Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under december 2009

Av Helga - 8 december 2009 08:45


Idag är jag ute på tur... Jag har en flygdag igen och det är en 10-timmars arbetsdag. Jag har fyra flighter, en tur- och returflygning till en av Europas största flygplatser och sedan en kort inrikesflygning. Det blir övernattning hemma och det uppskattar jag...


Det blev en hel del julklappsinköp igår och nu är jag i det närmaste klar med klapparna. Det känns skönt eftersom det bara blir mer och mer kaotiskt i affärerna ju närmare den stora helgen vi kommer.


Jag minns hur det var före jul när jag arbetade i en väsk- och handskaffär i min ungdom. På den tiden slog man fortfarande in allt i paket om kunden ville ha det så. Det var kul att slå in små handväskor och handskar men lite småjobbigt när de största resväskorna skulle slås in i paket, men det gick ju det också...


   


Ps. Anna Anka skiljer sig - förstasides-stoff!!! Glömde hon göra sitt jobb under täcket ändå? Ds.


Uppsala är vackert i december också...

Fyrisån i december  

Av Helga - 7 december 2009 07:53


Måndag...


...allt återgår till det normala men jag har faktiskt ännu en dag kvar att njuta av ledigheten. Dottern har sovmorgon och sussar sött ännu en liten stund...


Idag ska jag försöka bli klar med klappinköpen. Du kanske tycker att jag handlar julpresenter hela tiden och det stämmer nog. Vi har många släktingar som vi firar jul med och dessutom fyller sonen år precis före jul.


Jag fick ett tips av en kollega om att man kan frysa skivade bananer. Jag har aldrig tänkt på det förut så nu har jag köpt billiga smått bruna bananer (affären skänker ju nästan bort dessa guleböj) och fryst ner dem och i helgen har vi gjort smoothie två gånger. Mmmmm... det är gott och nyttigt och jag ska försöka göra det lite oftare nu.


Smoothie  


Fashionhaggan tycker att jag ska visa upp mina skofynd här i bloggen. Why not!!?? Tofflorna kan inte vara med på bild eftersom de ska bli en julklapp till mig från Mr T.


Här kommer en bild...

 

Mina skofynd  

 


Av Helga - 6 december 2009 16:31


Det har varit dåligt med tid för bloggen idag...


Dottern har spelat hemmamatch, vi har promenerat och städat. Mera bloggande blir det säkerligen imorgon   

Av Helga - 5 december 2009 10:18


På tal om att skriva ett inlägg med ord som endast börjar på bokstaven P (se förra inlägget) så var det ingenting mot när jag skrev ett tal till maken. Hans för- och efternamn börjar på samma bokstav och jag skrev ett helt tal till hans 50-årsdag på bokstaven i fråga. Det var svårt men kul att försöka hitta synonymer på mer kända ord för att få ihop det hela. Jag fuskade med ett ord, men jag tror inte någon lade märke till det.


Igår var det dags för att lära sig hantera linsen hos optikern. Jag fick in linsen på första försöket, fick träna lite till och det var inte så svårt. Nu ser jag hyfsat bra utan läsglasögon och det känns OK även detta med att jag har olika syn på de båda ögonen - jag tror jag vänjer mig snabbt.


Det blev även shopping på hög nivå igår. En skobutik här i stan ska byta ägare så det var utförsäljning där. Jag köpte ett par svarta stövletter med kort skaft - det var 30% på dem. Sedan gick jag in på Schollbutiken som ligger vägg i vägg. Där hade de 50% på det mesta. Det blev ett par finskor (nej Hannele inte sådana finskor) och ett par tofflor. Kul att ha fyndat!!!


hyacinter i arr utslagna  



Av Helga - 4 december 2009 18:35


Pizza


Pava (vin)


Pratshow


Perfekt...

Av Helga - 4 december 2009 07:44


Igår kom jag hem från jobbet vid den tiden då de flesta kommer hem. Jag uppskattar mitt arbete ännu mer de dagarna då jag får prova på kontorstider. Varför? Jo det var fullt på bussen till stan, ståplats på tåget till Arlanda, kö till kaffeautomaten, ståplats på tåget hem från Arlanda och så fullt på bussen hem från stan igen. När jag sedan skulle till affären var det överfyllt, som i en sardinburk, även där. Pu... vilken pärs...


För att du ska få en bild av min flight igår listar jag lite intryck;

  • En minibebis som sov i en "Babybjörn" på mammas bröst.
  • Ett lite större barn som gillade att flirta och springa runt.
  • En ung kille med dreadlocks, röd kavaj och stormhatt. Han var lik Carl-Einar Häckner i stilen.
  • En resenär som gillade att ta av sig skor och strumpor. Han satte fötterna på framförvarande stol och jag såg att han hade flera sår på tårna. Inte så fräscht...
  • Några passagerare som firade med champagne.
  • Många som skulle byta flygplan på destinationen och resa längre bort - ut i vida världen...

En vanlig dag på flygbolaget   


islykta 1  

Av Helga - 3 december 2009 21:37


Jag ska hämta dottern och två av hennes kompisar ikväll. De är på en Lars Winnerbäck-konsert i Uppsala nu. Jag borde ha gått med egentligen... Inte för att vakta på flickorna då utan bara för att han, LW, är så himlans bra!

Av Helga - 3 december 2009 08:00




Idag är jag uppe i det blå igen...     inlägget har jag skrivit tidigare så att det ska publiceras trots att jag inte är hemma - bra va!!??


Det gick bra att använda bara en lins (se förra inlägget). Jag fick först göra en synundersökning och sedan testa att ha linsen inne i tre timmar. Under den tiden gick jag runt på stan och köpte julklappar och sedan hälsade jag på min kompis i hennes butik en stund.


När jag kom tillbaka till optikern togs linsen ut och vid nästa tillfälle ska jag få lära mig sätta in och ta ut linsen själv. Jag kände mig lite vimmelkantig den första kvarten där jag gick runt med linsen, men snart nog vande jag mig. Det blir perfekt att göra så här när jag arbetar.


  

Lite senare tänker jag skaffa progressiva glasögon...


Idag flyger jag folk till en storflygplats i Europa...    mer om det imorgon.









Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards