Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2011

Av Helga - 23 maj 2011 09:18


Äntligen hemma igen... det känns skönt eftersom jag stack hemifrån i torsdags vid lunch och sen bara rest omkring hela helgen. Här sitter jag nu och njuter med en stor balja kaffe. Inget buller, inte en massa folk - bara jag...


På min minidator, som jag tar med när jag reser,  kan jag inte längre lägga ut bilder av någon anledning så det har blivit bildlöst hela helgen. Här kommer lite bilder från min lunch på café Kronhuset.


  

Fint vid entrén...

 

Mysig gårdsmiljö...


En fräsch kycklingsallad med melon och keso bl a... 


  

Jag fick sällskap också... 


Jag oroar mig lite för det Isländska vulkanutbrottet - måtte det inte bli som förra vårens askmoln som medförde så mycket problem för flygtrafiken i Europa...

Av Helga - 22 maj 2011 09:00

Vaknar upp på hotellrummet och konstaterar att världen verkar vara kvar trots domedagsprofetian... Det känns gött!

Igår var jag ute och shoppade lite i Göteborg innan avfärd till flygplatsen och det blev en jeanskjol och en tunika... Jag åt en tidig lunch utomhus på det läckra café Kronhuset - det blev en kycklingsallad i solen. Sen hade jag min första charter för säsongen och på ditresan hade vi 24 barn ombord så det jag lite hajabalo... Mysigt och rörigt!


På hemvägen var det en passagerare som blev dålig. Jag råkade vara den som hittade henne och som tog hand om henne och efter att vi annonserat i högtalaren fick vi också hjälp av en sjuksköterska. När vi landat blev flickan hämtad av ambulans, så illa var det! Det är svårt att släppa tankarna på hur det har gått för passageraren, men jag hoppas innerligt att hon piggnade till senare. Hon hade iallafall fantastiskt fina vänner med på flighten som brydde sig och försökte hjälpa till med allt de kunde...


Idag är min sista dag ute på turné - imorgon kommer jag hem igen - jag längtar!

Av Helga - 21 maj 2011 09:30

Jag vaknar ännu en morgon på ett hotellrum och jag befinner mig nu i södra Sverige...


Här är soligt och fint så idag ska jag ta mig ut en stund innan pick-up. Jag tror jag ska gå bort till ett utecafé som jag besökt förut... Sen ska vi flyga en charterflygning till Medelhavsregionerna på eftermiddagen och det ska bli kul!


Man råkar ut för en del udda händelser när man jobbar som flygvärdinna. Vi har mest helt vanliga, vänliga människor förstås men skulle jag bara skriva om de vänliga och gulliga skulle bloggen bli rätt så trist.

Igår t ex hade vi en engelsktalande dam som ville fälla bak sin stolsrygg ombord. Mannen bakom höll emot stolsryggen och vägrade låta henne luta sig bakåt eftersom han var så lång. Hur jag försökte hjälpa dem att enas kunde vi inte hitta en lösning på detta problem. Slutligen var en kortare man så vänlig så han bytte plats med den långe och damen kunde luta sig bakåt. Vem sa sandlåda?


Av Helga - 20 maj 2011 09:36


Så vaknar jag då den andra dagen på ett hotellrum i norr efter en sen landning igår natt. Här har vi så kort om tid så jag äter bara lite "brunch" här på rummet och sen ska vi iväg igen vid lunchtid...


Jag har ju en son som praktiserar på ett stort bygge genom sin gymnasieutbildning och då är den här olyckan en nyhet man inte vill läsa om. Otäckt! Sonen var inte inblandad på nåt sätt i den här olyckan, tack och lov!


Några reflektioner från gårdagens flygningar;


Två unga tjejer var på hemväg från två månaders vistelse i Kenya...


En man i 40-årsåldern kom till sin stolsrad och där satt redan ett äldre par som flyttat längst in mot fönstret. Mannen ville absolut ha SIN plats vid fönstret. De äldre, som hade svårt att röra sig, fick resa sig för att släppa in honom. Sen när vi lyft skulle mannen vid fönstret gå på toan direkt!!! De stackars åldringarna fick resa sig för att släppa ut honom. De gamle var verkligen stappliga så hela grejen var så onödig...


På den sista flighten hade vi ett medelålders par som fortfarande verkade tro att de var kvar på sin danskryssning. Lite vingliga, lite hångliga och lite högljudda...


Nu flyger jag vidare genom Europa - landar igen hemma på måndag!


  

Av Helga - 19 maj 2011 09:30


Igår hade jag mamma och pappa här på en fikastund. Rabarbern pockar på, så det blev en rabarberpaj och så hade jag köpt några wienerbröd också. Årets första rabarberpaj smakar bara såå gott - det är nåt alldeles speciellt!



Idag packar jag för en längre arbetsperiod och jag ska vara borta från familjen ända tills på måndag. Det känns inte så vidare kul faktiskt - jag föredrar kortare pass där man kommer hem emellan flygningarna.


Fem par trosor, fem uniformsklänningar, privata skor och kläder osv osv. Hur ska allt få plats i den lilla rullväskan?


Det var en stor researtikel i Expressen nyligen där många kollegor var med och tipsade om New York. Klicka på länken och läs om du vill och hinner!


Av Helga - 18 maj 2011 07:46


Det var kö till fästingbussen igår men efter att ha väntat i max 10 minuter var vi inne och fick vår påfyllnadsspruta. Smidigt och lätt som en plätt!


Hos min väninna bjöds jag på en fantastisk nässelpaj med fetaost och rostade pumpakärnor ovanpå. Till det en rejäl sallad och till efterrätt fruktsallad...


   


Det var fräscht, vårlikt och supergott!


Igår var jag också uppe på vinden och letade fram en låda med gamla brev, dagböcker och andra minnessaker. Bl a satt jag och läste i två gamla dagböcker som jag skrev som ung. Det var roligt att läsa om hur jag tänkte och kände då... Det kändes ganska fjärran!


Jag läser på SVT´s hemsida om laserpekare som är ett allt större problem inom flyget. Människor riktar alltså laserpekare mot flygplan/ helikoptrar och det riskerar piloternas syn och flygsäkerheten. Idiotiskt!

Av Helga - 17 maj 2011 07:54


Idag ska jag bara ha en må-bra-dag - inga måsten eller krav. Det är vad jag behöver för att hämta sig mellan arbetspassen. Städa, handla och stryka hinner jag göra imorgon innan det är dags att sticka iväg igen...


Lunch blir det hos min väninna och sen på eftermiddagen ska jag och dottern till ICA för att vaccinera oss mot TBE. Vi är redan vaccinerade sedan förut men behöver påfyllning i år. Fästingbussen kommer till affären och det är ett smidigt sätt att ta sin spruta.


På landet har vi "fästingfarm" så redan från det barnen var små har vi vaccinerat oss. En gång fick sonen borrelia men som tur var syntes det en tydlig ring kring bettet så vi kunde få hjälp tidigt innan han fick några andra symptom.


Rådjuren trivs i närheten av vår tomt på landet och de är ju värddjur för fästingarna...


Jag läser i Expressen om kören som lyckades rädda sin buss från en olycka och även räddade livet på busschauffören - vilken Solskenshistoria. Hoppas nu bara busschauffören hämtar sig...

Av Helga - 16 maj 2011 16:34


Jag har flugit klart för idag och ska nu vara ledig två dagar igen... Mysigt!


Imorse ringde det på min jour men jag fick sova ända till halv sju. Eftersom jouren började kl. 04.00 så kändes det som jag fått sovmorgon. Turen gick till Tyskland och vi hade knökfullt båda dit och hem.


På hemvägen var det en kvinna som kände sig yr och blev väldigt blek så jag plockade fram en syrgasflaska och hon kvicknade till snabbt tack och lov!


Ibland känns det som vi fixar allt...


- Kaffe, te, nähä inte det. Lite syrgas då??


Nyligen fick jag öppna vår stora förbandslåda och hjälpa en man och hans dotter med förband till ett större sår som börjat blöda på nytt. Vanliga plåster räckte inte till...


Igår hade jag  en gammal dam som behövde assistans till toan och en tant som haft en stroke som var mega-förvirrad ombord.


Man kanske skulle blivit sjuksyrra istället   


Är du flygrädd? Här är en artikel för dig...


Ikväll tar jag ett glas vin - det är ju liksom min fredagskväll nu!


 

Flyg · Humor

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards