Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under januari 2016

Av Helga - 22 januari 2016 06:00


När vi kom fram till hotellet igår fick kaptenen checka in först vid receptionsdisken. Tjejen bakom disken frågade piloten när han ville bli väckt.


Kaptenen svarade;


I april...

 


Haha... toker där, men tänk efter. Det låter väl ganska skönt att vakna i april till fågelsång och finväder   


Här en bild från en tjusig solnedgång på flygplatsen Åre/Östersund.

 


#helga #flygplats #solnedgång #flyg #humor

Flyg · Humor · Natur
Av Helga - 21 januari 2016 10:25


En hälsning från arlanda mellan mina flighter. Jag har jour och fick en tvådagarsturné på schemat redan igår. Det är det allra bästa att få förhandsbesked om flygningarna, så man slipper bli väckt av telefonen på morgonen (läs kl 03.50)


När man startar tidigt vill man ha lunch tidigt. När jag kom fram till disken, på en av besättningarnas favoritrestaurang här på flygplatsen, fick jag veta att de inte öppnat ännu.

Inte tänkte jag på att klockan bara var strax före 10 på förmiddagen.  


De var iallafall sjyssta och fixade en yakinikusallad till mig ändå... Mums!

 

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle innan snön kom...


#yakiniku #sallad #arlanda #jour #helga #flyg #flygvärdinna

Av Helga - 18 januari 2016 17:53


Det har varit en ganska lugn flygdag idag med en lång paus, på trafikkontoret, mitt på dagen. Då passade jag på att göra en säkerhetskurs på datorn. När jag kommit nästan igenom hela kursen då blev det ett tekniskt fel och hela kursen startade om. Jag kunde inte heller hoppa fram i kursen utan jag fick göra allt en gång till. Suck!


Nu är jag på ett hotell och har hunnit gymma på (antagligen) Sveriges finaste hotellgym. Det är målningar i taket, fina takkronor, valv och underbart fina fönster. Träningen känns liksom lite extra lyxig!!!


Gymma passade bra idag efter gårdagens släktfika hemma hos oss med många godsaker. Vi ville bjuda igen lite efter julens kalas, fira våra ungdomars födelsedagar och fira av dottern som snart reser till Wien för att studera under vårterminen. Vi har redan bestämt att vi ska hälsa på dottern i maj och idag blev den resan bokad genom Airtours. Jag har inte varit i Wien sedan 1980-talet då jag tågluffade.



Nu blir det snart middag med en kollega i hotellets restaurang och sen hopp i säng tidigt.

#helga #flyg #kurs #teknikensunder #gym #fika

Av Helga - 16 januari 2016 16:34


Vi ska ha fikagäster imorgon så idag har jag bakat och städat. Alla tråkiga julblommor åkte i soporna och det blev köpt lite nytt som var mer vårlikt.


Det känns ljuvligt nu när det är rent, fint och fräscht.

#helga #flyg #flygvärdinna #vårblommor #pärlhyacint #Mårbacka #pelargon #tulpaner

Av Helga - 14 januari 2016 22:01


Vår kapten var ju bara bäst igår. En passagerare sa vid avstigning att det var en perfekt landning.

Kaptenen svarade;


- Jaså, det märkte inte jag - jag blundade...

Gissa om vi alla inklusive passageraren fick roligt :)

Grönt och fint på flygplatshotellet nära Heathrow. Lite skillnad mot den svenska vintern.


#flyg #helga #flygvärdinna #humor #pilot #london #gröngräsmatta

Flyg · Humor · Natur · Resor
Av Helga - 13 januari 2016 11:56



Jag landade efter midnatt igår och missade det sista tåget till Uppsala. Jag funderade på om jag skulle ta flygbussen och sen taxi från stan men jag bestämde mig sen för ett annat alternativ. Jag tog en taxi hela vägen hem. Snön yrde men chauffören körde riktigt bra och säkert. Vi fick till ett trevligt samtal, jag och föraren. Det var en man från Indien som kommit till Sverige för åtta år sedan. Han var egentligen dataingenjör men hade efter en kort tid i databranschen fått sluta. Efter att ha lärt sig bra Svenska och efter att ha fått bevisa sin körduglighet fick han jobb i ett taxiföretag. När jag berättade att min pappa är född i Indien blev han glad!


Det blir mer flyga ikväll men först har jag plockat bort alla julsaker här hemma - det är ju tjugondag Knut idag.


På gårdagens flight flög jag bl a med en helt ny flygvärd. Detta var hans första dag utan instruktör. Han var duktig och charmig så allt gick galant. En passagerare kom ombord under boarding och var arg så han kokade pga en sätes-ändring. Jag trodde han skulle explodera, men nej det hände inte... Jag lyckades hjälpa till med att fixa en plats som passade honom bättre och han lugnade ner sig. Såna utbrott kan inte vara bra för hjärtat och jag kan inte låta bli att tänka på större problem i världen än vilket säte man ska ha under en flygning.

  


 


#helga #flyg #taxiresa #indien #flygvärdinna #ilandsproblem

Flyg · Resor
Av Helga - 12 januari 2016 11:06



I söndags var den sista resdagen i samband med jul- och nyårshelgen, iallafall för de allra flesta. Det var fullt, det var alla åldrar och det var förseningar pga vädret. Vi landade bl a i Umeå och där var -24 grader och senare i Ronneby där vi hade +1 grad. Vilka stora skillnader det blir ibland i vårt avlånga land. Till slut hamnade vi på vårt hotell och då var klockan efter midnatt. Jag ställde alarmet på mobilen innan jag somnade eftersom vi skulle åka igen dagen därpå redan vid lunch. Det var tur det för när alarmet ljöd sov jag fortfarande som ett barn. Sen igår på måndagen var vi tillbaka till vardagen igen med mest affärsfolk ombord. Det blev lugnt och stilla men kanske inte lika färgstarkt som under skollovet.


Idag börjar jag jobba sent och det är perfekt för nu hinner jag baka kanelbullar och jitterbuggkakor till helgens släktfika. Båda ungdomarna har fyllt år och snart ska dottern iväg på en utbytestermin i Wien så det blir ett bra tillfälle att träffas.


   


#flyg #helga #baka #bullar #jitterbugg #resa

Av Helga - 9 januari 2016 19:05



Idag fick vi brått efter att ha myst en stund vid frukostbordet. Vi tänkte se "En man som heter Ove" på bio men alla eftermiddags- och kvällsföreställningar var fullbokade redan. Det fanns platser kvar vid 11.30 så vi fick fara iväg och gå på dagbio istället.


 

Vi tyckte båda väldigt mycket om filmen som är tragikomisk - jag kände mig rörd ibland och road ibland. Har du sett filmen? Vad tyckte du?


Imorgon är det dags att ge sig iväg igen. En övernattning blir det i norra Sverige så det gäller att packa ner varma kläder...


#bio #ove #enmansomheterove #rolflassgård #film #packning



Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards