Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under november 2009

Av Helga - 17 november 2009 07:50


...ses senare...

Av Helga - 16 november 2009 09:46


På en av våra flygningar igår blev det fnissigt värre efter att en kollega råkat annonsera fel i högtalaren.


Det var vid säkerhetsdemonstrationen då vi i kabinpersonalen står fördelade i kabinen för att visa var nödutgångarna finns, hur bältet, syrgasmaskerna och hur flytvästen fungerar som blev lite tokigt... Vi hade alla tagit på oss flytvästarna och skulle visa hur man kan fylla på med luft i ett munstycke då kollegan sa;


- Om ni behöver fylla på mer väst i luften kan ni blåsa i det här munstycket...


Allmänt fniss utbröt bland passagerarna och jag kunde inte annat än småle. Väl tillbaka i det bakre galleyt utbröt fnisset.


Blomster på köksbordet  


Jag tror inte personalen på Finnair har lika roligt idag...

Av Helga - 15 november 2009 23:10


Jag får bara sova till klockan 05 imorgon bitti så det kanske kan vara på sin plats att krypa ned i hotellsängen nu?

Av Helga - 15 november 2009 12:27


Vi var ju bortbjudna igår kväll och nu har en ny era börjat - vi umgås alltmer med våra vänner utan barn. Igår var vi sex vuxna på middagen och två myndiga ungdomar. Det är både sorgligt och fantastiskt skönt... Festen var hur som helst supertrevlig och maten god. Vi fick t o m skjuts hem av värdparets son som nyss tagit körkort - inte illa.


Nu väntar vi hem dottern som varit borta i helgen och spelat basket. Hon verkar ha haft jättekul, men längtar nu efter lite hemmamys innan skolveckan drar igång igen. Jag kommer precis att hinna träffa dotra innan jag ska iväg och flyga dagens program. Schemat för december månad har kommit och jag gläds över att jag fått ledigt över både jul och nyår... Det hör inte till vanligheterna.


Konst intill Väderkvarnsgatan i Uppsala...  

Av Helga - 14 november 2009 10:26


Det blev en skön familjekväll igår... visserligen utan dottern som är bortrest över helgen. Nu är grabbarna på träning och jag njuter av lite egentid. Ikväll ska vi bort på middag och sonen ska spela paintball med sina kompisar...


Här är en bild på min nya kappa.

Den är brun och är lite klockad. I ryggen sitter

ett band med en knapp på vardera sida...

Jag tycker inte bilden ger den rättvisa riktigt, men

den är supersöt på.

Min nya kappa...  


Igår när jag var på väg till min kompis lilla butik klantade jag till det rejält. Jag hade flera stora kassar att bära på och skulle stanna till och köpa småkakor på torget vid saluhallen. När jag skulle stoppa ned plånboken igen tappade jag en av kassarna och vad tror du den innehöll? Jo, självklart två småflaskor med olivolja och balsamvinäger. Den ena flaskan gick sönder och vinägern rann ut... Kladd, kladd, kladd överallt! Den andra flaskan klarade sig med smärre skador, men det går inte att ge bort som planerat så det blir till att köpa nytt idag... Skrikandes


Av Helga - 13 november 2009 17:45



Idag har jag varit ledig från flygeriet och jag har unnat mig att göra sånt som jag tycker är kul... Först var det iofs en montör här och rättade till ett fel som blivit på vår nya garageport under transporten till Uppsala.


Efter det åkte jag in till stan och tittade efter en kappa - den jag har sedan tidigare är omodern och alltför lång. Jag hade ett presentkort som jag kunde utnyttja och det blev ett köp. Jag har även inhandlat en korg, cellofanplast och lite smått och gott att fylla korgen med. Det här ska tas med när vi går till vänner på middag imorgon.


En liten sväng förbi min väninnas affär blev det också...


Västgötaspången vid Katolska kyrkan i Uppsala  

Av Helga - 13 november 2009 08:08


Igår, på en av våra flygningar, hade vi en grupp kineser med ombord. Det var väl cirka 30 personer och av dessa 30 hälsade bara 2 på mig och kabinchefen när de steg ombord och steg av flygplanet. Är det inte artigt att hälsa i Kina?


kinamat  


Vi hade ju som jag berättade igår stigit upp okristligt tidigt igår så på den sista flighten började vi båda, som arbetade i den främre delen av planet, bli väldans trötta. Det är inte bra om man blir för trött vid inflygning utan då gäller det att nypa sig själv, tänka på viktiga saker som vi ska göra eller kanske börja prata om något kul. Vi får dock inte prata i slutskedet av landningen då vi ska koncentrera oss på våra uppgifter om något mot förmodan skulle gå snett. Vi kom in på musik och ping, som genom ett trollslag, så var vi pigga igen. Kabinchefen sjunger i en gospelkör och vi hade samma musiksmak så det var ett härligt samtalsämne...


Jag har tidigare varit med i några olika topplistor för att finna nya bloggar och för att bli hittad av andra och nu har jag även lagt till några nya här på min blogg. De här sidorna är jag medlem på och kan rekommendera ett besök om du vill veta hur du kan få fler läsare eller om du vill leta efter nya favoriter själv.


Blogglista - Här kommer du högre upp i listan ju fler som klickar på knappen som du har på din sida. Knapptrycken räknas per månad. Besöksstatistiken fungerar inte på den här sidan just nu.


Bloggregistret - Här kommer du också högre upp på listan ju fler som klickar på din knapp, men listan startar om varje vecka. Besöksstatistiken fungerar bra.


Bloggtoppen - Här rankas du efter besöksstatistiken. Detta är faktiskt min personliga favorit och det finns många bra bloggar listade här om du letar nya favoritbloggar att läsa.


Hitta bloggen - En ganska ny sida där man kan söka efter bloggar med ord, bloggnamn eller kategori. Helt okej sida, men ännu så länge inte så stor...


Bloglovin - Här kan du få uppdatering på när dina favoritbloggar har skrivit nya inlägg. Du kan även själv ha en knapp på din sida där folk kan trycka om de vill prenumerera på din blogg.


Blogginfo - Här är jag också medlem... Här hittar du information om dina favoritbloggar.


Resa i Sverige-bloggen

Av Helga - 12 november 2009 17:21


Det blev en väldans massa flygande idag och vi startade från hotellet redan vid 04.35 - det du !!! Jag har sett snö de senaste dagarna. Både i Helsingfors och i Sundsvall... men inte på Arlanda ännu.


Nu ska jag ta mig en lugn kväll, men först av allt ska jag ta mig samman och se vad vi har i kylskåpet. Kanske finns det något man kan sno ihop till en middag??


Japp, där fanns kokt ris, skinka, bacon, lök och curry - kanske kan bli ris a´la Helga - typ... Det är när jag tager vad jag haver och det blir vad det bliver Obestämd


Ha en underbar afton...


Res-bloggen

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards