Som jag skrev om tidigare idag har jag varit igång tidigt och bakat en form med chokladrutor och förberett en rabarberpaj till kvällen (obs! pajen är inte gräddad än).
På den övre bilden syns sonens nya stövlar i stl 46, den nyskördade rabarbern och en kasse innehållande en vit vinbärsbuske. Busken fick "gubben min" av laget som han tränar. De hade avslutning igår kväll.
Jag ska nog ta och gräva ner den efter kaffepausen....Undrar var jag ska ha den??? Det blir spännande med lite vita vinbär. Vi har bara svarta här i stan och röda på landet.


Filifjonkan
22 maj 2007 10:24
Ja rabarbern är så späd och fin ännu ett tag god till pajer verkligen. Gjorde 3 st men de är i frysen o gräddas när jag skall ha dem.Vita vinbär är gott också snyggt att garnera efterrätter med mousse tx.Men de svarta i geléform inget slår det i smakväg ..
helga
22 maj 2007 10:27
Filifjonkan; tack för glada tillrop o kommentarer - det är alltid kul!! Svarta vinbär gör jag oftast saft av - blandat med rabarber. De röda blir dekoration och de vita har jag aldrig testat.
http://www.helga1.bloggagratis.se
Filifjonkan
22 maj 2007 10:39
du är riktigt duktig du, just svart vinbärssaften är så härlig man riktigt känner hur det porlar av vitaminer i kroppen.De vita är goda med har en vit buske men skråklippte ned alla mina vinbärsbuskar förra året de var så enorma och behövde föryngras.. De växer så det knakar...
http://filifjonkan-se
Millis
22 maj 2007 14:08
Åh, vad gott med rabarberpaj...önskar jag tålde det, men jag tål blåbär i alla fall och det är ju jättegott det också!
Vinbär är också gott, svart vinbärssaft är toppen. Mina morföräldrar hade vita vinbär när jag var liten. De är supergoda!
http://millis.bloggagratis.se
skogsfrun
22 maj 2007 19:39
Blir så sugen på rabarberpaj, måste kkolla hur mina mår. Var det inte nån här på bloggeriet som planterade i stövlar?
http://barasaras