Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under juni 2013

Av Helga - 9 juni 2013 17:06

Nu har jag klarat av de två charterflighterna. Det händer alltid lite oväntade saker i början av sommarcharter-säsongen. Cateringföretagen gör t ex misstag innan allt har trimmats in. Idag fick vi ca 30 matlådor som inte fick plats i någon vagn pga en fellastning. Dem fick vi stuva högt och lågt i våra crewgarderober. Tur att man har förmågan att inte låsa fast i tanken utan kan hitta nya lösningar.


På väg ner till Grekland idag (över Ungern) skulle jag servera piloterna frukost (vi äter oftast ombord). Styrman skulle få plättar bl a och till den rätten serveras maple syrup. Just idag saknades sirapen så styrman ringde ut och frågade om den fanns i crewvagnen. Tyvärr inte, svarade pursern.


Styrman;

Då ser jag ingen annan lösning än att vi får landa här i Ungern och fixa problemet...   


Nu ska du får se lite bilder från stoppet i Grekland...

 

Planet tankas och det är kapten som är ute och inspekterar...

 

Damen med reflexväst tillhör städteamet som just påbörjat städningen, efter dem kommer cateringen och de som bär in alla förbeställningspåsar.

 

Vårt flygplan står alldeles intill en kompisflygmaskin... coola vingar va?

 

 

Den karaktäristiska röda motorn...

 

Läcker utsikt... man blir ganska sugen på att ta sig ett dopp...

Av Helga - 8 juni 2013 16:51


Hur var det nu??? Jesus lyckades fixa käk till 5000 personer av 5 bröd och 2 fiskar.


Idag har även vi i besättningen fått improvisera en del på vår Medelhavscharter. Dels tog kaffemuggarna slut så vi fick ta dubbla plastglas till en del av passagerarna istället. Sen tog pappershanddukarna slut på toaletterna och då tog vi en hushållsrulle och delade upp den i lagom stora bitar som vi lade in på sidan om handfatet.


Det är bra om man är beredd att hitta snabba lösningar när man jobbar som flygvärdinna. Kanske hade man kunnat jobba som asistent till mannen jag nämnde i början av inlägget!?

  


Nu sitter jag på mitt hotellrum och njuter av en räksallad med benen högt. Imorgon bär det av på en charterflygning igen. Superkul!


   


Flyg · Humor
Av Helga - 7 juni 2013 13:42


Jag har jobbat klart för idag och det känns ju inte helt fel med tanke på det fina vädret. Jag har en helt enorm strykhög nu eftersom fokus har legat på dotterns studentfirande. Den högen tar jag med ut på altanen och så ställer jag mig helt sonika och stryker där. Jag häller upp ett glas kallt rosévin också eftersom jag tycker det passar perfekt en solig sommardag. Kanske ser det lite galet ut men vem bryr sig??

 


De kommande helgdagarna blir det charterflygningar för hela slanten. Flygbolaget har extra mycket charter under sommarhalvåret och bl a flyger vi för Apollo i år. Det brukar vara väldigt roligt med charterflighter! Full fart och full rulle liksom!




 

En chartersemester skulle sitta fint nu...


Två nätter på hotell blir det också. Kan nog bli ganska skönt nu efter allt fixande här hemma!



Av Helga - 6 juni 2013 16:13


 

Gudskelovochpris för den här dagen. Jag har turen att vara ledig även idag innan jag ska ut i plåtröret igen. Vi stökar runt och ställer tillrätta, dottern öppnar paket, vi vilar i solen och vi ÄTER RESTER...

Med tanke att vi bl a har ganska mycket operatårta kvar så hoppas jag att uniformen passar även imorgon bitti   


 


Av Helga - 5 juni 2013 22:19



Vilken fantastisk dag vi har haft idag när vi firade dotterns studentdag. Vädret var strålande ändå från morgonen vilket gjorde det lätt att göra allt i ordning inför mottagningen.


 


Efter utspring och firande utanför skolan med mormor, morfar, farmor, pojkvän och oss övriga  i familjen åkte dottern iväg på ett lastbilsflak med sin klass. Senare på eftermiddagen hade vi öppet hus hemma med släkt, vänner och grannar. Det blev väl runt 35 personer som kom och samtliga valde att sitta ute i trädgården.


Vi bjöd på varmrökt lax, rostbiff, kycklingspett, couscous-sallad, potatissallad, skaldjurspaj, västerbottenpaj, tapenade, limesås, vitlökssås, sallad, rosenbröd, brieost-tårta. Kaffe och tårta också förstås... Tyvärr var jag så inne i allt fix så jag tog inga matbilder.


Nu sitter jag bara och pustar ut. Dottern, hennes kompisar och pojkvännen har stuckit iväg på en stor fest i stan. Gissa vem som ska vara privatchaufför ikväll?? Moi...


Du skulle ha sett dotterns och hennes kompisars skor. Jag är helt fascinerad - de går i så höga klackar nu så man måste beundra att de kan gå i skorna. Dottern har tittat en hel del efter skor men vi fick tips om en bra sida som heter högklackat.nu. Där hittade hon fina sommarskor som passade bra till studenten och ja, hon kan gå i skorna.


Nä hörni...


Go´natt nu från en pömsig Helga som snart ska ta bilen in till stan och agera taxi...


 



Av Helga - 3 juni 2013 10:18


Igår hade vi den stressigaste flighten jag haft på länge. Det var fullsatt, det var kort flygtid, det var dåligt väder vid inflygningen. Vi hann med det allra mesta men passagerarna på de tre sista raderna hann inte få någonting. Trist! Servicekonceptet är inte anpassat till att hinna servera 185 passagerare (varav 33 i affärsklassen) på 30-35 minuter.

Prio 1 är ju ändå säkerheten och alla kom säkert fram   


 




Nu närmar sig dotterns student med stormsteg och jag har inte tid att dokumentera allt som händer just nu. En kortare bloggpaus får det bli... ses senare hoppas jag!


 

Av Helga - 2 juni 2013 15:49


Äntligen sovmorgon...


Idag jobbar jag kväll som omväxling och har bara en kort liten     innan ledigheten. Jihaa!!


Många tokiga skämt får jag höra på jobbet - som den här gåtan t ex...


Vad är det får skillnad på en BMW-ägare och en snigel??

 

 


 



- BMW-ägaren är slemmig på insidan   




Flyg · Humor
Av Helga - 1 juni 2013 13:18


Idag började min arbetsdag med jour på Arlanda...


Efter ca en timme fick jag en charterflygning till Alpområdet. Det var en riktigt trevlig flygning med härliga passagerare i 50+åldern. De var så fina och vänliga och tyckte om vår servive. Det är SÅ kul!


 


Dessvärre hade de inte haft något vidare väder under sin semestervecka. De hade haft kallt, regn och till och med snö någon morgon. Nej, nu skulle man väl ha bokat en semestervecka i Norrbotten egentligen, men hur skulle man ha kunnat veta det??


Nu ska jag bara sitta här på jobbet någon timme till eftersom jag har jour i botten. Snart får jag väl gå hem!? Maken är på landet idag på årsmöte i vår förening och ikväll ska han på herrmiddag. Då blir det lilla jag som får umgås med lilla jag... Det kan vara ganska skönt det också!


Häpp!


 


  

Flyg · Resor

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards