Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under maj 2009

Av Helga - 20 maj 2009 12:49


Så himla nöjd jag är med min nya sålåda som sonen spikat ihop av virke som vi hade över på landet...


Bloggregistret


twitterbloggen


Här har jag tagit bort gräs- och mosslagret på marken och täckt med en fiberduk...


Nu har jag planterat kryddor och sått dill, plocksallad, persilja och mangold... dags att vattna.

Av Helga - 20 maj 2009 08:01


Jaaa, sålådan blev klar igår... sonen slutade tidigt och jobbade på bra, så att lådan blev färdig!! Jag grävde bort lite gräsmatta (läs; mossa) mellan hallonsnåren och vinbärsbusken och fyllde halva lådan med jord från vår kompost. Idag ska jag köpa ny planteringsjord att fylla på med och börja så - äntligen!



Idag är det också passdags. Jag ska träffa ungdomarna efter skolan och åka till passexpeditionen och beställa nya pass till dem och även till mig själv. Numer gäller passet bara i fem år även för vuxna.


Imorgon åker dottern på en turnering med sitt lag och vi andra åker till stugan... Båten ska målas och läggas i så vi hoppas att sonen ska följa med - hans styrka behövs.


Bloggregistret


Twitterbloggen


Av Helga - 19 maj 2009 08:33


Inte blev sålådan klar igår... sonen gick hellre och gymmade efter skolan och sedan var det spelarmöte med laget. Idag kanske (?) tänker den förhoppningsfulla modern...


Idag har jag dottern hemma här på förmiddagen eftersom hon har sovmorgon. Hennes klass har nästan aldrig sovmorgnar så hon njuter nu kan jag lova.


Jag for runt till grannarna igår kväll då vi ska fixa nya pass inför sommaren. Våra namnteckningar skulle bevittnas på blanketten, som man måste ha med, för underåriga. En av grannarna hade projekt på gång. Dels hade de renoverat gästtoaletten och dels höll de på att bygga en nya altan på baksidan... jättefint!


Jag åkte till ÖB också på kvällningen och köpte diverse som vi behöver på landet. Där är ju i stort sett helt tomt i skafferiet, men nu har jag ordnat så att det mesta av basvarorna finns.


Bloggregistret


Twitterbloggen


Så här ser det ut på dotterns rum nu. Bilderna har hon förstorat med hjälp av en overhead-apparat och målat konturerna först med blyerts och sedan har hon fyllt i med svart målarfärg...

Av Helga - 18 maj 2009 09:01


Det känns skönt vara ledig ytterligare några dagar...


Idag ska jag ge mig i kast med en bulldeg. Kanelbullarna i frysen lyser med sin frånvaro så det är dags att fylla på.


Sonen har också lovat mig att försöka få klar min sålåda i eftermiddag och jag hoppas att detta ska bli verklighet ;) Nu är jag verkligen sugen på att få så även här hemma. På landet har det redan kommit upp små sallad- och mangoldplantor.


Igår fick jag besked om att jag fått ledigt på midsommar och det passar ju bra eftersom vi brukar ha gäster på landet då. Jag slängde mig på telefonen och ringde runt till våra vänner och meddelade att vi kan stå för midsommarfirandet även i år...


Bloggregistret


twitterbloggen www.my-precious-mind.blogspot.com


En tuff brud (dottern) testar på amerikansk fotboll...


Av Helga - 17 maj 2009 21:44


Egenligen har det gått i ett sedan jag checkade ut på jobbet i fredags kväll...


Jag började med att byta om till privata kläder på en toalett (!) för att sedan slänga mig på tåget hem. Vid stationen blev jag mött av familjen och så for vi till syrran. Där hade vi välkomstparty för syskonbarnet som varit i Australien i två år. Det var såå mysigt att träffa honom igen - vilken fin kille!


Morgonen efter stack vi ut till stugan efter att jag provianterat lite. Vi fick med oss dottern ut och efter  lite vädring och städning var stugan som ny och vi kunde njuta av två fina dagar där ute. Påskliljor, pingstliljor, gullvivor, violer och maskrosor slogs om att vara vackrast på tomten.


Självklart tittade vi på ESC på lördagskvällen och blev nog lite förvånade över att det inte gick bättre för Malena. Vi hade inte räknat med en topplacering , men ändå trott att hon skulle hamna bland de 10-12 bästa... Favoriten Norge vann och Islands bidrag var också jättebra...


Bloggregistret


twitterblogg; www.my-precious-mind.blogspot.com


Av Helga - 15 maj 2009 12:41


Jag är långt norrut idag och ska snart flyga tillbaka till Arlanda igen...


Jag trodde nästan att det skulle kunna vara snö kvar här uppe och var inställd på det värsta...


Istället är här en stor, varm sol!!! Jag har varit på ett utecafé och där beställde jag en baguette med oliver och fetaost. När satt där mot väggen och kisade mot solen trodde jag nästan att jag var i Grekland - så varmt var det.


Imorgon åker vi till stugan...


Bloggregistret


Twitterbloggen

Av Helga - 15 maj 2009 09:35


Nu är systersonen lyckligen på Svensk mark igen och bor hos en av mina systrar. Han landade igår morse och ikväll, när jag landat, ska vi träffas alla som finns i närheten och fira att han kommit hem till Sverige igen.


För er som inte hängt med så länge här i min blogg kan jag berätta att jag har tre systrar. Två äldre och en yngre... Jag och min äldsta syster bor i samma stad, den yngsta i Östergötland och så har vi då en syster på tillfällig utflykt i Australien. Hon och hennes familj ska bo där i tre år till.


Jag hade en flygning nyligen där vi fick besked från gaten om att det skulle komma en överförfriskad passagerare. Kapten gick upp för att bedöma mannens status. Han kom eskorterad av två vakter eftersom han ställt till med bråk i säkerhetskontrollen. Det avgjorde saken... Inga aggressiva, icke nykta, på vår flygning - nej. Polis tillkallades för att ta hand om mannen som dessutom kunde en hel del fula ord enligt kapten.


Visst har det hänt att vi har passagerare som inte är helt nyktra, men när man är aggressiv dessutom, är man ett säkerhetshot ombord.


twitterbloggen


Bloggregistret





Av Helga - 14 maj 2009 10:15


Idag kommer ett av mina syskonbarn hem efter två år i Australien... Han ska så småningom resa vidare inom Sverige.Vi ska, innan han fortsätter resan, ordna ett välkomstkalas för honom...


Det ska bli kul att se honom igen :)


Bloggregistret


Twitterbloggen


Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards