Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under september 2008

Av Helga - 25 september 2008 09:22


Idag och imorgon är det studiedagar i skolorna så det är lyckliga ungdomar som fått extra sovmorgnar här hemma. Maken fick dock dra iväg i morse som vanligt. Jag låg kvar i sängen och njöt av min dag med morgontidningen...


Idag ska jag börja jobba igen och har äran att få skjuts ut till Arlanda av mina föräldrar. De ska ut och flyga och jag ska följa med och se till att allt går bra inför avresan. Checkat in har jag redan gjort åt dem här hemifrån via internet - smidigt!


Många bananflugor har fastnat i mina fällor men den allra bästa fällan blev nästan mitt vinglas från igår som det blev en skvätt kvar i. Jag hällde i lite diskmedel igår kväll för att testa.


Rösta gärna


Nära Ronneby brunn rinner denna lilla å...


Av Helga - 24 september 2008 22:12


Det här är min favorit i idol 2008 så här långt;

http://www.expressen.se/noje/idol/1.1296810/loulou-jag-ar-skitbra


Vilken är din favorit?

Rösta gärna



Av Helga - 24 september 2008 10:35


Bananflugor i massor här inne igen... måste söka receptet på den där blandningen i min egen blogg...


Har du också problem med små flygfän? Kolla här;


 http://helga1.bloggagratis.se/2007/10/02/298158-djurplageri/


Rösta gärna


Bl a gillar de små flygarna att vara här...


Av Helga - 24 september 2008 07:57


Här vaknade vi upp till en dimmig morgon... metrologen sade ändå igår att det ska klarna upp och bli en fin dag här så småningom.  Dagen ska jag ägna åt att sanera detta hem ;)


Egentligen är det skumt att jag blev flygvärdinna eftersom jag älskar att åka tåg. Det är så fridfullt på något sätt att sitta vid fönstret och bara titta ut, läsa eller fika... Nu ska jag och dottern boka en tågresa i november. Vi ska åka till samma stiftsgård som sonen var på förra sommaren. Dags att träffa de andra inför sommarens konfirmationsläger. Min yngsta syster och hennes dotter ska också med så det blir en mysig helg även för oss vuxna...


Jag har lyckats få till ett datum med mina gamla studiekompisar också. De ska snart komma hit och äta middag med oss. Det ska bli kul att träffas igen - vi brukar försöka ses minst en gång per år. Båda de här tjejerna jobbar med det yrke som vi utbildade oss till (förskollärare) - det är bara jag som betalat studielånet i alla dessa år utan att ha arbetat i branschen. Så det kan bli...


Undrar om Finlands regering kommer att se över sina vapenlagar nu efter gårdagens otäcka händelse. Finland är ett av världens vapenrikaste länder hörde jag på nyheterna igår. Jag tänker på offren och deras anhöriga idag.


Rösta gärna


Av Helga - 23 september 2008 13:46


Jag blev sugen på att plocka lite svamp jag med. Jag tog svampkorgen och gick en liten runda i skogen bakom vårt hus och ser man på... det blev ganska mycket trattkantareller i korgen.


 Rösta gärna


Här är svampen rensad och dessa ska jag torka...


Detta inlägg kom inte att handla om sådana magic mushrooms som man kan bli hög på - om någon nu trodde det...


Ps. Jag känner till ganska många av mina läsare, men antar att det finns en del som jag inte känner till... Jag skulle bli så glad om du lämnade ifrån dig en liten enkel kommentar. Då kan ju även jag kika in hos dig. Överenskommet? - du skriver något nu?   ;)  Ds.

Av Helga - 23 september 2008 08:08


När jag fyllde 30 år hade jag vissa förväntningar på vad jag skulle få för present av min man. En kompis som fyllt 30 året innan hade fått 30 röda rosor och ett fint smycke på sin dag. Dagen kom och jag fick ett par jättefina, gröna gummistövlar. Visserligen var det ju en väldigt praktisk och välbehövlig present men inte fullt så romantisk som jag hade önskat kanske.


Den här presenten har vi och våra vänner skojat mycket om genom åren och så närmade sig min 40-årsdag. När kompisgänget kom till mitt "öppna hus" hade de ett stort paket med sig. Jag öppnade det och fann till min stora förvåning ännu ett par gummistövlar inuti. De var dekorerade med flera fiskedrag och var lite lagom nötta. Jag blev så snopen att det tog en stund innan jag förstod att det hela var ett "practical joke". Tänk vad vi skrattade när det väl gick upp ett Liljeholmens i Helgas lilla hjärna.


Om några år ska jag fylla 50 och då kanske jag kan få ännu ett par nya gummistövlar?


Rösta gärna


Av Helga - 22 september 2008 22:10


Jag gjorde tacos till middag med tortillabröd och hårda skal, jag skjutsade sonen till träningen, åkte på ett föräldrarmöte och hämtade hem sonen från träningen igen.


Då var det supermysigt att komma hem till en nylagad kantarellmacka med en kopp grönt té. Den överraskningen stod gubben för... Kantarellerna plockade maken i helgen när jag var ute och flög.


Rösta gärna


Av Helga - 22 september 2008 12:04


Arbetsperioden är slut och jag kom nyss hem till ett tomt och tyst hus. Här ska fixas lunch och efter det ska en god kaffe intas. Jag har en sådan där mjölkvisp som jag fixar Latte med och det blir riktigt gott. Det blev ju en tidig start även idag så kaffe kommer att hålla mig uppe och igång. Jag ska läsa igenom några morgontidningar som jag missat och bara ha det skönt!



Idag träffade jag en av våra allra största kunder för andra gången på kort tid. Han är en ljuvlig man som gärna skojar och pratar med oss i galley efter serveringen. Vi frågade bl a hur mycket han reser egentligen och han svarade att det nästan blir mer än vad vi flyger i tjänsten - Inte illa!


Rösta gärna

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards