Direktlänk till inlägg 26 september 2010
Jag har börjat en ny arbetsperiod igen och hamnade igår en nordlig svensk stad. Här är ganska kallt och när vi flög in mot staden såg jag snö. Väl här var det ingen snö tack och lov, men som sagt väldans kyligt!
En kollega tog med sig sin 9-åriga dotter till övernattningen och hon fick prao:a lite ombord. Hon fick hjälpa till med att dela ut servetter, mjölk och socker till de passagerare som drack kaffe eller te. Kabinchefen annonserade i högtalaren att det var ett led i flygbolagets föryngringsarbete och det ledde till flera leenden från passagerarna.
Några av mina läsare undrade vad vi bjöd på i fredags. Till förrätt hade jag diverse charkuterier, soltokad tomat, rostade pinjenötter, oliver, sallad, grissini och balsamkräm upplagt på assietterna.
Till huvudrätt hade jag lagat lax som fyllts med en skagenröra och på toppen låg löjrom. Det var sanslöst gott måste jag säga. Till detta gjorde vi ungsrostad potatis, lök, sockerärtor och paprika... Receptet på laxen hittar du här på recept.nu
Jag hittade receptet i min kokbok - Mat på svenska...
Innan laxen skulle in i ugnen...
Här är laxen klar och upplagd på en tallrik nu ska bara en klick löjrom läggas uppe på toppen...
Till efterrätt hade jag gjort en tårta som jag haft recept på säkert i minst 15 år. After eight-tårta. Supergod med lite vispad grädde till.
Snart dags att flyga vidare igen...
Det blir inga fler inlägg här på bloggen (iallafall inte inom överskådlig tid) men kolla gärna in min matblogg Hillas matprat här på bloggplatsen eller min Instagram Hillas foto. ...