Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under mars 2008

Av Helga - 12 mars 2008 17:59


Det blev en skön stund med en kopp kaffe och morgontidningen när jag kom hem vid 12-tiden... borta bra men hemma bäst tänker jag alltid när jag kommer hem efter en flygslinga.


Nu har vi nyligen ätit middag och sonen ska ge sig iväg med buss till sin träning. Dottern ska spela en match ikväll som egentligen skulle ha spelats i helgen. Jag och maken ska följa med och titta förstås...


Jag läste i Tara att smileys i Japan är lite annorlunda än här i väst...


Glad tecknas så här    (^_^) och


ledsen tecknas så här    ( ; _ ;)


Visst är de söta?? Jag tycker att figurerna ser precis ut som vissa Pokemonfigurer...

Rösta?


En charmig grindstolpe...

Av Helga - 12 mars 2008 11:12


Jag har varit på en liten flygsväng och har sovit borta i natt. Det var en relativt kort "slinga" så nu är det redan hemfärd - bara tåget går som beräknat...


Jag såg en Robin Hood-frisyr idag - det var längesedan. Nu för tiden rakar ju de flesta med sparsam hårväxt av sig håret istället. Den här mannen hade  kammat allt hår från nacken upp och åt både höger och vänster uppe på skulten. Som man brukar säga - han tar från de rika och ger till de fattiga.


Idag har mina föräldrar och min lillasyster rest iväg till storasyster med familj i Australien. Jag tänker på dem och hoppas att allt ska gå bra! De ska göra ett  uppehåll på ett par dagar  i Singapore för att inte bli allt för slitna.


Rösta?


Av Helga - 11 mars 2008 12:44


Det är en fantastiskt solig och fin dag här och nu har jag just kommit in från trädgården där jag satt några minipåskliljor i en kruka...


Det var dags att plocka bort höstblomstren som trots allt klarat sig ovanligt länge pga den milda vintern.


Nej, nu ska det bli en promenad för Fru Helga - ut i solljuset en stund!

Rösta?


Av Helga - 11 mars 2008 08:43


Igår var jag en duktig flicka som städade här hemma. Det är inte så särdeles kul men måste ju göras ändå. När jag var klar med det blev det en långpromenad i regnet. Jag tog en keps på huvudet och makens regnjacka och stövlade på... När jag sedan kom tillbaka hem igen var jag rätt så nöjd med min dag.


På kvällen var jag på middag hos en klasskompis från min studietid. Vi blev färdigutbildade för 24 år sedan - hu, vad tiden går. Trots det hade ingen av oss tre som var där igår förändrats ett enda dugg - konstigt ;) 


Vi fick en god fiskgryta med potatis och sallad till huvudrätt och klarbärssoppa med glass, chokladbit och kaffe till efterrätt. Det var gott!

Till hösten bestämde vi oss för att ses igen och då är det min tur att bjuda. Eventuellt kan vi locka hit några fler tjejer också - vi får se.


Jag bokade sonens flygbiljett igår och "My God" vad krångligt det var. Sonen är så ung att bokningen inte fick göras på nätet utan måste göras via telefon. Jag ringde hela dagen men det var bara upptaget. Till slut framåt eftermiddagen kom jag fram och fick det hela avklarat... precis som att man inte har annat att göra än att springa till telefonen och ringa hela tiden...


Rösta?



En charmig gammal grind invid det trasiga staketet...

Av Helga - 10 mars 2008 08:19


Idag måste här fixas lite mer än vad det blev gjort igår. Det är ju lite lättare att få något gjort på en vardag, tycker jag, då resten av familjen är i skola och på jobb. Det är en mulen och regnig dag här idag men en promenad vill jag också hinna med innan alla kommer hem igen.


Sonen har blivit erbjuden att följa med en av sina bästa kompisars familj på en utlandsresa i sommar. Det tycker vi är jättekul så idag ska jag boka en flygbiljett till sonen.


Ikväll är jag hembjuden på middag till en kompis från min studietid. Vi är ett litet gäng som fortfarande träffas lite då och då. De andra tjejerna har stannat kvar i yrket så det brukar vara kul att höra lite om hur de har det. Jag ser fram emot kvällen :)


Rösta?


Oj, vad har hänt här då?



Av Helga - 9 mars 2008 21:14


Det blev en del sport idag också... Jag och svärmor såg dambasketlaget spela och därefter spelade herrarna också match och då slöt även dottern och maken upp på läktaren. Mellan matcherna hann svärmor och jag ta en fika... Det är alltid kul att gå på de här matcherna eftersom vi känner många som är där och det blir en del "tugg".


Sonen hade annat program idag så han kom för en gångs skull inte till matchen. Han träffade sina kompisar från konfirmationslägret igen. En tjej var på besök här i stan från Stockholm och en av tjejerna bor i USA och var på tillfälligt besök i Sverige. Det är så kul att sonen fått nya vänner från sommarens läger. De blev väldigt tighta i och med att de umgicks dag och natt i fyra hela veckor.


Nu ska vi ta oss i kragen och lägga oss tidigt ikväll. Dygnsrytmen blir helt fel på helgerna och det kan vara jobbigt att ställa om igen på måndagsmorgonen. Jag läste någonstans en lärare som sa att det är som att skolungdomarna är jetlaggade efter varje helg nuförtiden.


Väl nedbäddad i sängen ska jag ska läsa igenom Expressen och se vad för intressant de har att skriva om Melodifestivalchocken...


G´natt!!

Rösta i bloggregistret


En bild till från Göteborg...



Av Helga - 9 mars 2008 10:14


Det blev rätt så sent innan alla fåren var inräknade här hemma igår kväll. Maken kom hem från herrmiddagen vid 01-tiden och sonen hämtade jag ungefär vid samma tid... Den här gången när han skulle träffa sina konfirmationskompisar blev han ensam tupp i hönsgården och trivdes säkerligen utmärkt!


Nu är vi redo för en ny dag och idag ska det bli en skön fixardag, lite biltvätt, tvätt, stykning och handling kanske eller inte. Vi gör lite som vi vill!


Dottern sticker iväg med bussen redan nu för att först titta på några kompisars match och ska sedan ha egen träning i samma lokal...


På eftermiddagen ska hela familjen gå på en elitmatch. Jag sticker nog in till stan före och ser en dammatch också. Det är intressant att dammatcherna här i stan besöks av ca 100 personer och herrmatcherna av ca 1000 personer. Visserligen spelar inte damerna i högsta serien men ändå. Nu var det ju internationella kvinnodagen igår och då firar jag det med att gå på DAMMATCH!!

Rösta i bloggregistret?


Någon som känner igen sig i den här staden?



Av Helga - 9 mars 2008 00:00


Snart dags att sova, jag ska bara vänta in sonen först...


Jag måste ju bara kommentera "Andra chansen" från Kiruna innan sängdags;


Den här gången hade jag fel gissning på vilka som skulle gå till finalen i Melodifestivalen men jag prickade iaf in Sibel... (jag trodde finalisterna skulle bli Sibel och Carola/Andreas) Dottern hejade på Nordman så hon var nöjd. Nordmans låt har vuxit tycker jag för varje lyssning!


Att Carola och Andreas inte gick vidare var sensation igen!! Carolas min var obetalbar. Låten är bra men inte tillräckligt bra och då spelar det ingen roll hur duktig man är eller hur känd man är.


Att Sussie Tappers låt skulle gå så långt är för mig en gåta... Det är en skön låt att höra på radio men den skulle aldrig att ha en chans i ett stort sammanhang...


...och så saknade jag Björn Gustafsson...

Björn Gustafsson for president!


Rösta i bloggregistret?



Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards