Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under augusti 2012

Av Helga - 10 augusti 2012 10:11


Det har blivit mycket sport för oss den senaste tiden pga OS i London och det är vi nog inte ensamma om...

  

Sonen och hans kompisar var på en sportsbar för ett tag sen och såg en handbollsmatch på storbildsskärmen. Det var time-out och kamerorna zoomade in Spaniens lag.


Sonen sa;


- Egentligen borde inte Spanien få ha lika lång time-out som det andra laget eftersom de pratar dubbelt  så fort   


   


Av Helga - 9 augusti 2012 10:00


Igår hade jag en charterflygning till Turkiet på morgonen. Det var en väldigt lugn flygning trots att vi hade mycket passagerare ombord. Väl där hann jag gå ut på trappan en stund och det var otroligt varmt. Säkert runt 40 grader...Vår kapten brukar alltid köpa med sig bullar när han flyger charter och det uppskattades verkligen. Jag skojade och sa att så fort vi ser honom på trafikkontoret så börjar det vattnas i munnen    


 


Jag var hemma igen strax efter fyra på eftermiddan. Sen två timmar senare satt jag hemma hos en väninna på tjejmiddag - man hinner mycket på en dag ibland. Vi var sex gamla kompisar där och de flesta har känt varann sedan barnsben. Det blev mycket snack och god mat/ dryck. När jag la mig i sängen hade jag varit vaken i 21 timmar. Puh!


 


Vi får ju vara med om så mycket roligt ombord på flygningarna och detta hörde jag en kollega berätta;


- Efter landning idag från Dalaman hörde vi en liten flicka säga till sin pappa att hon släppt sig i stolen. Varför det, frågade pappan.

Flygvärdinnan sa att jag skulle tryckutjämna så nu känns det bättre i örornen.


Helt underbart!!!     


  




Flyg · Humor · Minnen
Av Helga - 6 augusti 2012 14:05


I somras gick jag igenom mina lådor med loppisgrjer, dvs sånt som jag tänkt att vi ska sälja någon gång framöver (vem-vet-när). Jag rensade en del struntsaker som ändå ingen vill ha och då hittade jag 4 gula små kaffekoppar som jag glömt bort. De var så söta så de flyttade hem till sommarstugeskåpet igen.



Perfekt att servera portionsdesserter i;


 

Av Helga - 4 augusti 2012 21:00


Igår var det halvdant väder på förmiddagen. Då åkte vi till Norrtälje och shoppade på nya GANT-butiken som har REA just nu. Maken köpte en skjorta och en tröja i ull och jag köpte en ullkofta. Alla plagg var nedsatta med 30-50%. Sen blev det lunch på caféet Tre praliner på Tillfällegatan 8. Vi tog varsin dubbeltoast med kantarellstuvning och det var rikligt och gott! Man kan sitta både inne och ute och vi klättrade högst upp till deras altan vid taknockarna - läckert!


På kvällen sken det upp så vi tog med oss maten ut. På en klippa satt vi och njöt av bad, kvällssol, grillad fläskkarré, potatis i folie, blå castello, sallad och ett varsitt glas rött. Jag tror att en av meningarna i mitt liv är att sitta på en klippa och titta ut över vattnet!


       


Ikväll tog jag bussen hem till Uppsala igen. Sonen kom hem från Rhodos nyligen och dottern håller sig helst här hemma. Nu blir det OS-TV resten av kvällen...

Av Helga - 2 augusti 2012 09:15


När du läser det här sitter jag på bussen till landet.  Nu blir det skönt med lite lugn, ro och fågelkvitter igen...


De sista två dagarna på min arbetsperiod var väldigt lindriga så jag hann med en hel del roliga saker privat också. I förrgår åkte dottern och jag till stan och tittade runt lite i butikerna. Det är ju REA överallt och en söt vit blus var jag bara tvungen att köpa på Indiska. Vi gick också på Uppsalas enda creperie för första gången. Det ligger jättefint inne på en gård och vi testade både varsin galette och varsin efterrätt, en crepe med nutella och en bit citronpaj. Mmmm...

Creperie Lemoni heter stället.  

Efter det åkte jag iväg på en kortare jobbtur med övernattning. När jag kom hem igår blev det eftermiddagsbio och självklart var jag tvungen att se filmen Cockpit med Jonas Karlsson i huvudrollen. Jag tyckte att det var en småkul film men kanske inte den bästa jag sett.


Filmen cockpit får betyget         


Det där med Härnösand då? Jo, om man vill översätta stadens namn så att Engelsmännen förstår så kan vi säga Here-sneezed-duck, konstaterade en kollega    Här-nös-and...





  

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards