Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under juni 2010

Av Helga - 8 juni 2010 07:56


Idag (kl. 13.00) ser jag fram emot att höra vilka som blir årets sommarvärdar... Kan jag inte höra programmet live så finns det numera goda möjligheter att lyssna i efterhand eller att spela in på MP3-spelaren.


När jag var i Kalmar sist (se gårdagens inlägg om det fina gamla hotellet) så hade jag inte mycket tid, men en liten promenad hann jag med iallafall... Kameran var förstås med - är man bloggare eller är man??


Vädret var magiskt den här kvällen - solen sken och det var säkert runt 25 grader varmt. Det var studentbal på slottet så överallt spankulerade festklädda ungdomar runt... långklänning och frack var klädkoden för kvällen...


Se så fint det är i gränderna...

       

Kalmar slott  

  

Magnolian blommade i hotellets trädgård...


  

Så fantastiskt vackert i slottsparken...

 

Jag tror jag är lite kär i Kalmar...  

Av Helga - 8 juni 2010 07:00


SPF-piloterna strejkar för sina anställningsvillkor. Det tycker jag att alla Svenskar ska vara glada för. Annars kommer snart alla företag att göra likadant som flygarbetsgivarna vill göra... Säga upp dig och återanställa dig från ditt eget bolag eller från ett inhyrningsföretag med andra villkor.


Den 9/6 går alla piloter anslutna till Svensk Pilotförening ut i strejk för att stödja piloterna på de mindre flygbolagen. Läs mer här.

Av Helga - 7 juni 2010 12:04


Vi bor på ett väldigt fint och personligt hotell när vi är i Kalmar... Slottshotellet.


Här kommer en bildkavalkad... klicka för större bilder.


        

Hotellet                                  Rummet  


                          

     

Korridoren               Gamla grejer                       På verandan


      

På verandan                         Ute i trädgården               Söta nallar


Mera bilder från omgivningarna kring hotellet kommer i ett senare inlägg...

Flyg · Resor
Av Helga - 6 juni 2010 18:49


Jag har flugit två dagar med en rolig steward... Nu har vi hamnat i en söt liten stad i södra Sverige. Jag har gått en promenad och tagit bilder som du ska få se när jag kommit hem igen.


Vid hotellet finns en trädgård som vi gäster får använda, så jag tog en sallad som  jag köpt med mig och satte mig ute i trädgården och njöt av solen, fågelkvittret och vinden... Jag tror inte det finns något ljuvligare efter en hel dag inne i "tuben".


Den roliga kollegan bjöd bl a på den här;


Många män är som blandfärs...

Hälften nöt och hälften svin...


Det stämmer inte på så många män jag känner, men det var ju ändå ganska fyndigt...


Jag har haft kontakt med dottern som efter en hel helg i södra Sverige nu är på hemväg från turneringen - trött och nöjd! Henne får jag träffa igen imorgon efter skolan...

 


Flyg · Humor · Resor · Sport
Av Helga - 5 juni 2010 21:45


Sent igår efter att jag somnat fick jag ett SMS från dottern som är borta på en turnering. Oj, vad svårt det var att somna om sedan... och det har jag fått lida av hela dagen idag. Gäspar stort...


Det var ändå en ganska lättsam charterflygning idag. Passagerarna var stillsamma och vänliga.


En kvinna var däremot ganska underlig. Hon sov på en hel stolsrad när vi serverade maten och vi ville inte väcka henne utan ställde undan hennes mat så länge. När hon vaknade var hon arg som ett bi för att vi inte väckt henne. Hon var arg på det mesta faktiskt och det blev nästan lite obehagligt. Det var fel på maten och fel att vi det inte ingick dryck till maten (bara kaffe/te), hennes förbeställda påse fanns inte (hon hade beställt för under 300:- och då expedieras inte ordern), kaffet vi serverade var så varmt så hon brände sig osv osv... Trist sätt att bete sig på - alla runt omkring undrade vad det var med henne och vi också ;)


Snart kallar sängen för imorgon är det dags för nya flygningar. Junischemat är späckat, men som tur är hägrar semestrern inte alltför långt bort... Längtar lite nu...

Mors Dags-ros...

Av Helga - 5 juni 2010 06:30


Vi fick en fantastisk buffé hos våra vänner igår och deras studentska var så fin och glad på den stora dagen... Vi satt kvar ganska länge i eftermiddagssolen och njöt av allt det goda som bjöds.


Idag är jag ute på vift igen och idag vankas det charter till medelhavsområdet. Hem kommer jag till kvällen men då är maken vid stugan, dottern är på en turnering i helgen och sonen kan vara var som helst ;)


Kanske blir jag alldeles solokvist hemma!!??


Maken har gjort sitt sista år som ungdomscoach och fick en fin kokbok och grillattiraljer i present på avslutningen...

Av Helga - 4 juni 2010 07:45


En liten kort flygsväng bara idag och sedan ska jag hem och byta om. Så iväg för att fira en studentska som vi känt sedan hon såg dagens ljus för första gången... HURRA!



Här hittar du ett recept som jag såg i förra numret av MedMera-tidningen. Jag har gjort kakan två gånger bl a igår när vi hade familjen här på middag och jag kan verkligen rekommendera den...

Av Helga - 3 juni 2010 07:52


Igår eftermiddag skjutsade jag ut dottern och några av hennes klasskompisar till ett friluftsområde där de ska vara på "klassresa". De har verkligen tur med det fina vädret... Fint väder eller iallafall torrt lär det också bli veckan efter skolavslutningen när flick- och pojklaget i samma åldergrupp ska resa till Grekland. Kanske lite väl varmt för att spela basket!?


På kvällen åt vi andra, som var kvar hemma, middag ute i solen. Det var helt fantastiskt varmt så jag satt kvar ute en bra stund efter maten och läste en bok som jag fick på mors dag... "En plats i solen" av Liza Marklund.


Det blev shoppat en del till trädgården också igår... En tomatplanta i ampel, sex margeriter, tre lobelior och en "fönsterlåda" att sätta lite blommor i...


Tomatplantan ska jag hänga upp. Övriga bilder är från baksidan, mot skogen, där de vita syrenerna nu blommar för fullt...


Ikväll kommer mina föräldrar, min syster, min systerdotter och hennes kille hit och äter middag med oss. Jag ska grilla kyckling, göra klyftpotatis, en tomatsås och tsatsiki. Till det serveras svarta oliver och en stor sallad och så blir det rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt...

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards