Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Direktlänk till inlägg 16 november 2012

Många av passagerarna är goa...

Av Helga - 16 november 2012 08:15


Det är inte lätt att vara en inspirerande och läsvärd bloggare när det känns tungt i hjärtat, så om inläggen inte duggar tätt så tror jag nog att du förstår varför. Igår fick jag iallafall perspektiv på att vad som är viktigast i livet när jag fick reda på att en kollega som jag håller av blivit svårt sjuk och aldrig kommer att kunna flyga i tjänsten igen    Då känns allt annat tjafs fjuttigt!


De senaste dagarna har vi fått mycket stöd från våra passagerare. De peppar upp oss och ger oss positiva kommentarer som får oss att orka ge lite till. Igår kom "chokladmannen" ombord. Chokladmannen har alltid med sig en chokladask till besättningen. Han berättade att han flugit med oss sedan 1958 och på den tiden tog det 2: 45 att flyga till Luleå. Han fick en stor kram av mig. Jag tror aldrig jag behövt en sån uppmuntran  så mycket som just nu! Tyvärr finns det även en och annan som tycker att vi borde "gå i graven" snarast och som faktiskt säger det till oss också - det känns inte så kul när man själv är orolig för framtiden.


Nog om jobbet!


 


Vi har två underbara kaniner hemma hos oss just nu. Det är grannarnas gullisar som bor hos oss några dagar. Mannen i familjen fyller jämnt och de åkte iväg på överraskningsresa till medelhavsregionen.


 


Ha en mysig helg!


Jag kommer ömsom att plågas (tandläkaren), oroa mig (hur går förhandlingarna?) och njuta och festa (vi ska på fest).



 
 
Filifjonkan

Filifjonkan

16 november 2012 09:37

Hej kära bloggvän Håll ut håll ut,,,roligt att ni har så trevliga passagerare som kommer med lite uppmuntran härligt!Chokladen ser ju kanon ut!Åh kaninerna ser ju med så där mjukt lena ut åhh..de gör att man genast vill klappa och gosa med den måste vara moderskänslorna som kvillrar runt i bröstet. Må din dag vara snäll med dig,trevlig helg om du kan!

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

 
Åsa

Åsa

16 november 2012 10:06

Det finns många idioter. Lyssna hellre på chokladmannen då. Underbart med såna passagerare ju.
Hoppas tandläkaren går förbi obemärkt och att festen blir kanon!

http://wessand.blogg.se

 
wiper

wiper

16 november 2012 15:06

Ja du man får perspektiv när man får reda på sånt. Så tråkigt att hon blivit sjuk och jag förstår att det känns ledsamt. Så rörande med Cholkadmannen ;) och att han flugit med er så länge. Vilken fantastisk person som har choklad med sig till er alla varje gång men det är ni värda tycker jag.

Tråkigt att det finns folk som vräker ur sig vad som helst. Tur att det även finns godhet. Jag tänker på dig och dina arbetskamrater och håller tummarna för att det skall lösa sig.

Vilken söt kanin ;) jag skulle nog krama sönder dom ;)

Ha en fin dag trots allt

Varm kram från oss i Småland

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Kimmie

Kimmie

16 november 2012 17:14

Hurra för chokladmannen! Härligt med sådana människor!
Håller tummarna för att det går bra med era förhandlingar vet hur det känns att gå och vänta på besked om vad som ska hända.

http://kimmietid.blogspot.com

 
Ingen bild

Camilla

17 november 2012 00:18

Ja du..folk har så mycket kommentarer...jag ser fram emot våra resor och är övertygad om att de kommer bli av. Man ska alltså ha med sig en chokladkaka, då blir ni extra glada :-)? När jag har flugit till USA/Kina brukar jag lämna kvar mina skvallertidningar som jag har roat mig med på färden över Atlanten, det brukar också vara uppskattat :-). Nu hoppas vi att ledning och fackföreningarna kan mötas på vägen så det blir rimligt för er och acceptabelt för ledning och långivare! Kram Camilla

 
Hannele på Hisingen

Hannele på Hisingen

17 november 2012 10:18

Ovisshet är väldigt tärande, ni som måste vara glada på jobbet dessutom, det skulle jag aldrig fixa.... Tänk att ha flugit så länge!

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
skrivmoster

skrivmoster

18 november 2012 09:24

Så trevligt att mannen har denna tradition att uppmuntra och speciellt nu i er oroliga tid. Hoppas att det blir en bra lösning för alla.

Du verkar ha en bit av lite av varje framför dig och tevligast låter nog ändå FEST! De två andra tillfällena hoppas jag går bra och att din och andras oro lägger sig till ro!
Varm hälsning!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

 
Helga

Helga

22 november 2012 14:13

@Camilla; Man behöver absolut inte ta med ngt till oss... ett leende eller ett vänligt ord oss emellan räcker gott!

http://www.helga1.bloggplatsen.se.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helga - Söndag 14 jan 14:27

Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...

Av Helga - 20 december 2022 18:33

Här kommer årets uppdatering från mig.   Förra vintern hade vi ju mycket covidrelaterade problem i Sverige fortfarande. Nyårsafton fick vi fira ensamma hemma och inte med våra trevliga vänner. Detta då jag hade flugit med en kollega som konstater...

Av Helga - 6 december 2021 16:08

Här kommer den årliga uppdateringen från mig.    Fortfarande jobbar jag inom flyget och efter en lugn tid, under första delen av pandemin, ökade flygtrafiken och arbetstiden fr o m juni månad. Det känns som att folk reser mycket nu igen, men i oc...

Av Helga - 26 december 2020 16:16


Det börjar bli tradition att jag uppdaterar bloggen en gång kring jul. I övrigt blir det ingenting skrivet här, men min andra blogg "Hillas matprat" lever i maklig takt... Vill du se mina foton kan du kika in på instragram och kontot "hillasfoto". ...

Av Helga - 21 december 2019 14:02


Så har snart ännu ett år passerat och jag tänkte att en uppdatering kunde vara på sin plats...   Året började med en fantastisk resa till Madeira med dottern. En vecka med vandringar och upptäcktsfärder och skönt sommarväder gjorde oss båda gott....

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards