Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under januari 2012

Av Helga - 9 januari 2012 09:15


Nu börjar snart vardagen i vårt hus och maken åkte till jobbet imorse. Däremot har dottern och jag ledigt några dagar till.


Det har varit och är REA överallt och jag har haft sug på två hushållsgrejer ett tag. Nu har jag gjort slag i saken och köpt...


...en kaffekvarn - för att få färskmalet kaffe hemma...


... och en "Ergorapido" minidammsugare som både kan användas med långt skaft och som handdammsugare. Bra att ha i köket för att småstäda varje dag.


Jag har faktiskt unnat mig en fin tröja från Rabalder också... Här kan du se tröjan men den jag köpte är svart... Så, nu är julklappspengarna från mamma och pappa snart slut.


Idag ska jag vara en duktig flicka och sätta igång med att plugga inför den årliga nödträningdagen på skolan Oxford aviation. Det är där all utbildning av flygbolagets piloter och kabinpersonal pågår. En långpromenad kommer det också att bli...

Av Helga - 6 januari 2012 11:30

Det märks att det varit en tid mellan helger... Jag har haft jour och har inte förtagit mig direkt. Det är bara att njuta av det och ladda inför normala arbetsdagar som helt säkert kommer sen.

Idag har dottern hjälpt maken att ladda hem låtar till hans nya julklapps-MP3. De har haft roligt när de lyssnat och valt ut vilka låtar som ska vara med. Jag bakade kanelbullar under tiden...

Av Helga - 5 januari 2012 10:15


Nää... det stod ingen mat på bordet när jag kom hem... det var bara att sätta fart själv. Trolleri, trollera - det blev en köttfärslimpa.



Till makens försvar kan jag nämna att han är i städ- och rensartagen här hemma. Igår fick bokhyllorna en omgång. Många saker samlar man på sig genom åren som kan rensas ut. Skönt! Dottern har ett speluppehåll just nu men tränar två gånger per dag trots det, så hon slapp också undan matlagningen.


Jag läste på flygbolagets personal-hemsida att vi hade flera lyckade "tomtekupper" på våra julaftonsflygningar.

* På en flight var båda piloterna helt och hållet klädda till tomtar med mössor, skägg och dräkt.


* På en annan flight hade alla i besättningen tomteluvor.


* På ytterligare en annan flygning fick vi hjälp av ett ensamåkande barn att dela ut leksaker till de andra barnen.


* En annan kollega fick med dagens ros i Expressen för att tacka en passagerare som på en julaftonscharter delade ut julklappar till hela besättningen. Om jag inte är felinformerad så fick alla trisslotter i sina paket. Så himlans gulligt gjort av den resenären!



Nu blir det reklam - sluta läsa om du störs av det...


Mitt flygbolag SAS har REA på flygbiljetter fram till den 17 januari. Passa på att hitta en resa till lägre pris nu. Länk till SAS hemsida här.

Av Helga - 4 januari 2012 07:45

Jag hade tidig start idag också och har redan hunnit riva av en kort inrikesflight. Inte söderut åt stormen Emils håll som tur var... Snart dags för ytterligare en flygning och sen hemåt igen.


 


Maken och dottern har fortfarande jullov och lyxar sig. Kanske kan det innebära att maten står på bordet när jag kommer hem??

   


Inatt sov jag i sonens säng för att inte störa maken så mycket när jag skulle stiga upp. Ett extrarum skulle inte vara så dumt att ha i huset. Nåväl, tiden går så fort så snart flyger väl ungarna ut och då har vi alldeles för många extrarum. Det är inget jag längtar efter...


Jag hittade en bild från januari 2010. Det känns annorlunda på något sätt... Ja just det - det är snö som syns kring Fyrisån i Uppsala...

 

Av Helga - 2 januari 2012 16:00

Det känns som det är dags för några ord från det här tangentbordet nu...


Jag har haft en skön jul- och nyårsledighet men nu har det blivit dags att börja producera 2012 års flygtimmar. Idag drog flygandet igång igen och alarmet ljöd klockan 03.15 Urk! Det var inte lätt att ställa om efter alla lediga kvällar. Dagens flygning gick till en storflygplats i Europa där hela 95 passagerare av 170 skulle resa vidare med flyg ut i världen. Tänk så mycket folk reser nuförtiden. På tal om att resa så stack sonen till Sri Lanka i natt och om jag räknat rätt borde han ha kommit fram vid det här laget. Hoppas han njuter av 28 graders värme och hög luftfuktighet...


På nyår hade vi ansvar för förrätten till knytmiddagen. Vi var fjorton personer vid bordet och vi valde att servera räksnittar med mango. Till detta drack vi dels en Riesling och dels ett alkoholfritt alternativ för dem som så önskade. Jag var lite "jouranställd" i Helgas taxiservice under kvällen för våra ungdomar, men behövde aldrig rycka ut.


 


Hoppas du haft det fint under helgerna!

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards