Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under juli 2010

Av Helga - 21 juli 2010 23:10


Jag har haft två sköna dagar vid stugan tillsammans med familjen. Den första dagen njöt vi mest bara av lugnet och på kvällen grillade vi scampispett som vi köpt av fiskbilen. Den andra dagen blev det en liten utflykt till en närliggande ort... (mer om den utflykten framöver när jag laddat in bilderna). Det blev grillning även den kvällen och då serverades fläskkarré.


Nu är jag igång och flyger igen och har nu hamnat på ett hotell i norra Sverige. Ikväll sänds ju de två absolut sista avsnitten av TV-serien "Lost" - självklart MÅSTE jag se dem även om det är sändning ända till 01.25


Annars märks det att det är sommar ombord på våra flygningar. Det är massor av ensamåkande barn,folk som behöver assistans, barnfamiljer och husdjur som är ute och flyger. Kul och annorlunda är det! Vi delar ut en leksak till alla barn ombord och det brukar vara uppskattat! Igår var det en äldre herre som glatt sträckte upp händerna för att skoja när jag kom med leksakslådan - såklart fick han ett litet gosedjur...


På landet...

Av Helga - 18 juli 2010 10:57

Vid 02.00 hade jag landat från gårdagens charterflight och lyxade till det med en taxi från Arlanda direkt hem. Jag tjänade otroligt mycket tid på det och tiden är mycket värd mitt i natten!!!


Många är vi som tycker ju att vi haft väldans varmt här hemma i sommar men jag kan lova att det var betydligt varmare på Djerba i Tunisien. Passagerarna verkade väldigt nöjda med sin semester så jag googlade lite om destinationen. Läs mer om Djerba här.


Annars var det en lång arbetsdag - det tar ju en bra stund att flyga till Tunisien och tillbaka. Men med goda, glada arbetskamrater och fina passagerare går allt som en dans. Det mest dramatiska under flygningen var att en kvinna började känna sig yr, darrig och illamående troligen pga uttorkning. Hon fick syrgas, värskeersättning och sedan började hon kvickna till. Tack till läkaren som hjälpte oss i den stressade situationen!!!


Mera jour idag... sedan av med uniform och nylonstrumpor och ut till stugan så fort som möjligt imorgon!

Flyg · Resor
Av Helga - 17 juli 2010 09:27

Jag är hemma från stugan för att jobba, men igår vart det inte nåt... Jo, det var ju jour i 10 timmar förstås - men det ringde aldrig. Ganska gött egentligen eftersom att jag inte varit hemma mycket sedan midsommar. Jag fick städat och struket och jag kunde vattna både morgon och kväll på de stackars blommorna i trädgården.


Idag är det nya tag som gäller och jag har redan fått en charterflight på schemat. Ända till nordafrika ska jag senare i eftermiddag och så landar jag igen fram emot morgontimmarna... Huvva! ( ska man inte sova då?)


Jag läser i DN om kraven som strömmar in mot flygbolagen efter perioden med askmolnet i våras. Det var en unik händelse pga en naturkatastrof där det kan vara svårt att komma fram till vilken ersättning som ska betalas ut till resenärerna. Det får avgöras i Allmänna Reklamationsnämnden.


Här kan du också läsa en artikel om det faktum att Ryanairs flygbiljetter kanske inte är så billiga som du först tror.


Igår plockade jag min egen efterrätt i trädgården. Solvarma hallon och smultron. Mmmm.... Kan livet bli bättre?

Av Helga - 16 juli 2010 10:39

En så fantastisk semester jag haft med sol, sol och åter sol... Det var länge sedan jag var så nöjd med vädret i Sverige på min sommarledighet.


Nu har jag så smått börjat jobba igen och det är varmt även i flygplanen kan jag lova - iallafall när de står på marken! Helst skulle jag ju vilja gå runt i bikini, men det passar sig ju inte alls när man arbetar ...


Jag drar igång bloggen så sakteliga nu... jag kommer ju fortfarande att vara ganska mycket vid stugan när jag har ledigt och där har vi ingen uppkoppling.


Jag ska berätta i ett senare inlägg om en liten kort "roadtrip" som vi gjort i sommar (det är dotterns idé att kalla det roadtrip).


Hoppas du har det bra i sommarvärmen!


Kramar i massor!

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards