Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under januari 2013

Av Helga - 14 januari 2013 19:15


Vi flygande ska hälsobesiktigas också och nu är det snart dags för besök hos farbror flygdoktorn... Det är tre år sedan sist...


Hör jag bra, ser jag bra, mår jag bra? Ja tack allt känns bra!!!


Hoppas läkaren är av samma uppfattning ...




Nu lite Arlandanyheter;


Clarion hotel på Arlanda stod klart i november 2012. Hotellet ansluter till Sky City genom Sky Bridge, en gång med upplevelser och butiksstråk. Butikerna färdigställs under första kvartalet 2013.


Joe & the juice öppnade i slutet av 2012 längst ut i teminal 4. Där kan man sitta med en färskmixad  juice och t ex en smörgås. Utsikten är läcker över start- och landningsbanan och ofta ses en fin solupp- och nedgång just där.


 


En unik ABBA-utställning har öppnat i terminal 5 (i bagagehallen och i visitorcenter i ankomsthallen). Delar av utställningen är en förhandstitt av material som i vår kommer att visas på ABBA The Museum.


(Info hämtad från tidningen Nya Arlanda)








Av Helga - 13 januari 2013 23:00


God natt hälsar jag från en hotellsäng...


Dagen har varit mycket bra med lite familjetid på förmiddagen och lite arbetstid på eftermiddagen/ kvällen. På en av flygningarna idag hade vi med en pensionerad pilot ombord. Han kom och pratade med oss som jobbade i den bakre delen av planet. Han pratade mycket om hur det var på hans tid och efter ett tag frågade jag om han saknade flygandet. Svaret kom snabbt -JAA.

  


Nu till något helt annat. Jag tog två bilder där hemma med några detaljer från vår ganska nyrenoverade gästtoa.


Citrontvål och handlotion...

 


En ny tavellist med lite nostalgi och tre små ljuslyktor...

 


Av Helga - 12 januari 2013 17:30



Japp, julen är bortstädad och in har det flyttat nya vårblommor och självklart tulpaner. I love it!


   


Igår när maken och jag skulle gå ut och gå stod jag nere i hallen och ropade på honom. Inget svar... Jag ropade och ropade och fortfarande inget svar. Jag gick ut - inte där...



Till slut gick jag upp en trappa och där sitter han vid sitt skrivbord med iPod-lurarna inkopplade i öronen och diggar.  Hihihi... vilken popsnubbe...

   


Vi såg på skidsprinten också och när den norska skidåkaren Maiken Caspersen Falla skulle starta undrade jag om det var Charlotte Kallas kusin. Falla och Kalla - som Knoll och Tott eller Humle och Dumle liksom...


Nåväl, nu bär det av mot Arlanda igen imorgon och en ny dag i plåtröret.


Vissa på jobbet har gått med på sänkta ersättningar och andra på jobbet har fått mer (enligt nyhetsrapporterna) - livet är tydligen inte alltid rättvist!!!



Av Helga - 11 januari 2013 17:00



Så underbart med en ledig fredagskväll i Helgas eget hem...   


Ja, vad var det nu för inrikesdestination som gissningstävlingen handlade om? Jo, det var ju  Kiruna. Dit reser såå många utländska turister varje dag - speciellt under vinterhalvåret. Där ska de åka hundspann, se ishotellet i Jukkasjärvi, åka till Riksgränsen och resa över till Norge bland annat...


Nyligen när jag flög till Kiruna hade vi så många icke-svensktalande passagerare så säkerhetsannonseringen fick tas på engelska först och det är ganska ovanligt på flygningar inom Sverige. Just på den här flighten var det väldigt många Engelsmän och jag älskar deras artiga stil. Förutom engelsmän var det folk från Australien, Japan, Tyskland, Frankrike och USA bland annat.


               

Bildkavalkad från Kiruna...


Som jag nämnt tidigare så har mina kollegor många andra sidor än att vara säkerhetsansvariga ombord och servera våra passagerare. En stor del av yrkeskåren har andra utbildningar och flera andra har sidosysselsättningar.


Nu ska du få möta en kollega, Linda Schilén, en trädgårdsmästare och konstnär - en fantastiskt duktig tjej!

Klicka här så kommer du till hennes blogg - uterummet.


 


Trevlig helg!!

Av Helga - 10 januari 2013 19:03


Nu ska jag ha en gissningstävling här i min flygblogg. Priset är äran att vara bästbästbäst!!!


Idag flög jag till en inrikesdestination  i Sverige och bara 15%  av passagerarna ombord var Svenskar. Vart tror du flygningen gick??


Lycka till!!!




 




Av Helga - 9 januari 2013 09:30

Igår jobbade jag hemifrån;


- Kaffe, te, arm dooors, take your seat for take-off ....


Nä det funkar ju inte riktigt så. Jag hade en inarbetad ledig dag för kurser och tester som jag gjort på min fritid. Så jag fick tid för sånt som jag tycker är kul - att baka...


Varsågod att smaka en bulle till fikat..

 


Idag bjuder jag också på lite nostalgi...


 


Idag är det kursdag och jag funderar på hur jag ska kunna sitta stilla? En hel del praktiska moment vävs in under dagen så det ska nog gå bra ändå... eller...  ZZZZZZZZZ...

Av Helga - 8 januari 2013 09:00


Nu börjar flygeriet gå tillbaka till "normalläge" efter helgerna. Det märker vi genom att det blir fler resvana resenärer och färre barnfamiljer ombord. Igår var nog ändå någon form av mellandag då många skolor börjar först på onsdag den här veckan.


På en av min inrikesflygningar igår hade jag med en flicka på kanske 16 år. Det var hennes allra första flygresa och hon skulle flyga ensam. Hon var väldigt orolig och visste inte hur allt skulle gå till. Jag hjälpte henne hitta sätet och pratade lugnande med henne och sen gick allt bara bra! Ibland kan man glömma hur stor grej detta med flygresan kan vara för en del av våra resenärer. De kan ha laddat länge för att våga resa och då tycker jag det är starkt av dem att ge sig iväg!


På en annan flight hade jag en man som beställde tre (!!!) kanelbullar och kaffe. När han druckit ur sin andra kopp kaffe ville han ha lite mer kaffe.


- Ja, det går ju åt lite kaffe till bullarna, sa jag!


Han skrattade och sa att;


- Idag blir det nog ingen middag   


Ännu njuter jag av julen här hemma. Jag sitter just nu i vardagsrummet vid granen som är så fin. Snart är det ändå dags att städa bort allt det här juliga och ta in våren. Här är några bilder från förra våren som är alldeles underbara för en tulpanfreak som längtar...





 


Av Helga - 6 januari 2013 20:00


Snart är det dags för den årliga nödträningen så idag har jag pluggat i vår manualer och antecknat friskt för att klara av de praktiska övningarna så bra som möjligt. De skrivna testerna har jag redan klarat av via datorn. När den här träningsdagen är över brukar det kännas ganska skönt - ungefär som efter ett besök hos tandläkaren!



 


Sonen ringde mig när dottern och jag var på väg hem efer en basketmatch i eftermiddags. Han hade varit och tränat och kände sig yr. När vi kom hem ledde dottern in honom i huset, satte ner honom på golvet i TV-rummet och gav honom saft, youghurt och en banan. Det kallar jag syskonkärlek! Man blir så glad när ungdomarna visar omtanke om varandra!!


 



Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards