Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under mars 2010

Av Helga - 26 mars 2010 08:07


Så fick jag då äntligen krypa ner i min egen säng igår efter en period med sena jobbkvällar. Vi startade gårdagen i Skåne där det var sol och full vår och senare på eftermiddagen var vi i Umeå där det var snöstorm. I onsdags var jag i ett sommarvarmt Frankfurt... där var det hela 19 grader varmt. Det växlar rätt friskt nu vädret... det är svårt att klä sig rätt!


Utsikt från baktrappan i Frankfurt...

  


Igår var en rätt igenom strulig flygdag. Det resulterade i att vi i besättningen inte fick tag i någon riktig mat på hela dagen. Det blev mackor och annat plock bara. Tur att man klarar av dålig mathållning någon gång emellanåt!


Taxichaufförernas protest mot de nya taxifilerna drabbade resenärerna på Arlanda igår. Många blev sena till sina flygningar och många hade svårt att ta sig till/ från Arlanda. Vi fick en del bagage buret ända fram till flygplanet eftersom passagerarna inte hann checka in det i röran. Läs mer här...


Ps. Sofia har en rolig  tävling på gång och självklart är jag med!!! Ds.


Flyg · Natur
Av Helga - 25 mars 2010 00:34


Det är dags att krypa ner i hotellsängen snart... dagen har varit lång, men som vanligt omväxlande. Allt från äldre damer som var på hemväg från Chile, en ung student som varit i Kina, flera festglada män på utresan och så någonting högst ovanligt...


...Vi hade två silkesapor med ombord. Det var första gången jag ställde in en väska med två apor i crewskåpet under mina 22 år som flygvärdinna. Nya grejer händer varje dag!!!


Då kanske du kan gissa vem som reste med de här små aporna och två burar med kattdjur i (dem fick vi inte se).


  


Av Helga - 24 mars 2010 09:12


Jag är inne i ett arbetspass med kvällsjobb och ska fortsätta så två dagar till. Natten som kommer ska jag sova på hotell. Det har inte blivit så mycket hotellövernattningar på sistone och det tycker jag är skönt! Borta bra men hemma bäst...


På jobbet går snacket om vilka som ska sluta som kabinpersonal på flygbolaget. Det varslades en hel massa människor nyligen, men nu ska de äldre sluta istället för de yngre. En del får förtidspension (vid fyllda 55 år) och en del tvingas bort då de redan nått pensionsåldern, som är 60 år hos oss. En del är glada och en del är arga. Tacka för det... det är aldrig kul att tvingas bort från ett jobb där man trivs.


Jag är ju då alldeles för ung och berörs inte den här gången...   

Flyg · Humor
Av Helga - 23 mars 2010 10:10


Jag landade mitt i natten igår igen... Det känns som jag är i en egen liten värld när jag arbetar sådana konstiga tider. Jag går till jobbet när alla andra är på väg hem och när jag reser tillbaka är jag nästan alltid ensam ute. Idag ska jag också börja jobba sent, men innan det ska jag både hinna umgås med sonen som är ledig på tisdagar, dammsuga och handla.


Har du sett filmen "Maria Larssons eviga ögonblick"? Jag gillade den jättemycket! En vacker film...


Pst... Nyligen hade jag en prinsessa med ombord med livvakter och allt. Mer kan jag inte skriva om det...

Av Helga - 22 mars 2010 18:45


I fredags när vi blev så försenade och fick byta flygmaskin hade vi en flygstyrman med som passagerare. Han pendlar till den Europeiska huvudstaden som var vår destination och reser då förstås väldigt mycket både i tjänsten och privat.


Vet ni vad han gjorde när han gick mellan flygplanen. Jo, han köpte goda bakverk till oss i besättningen. Snacka om att ligga på plus!!!


Muffins a´la Arlanda flygplats...

  

Av Helga - 22 mars 2010 08:13


Igår fick vi "straffet" för att vi njutit av att det börjat kännas som vår här hemma. Snön vräkte ner över bandyfolket och oss hela dagen och så här illa såg det ut genom köksfönstret...


  

På de där stolarna satt vi nyss och solade...

(Klicka för större bild)

 

Lördagen var en rolig dag. Först var vi på Reginateatern här i Uppsala och såg Ronny Erikssons "Rum för rasande". Han är kritisk och mitt i prick - det kommer ett litet smakprov av showen längst ner i inlägget.


Efter det hann vi precis hem och byta om för en liten drink hos grannarna. Tillsammans gick vi sedan iväg till vår goda väns 50-årsfest. Det var middag "hemma hos" och flera roliga tal. Supergod mat förstås och dans blev det också efter maten...


Söndagen fick gå i vilans tecken och det var välbehövligt eftersom det redan är dags att dra på uniformen senare idag igen.


Ett rum för rasande - smakprov...








Av Helga - 21 mars 2010 10:59


...och på den sjunde dagen vilade Helga...


  





Ps. Imorgon ska jag uppdatera dig på allt kul vi gjorde igår. Ds

Av Helga - 20 mars 2010 10:05


Nu är jag också ledig men gårdagens arbetsdag slutade mycket senare än planerat.


Vi hade förberett allt för avgång på min flight. Passagerarna satt ombord och vi hade "pushat" ut från gaten när ett tekniskt system inte ville fungera. Vi fick åka in till gaten igen och tekniker tittade på problemet som var svårt att lösa på så kort tid. Efter många om och men fick vi, bagaget, passagerarna och cateringen byta flygplan och vi kom slutligen iväg ca två timmar sena.


När vi landat på vår Europeiska destination och när passagerarna klev av var det en passagerare som utmärkte sig lite extra. Han sa att han varit med om en religiös upplevelse. Att vi alla varit med om en religiös upplevelse. Kabinchefen frågade om han känt sig orolig pga det tekniska felet på det andra flygplanet. Då svarade han att vi haft Kristus med oss i cockpit och det var det som räddat oss...


Jag visste inte att flygkaptenen hette så      



   








Flyg · Humor

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards