortsätter...

Av Helga - 16 april 2010 08:09


... och idag fortsätter vulkan-ask-flyg-eländet i norra Europa och Sveriges luftrum är i det stora hela stängt hela dagen enligt morgonnyheterna. Tydligen är det OK i Norrland nu, men det går inte att flyga till t ex Arlanda så det blir ingen flygtrafik ändå vad det verkar. DN rapporterar här.


Igår satt jag hela dagen på Arlanda och det gjorde väldigt många pilot- och kabinkollegor också innan vi fick besked att hela luftrummet skulle stängas över Sverige. I terminalerna var det mycket passagerare till en början, men senare glesare och glesare.


Jag tänker på alla resenärer som strandsatts på olika håll och folk som planerat roliga resor sedan länge som inte kommer iväg. Jättetråkigt!


Kanske är Moder Jord inte glad på oss och spottar ut sin ilska över hur vi hanterar miljön... Näää... kanske inte det, men det känns nästan så.


Min dag idag vet jag faktiskt inte hur den ser ut. Egentligen ska jag arbeta... Om det innebär att jag ska bege mig ut till Arlanda eller om jag får jour hemma är ännu oklart.


Tillägg klockan 14.15; Det blev jour på hemmaplan istället eftersom SAS alla avgångar är inställda idag. Jag har börjat beskära äppelträdet, men nu är det trädgårdsmästarpaus...

 

Jag har sett vitsippor i Uppsala...

  

 
 
wiper

wiper

16 april 2010 11:08

Jag tänkte på dig i går och detta med flyget. Ja du moder jord kanske vill skaka om oss lite. Vilka fina vitsippor du fotat, man blir lyrisk. Ja då vet du inte hur din arbetssituation blir ett tag framöver.

Hoppas ändå du får en fin fredag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Carina

Carina

16 april 2010 11:20

dina vitsippor får hela bröstet att svälla på mig, jag vet inte vad det är med vitsippor, de är så sköra, så vackra så det nästan gör ont. Hade velat ha dem i min brudbukett, men....fel tid, 18 oct.
Bra att SAS har såna som du, det behövs när världen är upp och ner!
Nån sa: Kan man inte bara spika igen hålet på vulkanen.
Bra idé!
Kram Carina

http://soldatmamma.blogspot.com

 
Pisan

Pisan

16 april 2010 11:55

Tänkte på dig flera gånger igår. Undrade vad ni hade för er där på Arlanda när det inte gick att flyga. Det verkar som att det inte blir några flygningar på flera dagar.
Vilken fin bild! Man blir ju vårtossig när man ser vitsippor! De är så vackra.
Önskar dig en fin fredag vännen! KRAMAR! :-)

http://pisansblogg.bloggplatsen.se

 
susjos

susjos

16 april 2010 12:27

Ja,tankarna går till dig när man tänker på vulkan ask problemet. Maken är ledig idag,men de jobbar ju ändå,mindre stress när planen blir kvar på marken,kanske man gör fler större checkar nu?
Trist för alla resenärer-absolut!
Hoppas din dag blir bra :)
Kram!

http://susjos.blogspot.com

 
Kimmie

Kimmie

16 april 2010 13:54

Det är riktigt otäckt med askan, man kan undra vad den kan göra för annan skada?
Då blir det rörigt på jobb ett tag framöver för dig och det är verkligen synd om dem som bokat en resa och gått och sett fram emot att komma iväg.

http://kimmietid.blogspot.com

 
emelie

emelie

16 april 2010 14:24

ja hoppas verkligen det löser sig!

http://evasonja.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Birgitta

16 april 2010 15:16

Visst är det en besvikelse för många som beställt resor, både nöjes- och affärs. Trist även för all duktig flygpersonal som inget hellre vill än att få komma iväg och serva trevliga resenärer. Det finns också flygningar som är otroligt viktiga som har med sjukvården att göra och där vulkanaskan kan skapa stora problem..
Men… jag vill gärna att vi skänker en tanke till alla islänningar som BOR mitt i allt detta elände. Det finns risk att glaciärer smälter och orsakar översvämningar. Säkert för detta vulkanutbrott även med sig andra olägenheter för dem som bor på ön. Moder Jord är inte nådig när hon tillrättavisar oss.

 
helga

helga

16 april 2010 15:37

Wiper; Ha en fin fredag och visst är det ovisst just nu för mig och många andra...

Carina; Visst vore det en bra idé om det bara gick! Ha en fin helg!!

Pisan; Tack för att du tänkte på mig... Det är en ovanlig situation helt klart! Trevlig helg!

Susjos; Vad bra att teknikerna kan passa på att göra stora arbeten nu när maskinerna ändå står på marken... Ha en skön helg!

Kimmie; Det är egentligen inte synd om mig. Mer synd om resenärerna och flygblaget med alla kostnader detta medför. Ha en skön helg!

Emelie; Jaa... verkligen så fort som möjligt!

Birgitta; Bra skrivet om detta stora vulkanutbrott. Sjävklart måste det vara svårt för dem som bor nära vulkanen på Island - otäckt!!

http://helga1.bloggplatsen.se

 
Soneli

Soneli

16 april 2010 16:44

Tack jag hoppas oxå på att det löser sig, fattar inte varför den måste vakna nu.
Du får smita in hos mig och rapportera med jämna mellanrum vad som händre med flyget.

http://soneli.bloggplatsen.se

 
Ammis

Ammis

16 april 2010 16:45

Vi har ju klarat oss förvånansvärt bra i alla tider fr. sånna här katastrofer så kanske behöver det hända nått för att alla ska vakna upp kanske?? Inte vet jag heller?? Nu fick du ju dig en dag i trädgården iaf, nått positivt med det hela. Ha en go helg. KrAMelikram

http://ammis.bloggplatsen.se

 
Åsa

Åsa

16 april 2010 18:34

Jag har tänkt på dig idag, var rädd att du hunnit iväg nånstans.
Och jag har tänkt tanken, moder jord säger ifrån...

http://wessand.blogg.se

 
helga

helga

16 april 2010 18:40

Soneli; Det är ju ganska typiskt...

Ammis; Ja, ibalnd kan man behöva en påminnelse om vem det är som bestämmer egentligen...

Åsa; Gulligt av dig att tänka på mig... jag hade tur som var kvar på Arlanda den här gången.

http://helga1.bloggplatsen.se

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

17 april 2010 08:53

Man kan beskära äppelträd augusti-september, då blir det mindre vattenskott (snart får jag hämta maken från tågstationen, efter 24 timmars färd :)

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Sussi

Sussi

17 april 2010 09:27

Jag är väldigt glad att jag inte skulle ut och resa i helgen. Jag vet inte om jag skulle ta det så bra. När man har planerat något så länge så blir man ju givetvis jättelesen när det inte blir av. Fast den här gången kan man inte skylla på flygbolagen i alla fall ;-)
Men hade man däremot redan kommit iväg och var på väg hem hade jag inte alls blivit så ledsen. Några dagars semester till hade inte skadat hihi

http://allt-om-inget.bloggagratis.se

 
helga

helga

17 april 2010 10:59

Hannele; Jag vet det, men vi tycker det är svårare att se vad man gör när det är blad överallt... Kul att maken kommer hem igen... :)

Sussi; Ja, bra att man inte skulle iväg just nu. Mamma kom hem på torsdagen några timmar innan Arlanda stängde - tur!

http://helga1.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helga - Söndag 14 jan 14:27

Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...

Av Helga - 20 december 2022 18:33

Här kommer årets uppdatering från mig.   Förra vintern hade vi ju mycket covidrelaterade problem i Sverige fortfarande. Nyårsafton fick vi fira ensamma hemma och inte med våra trevliga vänner. Detta då jag hade flugit med en kollega som konstater...

Av Helga - 6 december 2021 16:08

Här kommer den årliga uppdateringen från mig.    Fortfarande jobbar jag inom flyget och efter en lugn tid, under första delen av pandemin, ökade flygtrafiken och arbetstiden fr o m juni månad. Det känns som att folk reser mycket nu igen, men i oc...

Av Helga - 26 december 2020 16:16


Det börjar bli tradition att jag uppdaterar bloggen en gång kring jul. I övrigt blir det ingenting skrivet här, men min andra blogg "Hillas matprat" lever i maklig takt... Vill du se mina foton kan du kika in på instragram och kontot "hillasfoto". ...

Av Helga - 21 december 2019 14:02


Så har snart ännu ett år passerat och jag tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats...   Året började med en fantastisk resa till Madeira med dottern. En vecka med vandringar och upptäcktsfärder och skönt sommarväder gjorde oss båda gott....

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards