Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under juni 2009

Av Helga - 10 juni 2009 08:37


Idag stack även sonen i väg till skolan för att vara med på skolans städdag. Han ska hjälpa till att städa ur lokalerna där de håller till och tömma sitt skåp... sedan blir det avslutning på torsdagen och SOMMARLOV. Tyvärr är det väldigt svårt att få sommarjobb nu, så sommaren är inte direkt fulltecknad för hans del. Vi kan däremot ge honom en del uppgifter på landet - där finns alltid saker att göra. Sonen har ju börjat övningsköra också. Ännu så länge bara på parkeringsplatser, men det går framåt...


Dottern har sin skolavslutning på fredag och så direkt på lördagen drar hon iväg på sitt konfirmationsläger. Jag gick på samma läger för si så där 30 år sedan och vet att det är en underbart ställe att vara på. Sonen säger också att det var det bästa han har gjort. Det blir nog mest vi föräldrar som kommer att längta... snyft...


Igår kväll, lagom till middagen, sken det plötsligt upp efter en rätt så dyster dag. Jag hade gjort en salami- och purjolökspaj och en pastasallad. Vi kunde gå ut och fick en dryg timme ute på altanen i solen - det var ljuvligt! Det är de små guldkornen i vardagen som gör livet värt att leva :)


Snälla rösta


www.my-precious-mind.blogspot.com


Nu längtar jag till landet och semestern...



Av Helga - 9 juni 2009 08:15


Den "förlorade" sonen kom hem igen igår lagom till middagen. Han lämnade hemmet i fredags och har varit hos en kompis på andra sidan stan i helgen. Skolan är i stort sett avslutad för hans del. Det ska bara vara en städdag och avslutning den här veckan.


I lördags ringde det här och då hade killarna lurat en av kompisarna. Han skulle ringa och beställa pizza till allihopa och då uppgav de vårt hemnummer istället. När maken svarade hörde han i andra sidan luren.


- Jag skulle vilja beställa pizza.


De andra gapskrattade förstås i bakgrunden. Jag sa till maken att han borde ha svarat;


- Det tar tjogo minooter...


På lördag åker dottern iväg på sitt konfirmationsläger i fyra veckor. Vi håller på att förbereda packningen och tänka på vad hon kan behöva ha med sig. Min syster och hennes dotter (som också ska på lägret) kommer upp på fredag kväll och så vinkar vi av dem vid tåget på lördag morgon...


Rösta här


www.my-precious-mind.blogspot.com



Av Helga - 8 juni 2009 08:33


Igår hade vi en rejält stressig flygning. Vi var tre som arbetade i kabinen där vi normalt sett brukar vara fyra. Många passagerare och mycket att göra och just precis då är det en passagerare som känner sig svimfärdig... De två i kabinpersonalen som arbetade där bak fick lägga ned personen i fråga på golvet i bakre galley. Som tur var kvicknade han till ganska snart och allt kunde fortsätta som vanligt!


Träffen med min gamla kompis från förr var jättemysig. Hon och jag lärde känna varandra på ett konfirmationsläger (samma som min dotter ska gå på nu) och vi delade rum och allt annat under de där veckorna för ca 30 år sedan... När vi träffas tar vi bara vid där vi var sist och jag lovar att vi båda fick tårar i ögonen när vi skymtade varandra i avgångshallen på terminal 5.


Idag letar jag recept till midsommaraftonens grillning. Alla gäster tar med sig någonting att grilla och jag fixar alla tillbehör. Jag tror det blir ljummen potatissallad med pesto, BBQ-sås, tsatziki och vitlök-och persiljesmör... typ.


Bloggregistret - rösta


www.my-precious-mind.blogspot.com


I stugan...

Av Helga - 7 juni 2009 11:03


Jag ska iväg och flyga idag också... men inte riktigt ännu. Först ska jag göra ett val och så håller jag på att planera maten till midsommar. I år kommer alla familjerna och vi blir runt 18 personer. Vi brukar ha knytkalas, men uppgifterna ska planeras och fördelas...


Innan flygningen idag har jag stämt träff med en gammal kompis från förr. Vi ska träffas på Arlanda där hon ska vinka av sin dotter... Det ska bli kul att ses igen - nu var det sju år sedan vi sågs senast.


Bloggregistret


www.my-precious-mind.blogspot.com


Av Helga - 6 juni 2009 14:14


Det har varit en lång dag med incheckning på Arlanda redan vid 06.00 Vi har flugit turister till en medelhavsö och där var betydligt varmare än det är hemma just nu. Jag stod utanför flygplanet när passagerarna steg av och njöt av 25 grader och sol. Vi hade massor av barn och bebisar ombord idag och det piggar alltid upp - de är så söta.


Studentuppvaktningarna igår var jättefina med goda bufféer och trevliga gäster. Studentskorna såg ut att njuta av livet och kände nog egentligen både frihetskänsla och tomhetskänsla just då. Synd att det var så kyligt väder bara!!


Nu är dags att åka hem igen och se vad familjen har för sig idag...


Bloggregistret


Jag har en annan blogg också; www.my-precious-mind.blogspot.com

Den här varelsen mötte jag i Sundsvall en dag...


Av Helga - 5 juni 2009 13:27



Jag brukar inte göra överdrivet mycket reklam här i bloggen men nu blir det lite sånt...


Jag har ju tidigare skrivit en del om att min väninna öppnat en butik. Affären heter "Raggadoll" och ligger på Kyrkogårdsgatan 23 i Uppsalas charmigaste kvarter. I lokalen har för länge sedan varit en mjölkaffär. Där säljer hon nu begagnade märkesbarnkläder i mycket bra skick, nya pedagogiska leksaker, keramik och tavlor. Allt med barninriktning...


Man kan beställa en doptavla, keramikmugg med text/ namn skrivet på. Hon håller öppet onsdag-lördag, men det kommer att vara sommarstängt under semesterperioden.





Hemsida för Raggadoll


Bloggregistret

Av Helga - 5 juni 2009 08:23


Igår tittade jag och sonen på ett inspelat dubbelavsnitt av Lost. Vi har följt den serien sedan starten och man blir bara mer och mer spänd på upplösningen. Det är ganska osannolika saker som händer men manusförfattarna har verkligen lyckats med konsten att hålla TV-tittarna kvar vecka efter vecka. Spänningen är oliiiidlig...


Jag har just duschat och plockat fram de kläder jag ska ha i eftermiddag på studentuppvaktningarna.  Vi ska förflytta oss mellan två ställen och till viss del ska vi nog vara ute så det gäller att ha hyfsat varma kläder.


Senare tar jag en runda på stan för att införskaffa det blå-gula bandet som jag ska klä korgarna med och kanske hinner jag titta förbi kompisens nya affär och se hur det går idag.


Bloggregistret


www.my-precious-mind.blogspot.com

Jag har ett inlägg om en kändis på twitterbloggen idag


Vi fikade i båten förra helgen och detta var vad vi såg i viken där vi låg och guppade... inte så illa.

TV
Av Helga - 4 juni 2009 15:32


Jag tar mig hem från Arlanda nu och är lite extra glad eftersom jag är ledig imorgon. Vi har ett syskonbarn och ett kusinbarn som tar studenten imorgon och jag är lycklig att jag kan vara med.


Jag har köpt en tavla till den ena studenten och en glaskaraff och sex glas till den andra. Jag ska lägga presenterna i en korg och klä den med vita syrener från trädgården och gul-blåa band. Det blir nog festligt!


Jag steg upp i ottan idag på ett hotell och blev lite sur när jag konstaterade att personalen på hotellet väckte mig 10 minuter senare än överenskommet. Stress på morgonen gillar jag inte...


Rösta här?


www.my-precious-mind.blogspot.com



Så här mycket gullvivor fanns det på landet i helgen... 

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards