Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under januari 2009

Av Helga - 9 januari 2009 11:29


Nu är det paus mellan flygningarna och vi ska inta lite lunch här alldeles strax. Idag var det uppstigning igår känns det som... Klockan stod på 03.20 Det är väl ändå inte mänskligt??


Taxichauffören som kom och skulle köra mig till Arlandabussen är en gammal gymnasiekompis. Han brukar ta körningarna åt mig om han jobbar. Ganska mysigt att bli hämtad av någon man känner så där.


Rösta gärna på mig  - klicka här


Dags att tänka på formen efter julen?? Bäst att ta trapporna då...



Av Helga - 8 januari 2009 20:02


Nu snöar det rejält på Mallorca meddelade meteorologen på Nyheterna och här blir det plusgrader framöver. Märkligt!


Gissa om jag var glad att all min mat var tillbaka i frysen när termometern plötsligt visade + - 0 på förmiddagen. Det var på håret att avfrostningen blev av... Det hade blivit betydligt svårare de kommande dagarna om det ska bli plusgrader.


Imorgon är det dags att göra lite nytta i luften igen. Kanske får du syn på mig om du håller blicken i skyn imorgon bitti. För mig blir det en tidig kväll...


Sov gott!


Rösta gärna genom att klicka här




Av Helga - 8 januari 2009 08:50


Oj, vad konstigt det kändes nu då... huset blev helt plötsligt tomt. Inga ungar som dråsar runt, ingen make att prata med - alldeles tyst!! Jag får ta en kopp kaffe till och bloggpromenera en stund istället.


Det var uppstigning kl 7 när väckarklockan ringde. In med den frysta maten som stått ute över natten (det var ovanligt lugnt att göra avfrostningen nu när det är så pass kallt). En tvättmaskin är igång, diskmaskinen är igång och så har jag plockat ner och vikt den torra tvätten. Allt detta före 8.30 - vad har hänt?


I eftermiddag ska jag träffa sonen efter skolan - han bara måste klippa sig. Vi åker till ett köpcentrum där det finns en frisersalong där man kan sätta sig och vänta på en klipptid.


Rösta på mig här snälla du


Min lilla son har ju blivit stor nu...


Av Helga - 7 januari 2009 17:55



Och inte var det särskilt spännande...


...bara avfrostning av frysen...


 Rösta gärna genom att klicka här



...men det gäller att passa på när det är kallt ute...

Av Helga - 7 januari 2009 12:49


En sen kväll blev det igår när jag ville invänta grabbarnas ankomst. De kom vid 00.20-tiden och vi kom till ro i huset. Maken steg upp redan vid 07-tiden men vi andra tog en sista sovmorgon innan vardagen drar igång på riktigt.


På förmiddagen har jag hängt över mina böcker som handlar om alla procedurer och reglementen som gäller vid flygning. Jag har bestämt att plugga in lite varje dag så det inte blir för mastigt.


Vi flygvärdinnor har en skrivning varje år som måste klaras av under våra nödträningsdagar. Det brukar gå bra, men det är alltid lika nervöst ändå eftersom man inte får ha så många fel på provet. Dessutom är det en massa praktiska övningar de här dagarna där man ska prestera bra.


Rösta gärna - klicka här


Av Helga - 6 januari 2009 23:41


Här sitter jag solokvist sent på kvällen och inväntar sonen och hans kompis som ska sova över här. Maken snarkar hör jag och dottern har lagt sig och läser en stund innan det är dags att släcka. Maken har sin första arbetsdag efter julen imorgon så han behövde komma i säng någorlunda tidigt.


Ikväll såg vi en riktigt bra film som jag fick tillsammans med tidningen Tara. Den heter "Tillsammans är man mindre ensam" och handlar om ett gäng udda typer som bor ihop i en lägenhet i Paris. Filmen är fransk och jag gillade den skarpt - riktigt charmig var den.



Tidigare under lovet har vi även sett den andra filmen om ARN - "riket vid vägens slut". Den var också jättebra!


Sov gott kära du!


Rösta snälla du

Av Helga - 6 januari 2009 15:58


Idag känner jag mig duktig...


Jag/vi har;

  • Städat huset
  • Handlat mat
  • Köpt arbetsbyxor från Blåkläder till sonen
  • Bytt spot-lightlampor över diskbänken
  • Läst på en del inför årets två nödträningsdagar

Nu har sonen åkt till stan för att hämta en kompis vid tåget. Killen bor egentligen i södra Sverige men har varit på turné hos olika vänner här omkring. Sonen hälsade på hos honom för ungefär ett år sedan.


Dottern, som just blonderat sig, har stuckit iväg på träning - igen!! Jag tycker ju att hon kunde ha fått lite vila idag efter att de spelat cup i flera dagar.


Coacherna kanske var missnöjda och tyckte att medaljen skulle ha glimmat lite mer ??


Rösta gärna på mig - klicka här snälla du


Julen sjunger på sista versen och jag har ställt fram pepparkaksgrissinin. Sonen tar en kaka då och då - så nu är de snart slut...

Av Helga - 5 januari 2009 21:12


Det blev en rolig dag idag... vi skjutsade ju dottern och hennes lag till cupen idag igen. Vi fick se en match och det är stojigt, stimmigt och härligt underhållande i sådana här sammanhang!


Innan vi for hemåt blev det thaimat på ett köpcentrum så när vi kom hem behövde vi bara laga mat till sonen - vi andra var mätta. Maken och jag har tagit en promenad på kvällningen och så hyrde vi en film på ICA.



"I am Legend" hette filmen och Will Smith spelade huvudrollen. Handlingen utspelar sig på ett folktomt Manhattan. I stort sett all mänsklighet är utdöd, men det finns några levande onda varelser kvar. Spännande film som duger som underhållning för en tonårsfamilj.


Rösta gärna på mig - klicka här





Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards