Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under januari 2014

Av Helga - 18 januari 2014 15:57


Vi har en fantastisk vinterdag här idag. Blå himmel, sol och snö på träden...

Nu ska vi bara bli bortskämda med middag hos goda vänner ikväll. Vi vet vad de kan åstadkomma i köket och ser fram emot kvällen.


En gåbortpresent köpte jag på en av mina favoritaffärer i Uppsala - Tre generationer inredning.


 


#present #vinter #snö #tregenerationer #inredning

Av Helga - 17 januari 2014 10:46



Jo tack, gårdagens rekordförsök lyckades och inte bara lyckades - allt gick superbra tack vare min fantastiska cabin crew!!!


En kollega som skötte annonseringarna i högtalaren fick många leenden och skratt när hon sa att vi behövde passagerarnas uppmärksamhet i exakt 115 sekunder för vår säkerhetsdemonstration. Det behövs så lite avvikelser från rutinen för att folk ska bli glada!


Vid avstigning var det en passagerare som rundade hörnet vid utgången lite för snävt så hon fastnade lite med sin rullväska. Hennes kommentar var;

- Jag har inte tagit körkort på den här riktigt ännu. Övningskör bara...   


Nu har jag tagit helg och gläds över min övergång till fast schema. Jag kan planera min fritid lite längre i förväg och får fler lediga helger. Idag ska jag t ex hälsa på mina föräldrar och imorgon är vi bortbjudna till goda vänner.

 

Getmese och tunnbröd köpte jag med mig hem från Östersund...

 


#getmese #tunnbröd #flyg #humor #flygvärdinna #ledighelg

Av Helga - 16 januari 2014 13:07


Jag provar på att "bossa" igen några dagar på jobbet (och alltid hemma   ).


Idag ska jag och min kabinbesättning prova på att slå rekord. På en kort inrikesflygning ska vi servera 144 passagerare som reser i vår affärsklass något att äta och dricka och dessutom servera 36 ekonomiklasspassagerare kaffe och te och sälja dem något att äta om de vill ha. Det blir en utmaning som heter duga!


Jag laddar upp på Törners konditori i Östersund...


     


#café #konditori #törners #östersund #flyg #flygvärdinna

Av Helga - 15 januari 2014 11:57


Ibland fyller vi år på jobbet, som igår när styrman firade sin födelsedag mest i luften. Kapten hade köpt med sig en god kaka och när det var dags att servera våra medarbetare i cockpit varsin bit klev vi in alla fem flygvärdar- och värdinnor och sjöng.


- Ja må han flyga, ja må han flyga, ja må han flyga uti hundrade år.


Jag tror väl inte att varken han eller vi vill att han SKA flyga uti hundrade år, men ändå...   


 


#födelsedag #kaka #flyg #pilot #flygvärdinna #humor

Flyg · Humor
Av Helga - 14 januari 2014 08:38


Drömmer att det ringer på dörren. En gång, nu två gånger. Nä, jag drömmer visst inte. Rusar upp ur sängen och ner för trappan.

Utanför dörren står en montör som ska installera en mätare för vår fjärrvärme. Jättebra, men det hade varit ännu bättre om vi fått besked om att han skulle komma så jag kunnat piffa upp mig.

Nu står jag i hallen med håret på ända i en marinblå uniformskappa (man tager vad man haver eller helt enkelt det som hänger närmast).

Snygg bil har han också. Jag föredrar iofs BMW cab...


#humor #bmw #yrvaken

Av Helga - 13 januari 2014 11:17


Igår började min flygperiod och första dagen bestod av fyra leggar (enkelturer) och ca 10 timmar från start till mål. Det märks att de flesta är tillbaka i skolor och på arbetsplatser för det var väldigt lugnt. På en av flighterna hade vi bara 24 passagerare och det var längesen jag var med om att ha så folktomt på en flygning. Tiden efter jul är traditionellt väldigt lugn och sen drar allt igång igen till sportloven.


Jag var iallafall glad att vi inte hade alltför mycket jobb eftersom jag mest försöker arbeta med vänsterarmen. Det tar tid att lära sig bli mer dubbelhänt inser jag. På onsdag ska jag tillbaka till kiropraktorn och då få vi se om jag blivit något bättre i högeraxeln.


Idag plockar jag bort julsakerna innan jag ska ut och flyga igen ikväll. I år tar det emot att ta bort allt det röda och guldiga - det var så fint och ombonat med julmyset. Granen släpper en hel del barr nu när jag tar bort prydnaderna. Något litet barr blir alltid kvar i huset och man kan hitta dem på de mest konstiga ställen senare.


 

Den uppmärksamme läsaren märker att detta är en gammal bild. De där matsalsstolarna har vi inte kvar. Julsakerna är iallafall i princip de samma.


#flyg #flygvärdinna #knut #julenärslut #musarm #smärta #kiropraktor

Av Helga - 11 januari 2014 15:57


Nu kör vi sista julrycket här hemma. Granen blev ändå kvar i stugan över helgen eftersom den är så fin. På måndag är det tjugondag knut och DÅ åker julen ut.

Ikväll kommer våra grannar över på middag och det ser vi fram emot. Axeln försöker jag vila så gott det går. Får väl dricka vin med vänsterarmen :-)


Av Helga - 10 januari 2014 10:19


Förlåt, förlåt - det var inte meningen att skrämma mina läsare, som jag tydligen gjorde igår. Jag vill ju ändå att det ska vara lite drama här i bloggen så att intresset finns att titta in då och då.

  


Jag har haft besvär med min högra axel en längre tid och när jag och dottern fick massage förr veckan blev jag rekommenderad att besöka en kiropraktor. Så det gjorde jag igår. Det var första gången någonsin och lite nervös var jag allt.


Det var en hel del som var fel och kiropraktorn knäckte till på några olika ställen. Jag ska stretcha en muskel på utsidan av armen ett tag nu och så få vi se om det blivit någon förbättring till nästa vecka då jag ska på återbesök. Poblemen jag fått har kommit av allt jag gör framför kroppen sa kiropraktorn som t ex när jag står vid vår serveringsvagn och häller kaffe/te ca 200 ggr per dag. Jag ska börja tänk på att använda vänster arm mer och tänka mer på hur jag häller - inte slarva med rörelsen. Hälla nära kroppen är det som gäller...


Kiropraktorn sa också att jag inte ska laga mat den närmsta tiden. Hur länge tror du det höll?


Tills jag kom hem...   


Nu vill jag inte att det här ska bli nån sjukdomsblogg men det bekriver ju en stor del av flygvärdinnors vardag. Coffee, tea or me...


   


#flyg #musarm #kaffe #flygvärdinna #smärta #kiropraktor

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards