Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under februari 2009

Av Helga - 24 februari 2009 08:30


Det blev sent igår kväll med landning när jag egentligen gärna hade legat i min säng. Fram emot 01.00 smög jag ner i bingen bredvid en snusande make. Idag känns det som jag har smet bakom pannbenet ;)


På tal om smet...


Jag har inte alls kommenterat lördagens melodifestival ännu... Jag vet inte vad det är - jag som brukar vara så road känner mig inte riktigt lika road av programmet i år. Det känns som en smet med låtar av medelklass...



EMD tyckte jag ändå var rätt så bra, men när de tävlar nästa gång tycker jag de ska kasta av sig stormhattarna tidigare. Jag gillade också bandet med det långa namnet - de hade ett skönt sound. Molly Sandén sjöng väldigt vackert, men jag tror inte på låten i större sammanhang.


En annan sak som jag reagerade på sist var att det var väldigt låg humor. Över huvudtaget tycker jag det är för mycket sexskämt från humorister nu för tiden. En del komiker behöver bara äntra scenen för att man ska skratta och en del måste dra urlåga sexskämt... Särskilt dåligt tycker jag det är när det är familjeprogram då man vet att små barn tittar.


Före en annan deltävling visade SVT också en trailer för ett kommande program om vad som händer efter dokusåpan. Det visades alldeles för mycket våld, knark och elände på mindre än en minut. Det var direkt olämpligt av SVT!! Jag känner till små barn som drömmer mardrömmar av det de fått se på trailers.


Rösta gärna - klicka här




TV
Av Helga - 23 februari 2009 12:53


Imorgon börjar bokrean och jag läste en smart mening i morgontidningens krönika; De bästa och mest lågkonjunkturanpassade fynden hittar du i din egen bokhylla. Gräv fram högen av böcker som du aldrig läst...


Jag är ju galen i kokböcker och köper ibland och lånar på biblioteket ibland. Jag tror jag kommer att bli tvungen att köpa Mina fastrars mat av Paolo Roberto


Jag blev också tvungen att öppna kylskåpsdörren alldeles nyss och ta en bit av det som blev kvar från makens tårta från i söndags. Prinsesstårta... Mmmm...


Rösta gärna på mig - klicka här

Av Helga - 23 februari 2009 08:11


Det mest strapatslika igår var ändå att jag bestämde mig för att ta bilen till Arlanda, vilket jag nästan aldrig gör. Vädret var absolut inte det bästa och så där tidigt var det varken plogat, saltat eller uppkört på vägen mot Arlanda. Jag tog god tid på mig och kom fram helskinnad, puh!!!


Sedan väntade en låång arbetsdag, men allt gick riktigt bra. Ingen försening, trevliga passagerare (med några få undantag) och inte så många magsjuka personer på hemresan. Den här destinationen bjuder annars ofta på just magsjuka. När det är så  lång flygtid gäller det att ha med sig en tidning, kanske ett korsord och trevliga kollegor - vilket jag hade. Vi hann både jobba, äta, fika, prata med varandra och passagerarna.


Om du är road av att gissa var jag varit kan jag beskriva utsikten vid landningen. Vi såg väldigt lite hus, en bukt med grön-blått vatten och det vi såg mest av var sand...


Idag började de andra i familjen på jobb och skola igen. Jag ska också iväg men det blir mot kvällningen...


Rösta gärna här



Du kan fortfarande tävla om fina handdukar från HIMLA hos mig... Titta här;

http://helga1.bloggagratis.se/2009/02/13/1387560-tavla-hos-mig/

Av Helga - 21 februari 2009 11:15


Idag har jag städat färdigt i huset, men annars kommer en stor del av dagen gå till sportande. Inte mitt eget dock utan jag ska titta och har tittat på TV. Skidåkning och skidskytte tycker jag är roligt att titta på även om det inte går så bra för svenskarna.


Dottern håller på att gå igenom alla sina kläder och sorterar i spara och sälja/ge bort/slänga. När det är klart ska vi lägga in allt i fin ordning i garderoben... hoppas att ordningen blir kvar - det brukar vara svårt.


Imorgon ska jag ut och flyga sportlovslediga till varmare breddgrader och jag blir borta från arla morgon till sena kvällen. Det är den längsta flighten jag kan ha och vi flyger tillbaka samma dag. Utan förseningar blir det en arbetstid på ca 13 1/2 timme.


Så är jag inaktiv här på bloggen imorgon så kan du tänka på mig som flyger lååångt söderut och tillbaka :)


Rösta gärna här



Av Helga - 20 februari 2009 19:00


Jag stannade hemma... resten av familjen skulle på en elitmatch, men jag kände bara för att softa och vara ensam en stund. Jag är ju inte van vid att det är folk runt omkring här hemma hela dagarna - så nu är det skönt med lite ensamtid ikväll.


*****************************************


Vi var mitt uppe i allt möjligt när jag plötsligt kom på att vi kanske skulle ta oss lite mat också och hittade på en enkel och god maträtt.


  • Jag stekte 4 laxfiléer några minuter på varje sida och lade upp dem i en smord ugnsfast form. Glöm inte salta och peppra fisken också.
  • Jag bredde på ett litet lager pesto, skivade lite purjo och en tomat och lade det på varje laxbit.
  • Jag tog några skivor parmesan och lade på varje laxbit och så skjuts in i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.

Vi hade ris till detta, men hade jag haft mer tid hade jag hellre gjort ugnsstekta grönsaker och potatisklyftor.


Rösta gärna här


Cajsa Wargs kokbok...



Av Helga - 20 februari 2009 09:25


Trots att det är sportlov finns det måsten... dottern har kemiprov efter lovet och igår pluggade hon en del och jag förhörde henne. Vi ska fortsätta med det idag - kemi är svårt.


Det är klart inne i dotterns rum nu också och vi har tagit in möblerna igen. Dottern går igenom alla gamla böcker, tidningar och prylar och sorterar i "slänghög" och "spara-på-vindenhög". Inget gammalt skit får komma in i rummet igen...


Sonen är vid Romme Alpin hela dagen idag och jag hoppas de har roligt! Jag ska städa lite idag och så ska jag baka en mjuk kaka. Imorgon kommer det lite gäster på fika för att fira att maken fyller ojämnt i veckan.


Rösta gärna här


 Nu är det mesta klart i dottern rum...


Solbrillor kan man aldrig ha för många av... 

Av Helga - 19 februari 2009 09:59


Maken håller på och sätter tillbaka kontakter, gardinstång och lister i dotterns rum. Snart kan vi bära tillbaka möblerna.


Sonen och hans kompis, som sovit över här, har bestämt sig för att åka till Romme Alpin imorgon. Vi har just bokat bussresa, ski-pass och utrustning åt dem. Det är kul att de får lite vintersportande trots att vi är hemma på lovet.


Nu ska vi till stan igen och fortsätta prova ut linser. De han hade på prov igår var inte helt perfekta så vi tar nya tag idag.


Jag har hittat en present (hemligt, hemligt) till makens födelsedag, men ska kika efter något mer nu när vi ändå är på stan.


Rösta gärna - klicka här


Av Helga - 18 februari 2009 23:36


Mitt i natten och här sitter jag och väntar på ett tåg hem från Arlanda. Det blev jobb idag och en flygning söderut i Europa.


En manlig passagerare hade humor och undrade om han måste stänga av ALL elektronisk utrustning han hade innan start. Jag sade ja...


- Men hur stänger man av en pacemaker, frågade han då.


Nog för att jag hört den förut, men han lade fram det på ett roligt sätt ;)


Sov gott nu, kära du...


Rösta genom att klicka här


Mer gamla grejer i mitt gamla vitrinskåp...

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards