Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under oktober 2008

Av Helga - 3 oktober 2008 20:49


Mitt tåg var inställt så det blev buss hem från Arlanda idag. P g a ett vägarbete var det långa köer så jag var inte hemma förrän vid 18.30 Då var maken och dottern på träning så jag började med att laga middag. Det blev en wok med grönsaker, nudlar och räkor. Bra att maken hade förberett och handlat.


Nu är jag ledig i helgen och vi ska åka ut till landet imorgon och plocka i ordning inför vintern. Det blir nog inte så många fler besök där ändå i höst eftersom det är så mycket annat på helgerna.


På alla flygningar idag var det packat. Mycket folk, mycket bagage och mycket förväntan inför helgen. Det är roligt att flyga på fredagar.


Kom ihåg att äta en kanelbulle imorgon - det ska jag göra ;)


Rösta gärna


Den här söta draken bor i Sundsvall men idag förlorade Sundsvall dragons (basket) sin säsongspremiär hemma. Vi tittade på Webb-TV och såg matchen där...

Av Helga - 3 oktober 2008 08:14


Jag fick jättegott espressokaffe av färskmalda kaffebönor hos min kompis igår. Hembakt bröd bjöds det också på. Vi hann prata en hel del om hur livet står till med oss och våra familjer...  Den familjen flyttade för något år sedan och har många projekt på gång med omgrävning av grund, målning och fönsterrenovering. Det går nog på en bra slant.


Senare igår träffade jag dottern på stan och det blev köpt två tröjor till dottern. På kvällen blev det engelskaförhör och TV-mys.


Idag är det dags att ge sig ut på jobbet igen och det är ju fredag så jag får nog arbeta ordentligt för lönen ;)


Hoppas du får en fin fredag!


Rösta gärna


Av Helga - 2 oktober 2008 08:06


Igår blev det en runda på stan. Jag insåg när jag kom hem att det blivit några bra insatser... En ny "alkofestis" (dvs vindunk) som var ekologisk och kravmärkt, en cafe latte på Barista som bara har rättvisemärkt kaffe och sist men inte minst köpte jag årets rosa bandet. www.cancerfonden.se/rosabandet

 Rösta gärna


Idag är jag bjuden till en väninna på fika och hon bor i de centrala delarna av stan. Det passar bra eftersom jag ska träffa dottern efter skolan. Det behöver fixas lite nya kläder  - tycker iallfall dottern.


Det håller på att byggas ett nytt vandrarhem på Arlanda och det kommer att bli så häftigt... kolla här; http://www.aftonbladet.se/resa/article3043366.ab


Såg en inspelning av idol från igår och bara njöt av Loulou Lamottes sång. Hon är en stjärna - helt klart... lyssna bara;

Av Helga - 1 oktober 2008 10:08


Jag ser att jag hade en PamAnn-video med för precis ett år sedan och då vill jag ju inte vara sämre i år...


Rösta gärna



Av Helga - 1 oktober 2008 07:58


Det blev en trevlig kväll igår med mina kompisar från studietiden i 80-talets Uppsala. Vi åt, drack och pratade...


Jag hade hittat ett gammalt fotoalbum från den tiden som jag plockade fram och det tittade vi igenom samtidigt vi som åt efterrätten. Vad roligt det är att se på gamla kort!


Camilla ville ha recept på laxen så du som är intresserad kan titta nedanför bilden - om du tycker recept är trist kan du bara strunta i det...


Idag ska jag rå om mig själv och bara ha en skön dag. Till kvällen ska jag och dottern gå på en dammatch i basket. Nu drar säsongen igång på allvar - kul!


Rösta gärna




 Ostfylld lax. 4 port.

50-60 g färskost vitlök-örter och 2 cm finhackad purjolök blandas samman.

4 portionsbitar lax

salt och peppar


Skär ett snitt i varje laxbit och krydda runt om med salt och peppar. Fyll laxbitarna med ostblandningen i snitten. Stek i het panna ett par minuter på varje sida.


Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och efterstek i ugnen på 175 grader ca 5-10 min.


Jag lade också i några rosmarinkvistar och små kvisttomater (med kvisten kvar)  i formen för att det skulle se fint ut. De fick följa med in i ugnen.


Potatissallad

 1 kg nypotatis (eller delikatesspotatis) - kokt och skrubbad ej skalad.

1 rödlök i ringar

1 knippa rädisor

1 burk kapris, ca 45 g

1 knippa hackad dill

Lite flingsalt


 

Dressing;

1/2 dl olja

1 1/2 msk vitvinsvinäger

1 msk vatten


Häll dressingen över den nykokta potatisen när den ångat av lite. Låt stå och dra en stund. Blanda ner de resterande ingredienserna. Vänd runt försiktigt.


Jag använde mandelpotatis som jag delade i två delar. Kokade mycket sakta för att potatisen inte skulle bli mosig.








Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards