Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under mars 2008

Av Helga - 24 mars 2008 10:14


En tidig start blev det idag och iväg till Arlanda för att forsla påsklediga passagerare tillbaka hem eller ut i världen... Mycket folk är det en dag som denna.


Inatt blir det övernattning på hotell igen men i tjänsten den här gången och utan familjen tyvärr.


Sonen har jag ju inte hunnit se på närmare håll så mycket den här helgen men igår kväll innan jag måste sova låg han på makens säng bredvid mig och berättade om allt som hänt på turneringen. Bl a var han jätteglad för att ha fått en minnessak av det Isländska laget som de mötte i en av matcherna. Det är verkligen nyttigt att få komma ut och träffa människor från andra länder och höra andra språk...


Rösta?

Av Helga - 23 mars 2008 20:25


Vi var lite "wild and crazy" igår och bestämde oss hux-flux för att ta in på hotell över natten istället för att sitta och köra fram och tillbaka vilket också kostar pengar och möda... Det fanns inga hotellrum på orten där sonens turnering spelades men vi fick rum ca två mil därifrån.


När vi sett på en massa matcher åkte vi till vårt hotellrum och åt thaimat som vi köpt och till det hade vi med oss vin och påskmust. En okonventionell men mysig påskafton blev det...


Idag har vi först njutit av hotellfrukosten - det är väl det bästa med att bo på hotell. Jag kan ju äta hotellfrukostar lite då och då men de andra i familjen tycker naturligtvis att det är hellyxigt! Sedan har det varit matcher för hela slanten resten av dagen.


Nu var det skönt att komma hem och äta riktig mat och packa upp. Imorgon är det flyga som gäller igen!

Rösta?


Detta ser väl charmigt ut?

Av Helga - 22 mars 2008 10:01


Vi körde söderut till sonens turnering på förmiddagen igår och det var en solig fin dag när vi lämnade vår stad. När vi närmade oss storstan blev det mer och mer trafik, dimmigt och nederbörd i form av först regn och senare snö. Vi köade oss fram den sista halvtimmen av resan och det var verkligen obehagligt att vara ute på vägarna...


Det var roligt att komma till sonens turnering. Där var massor av folk både kända, okända och många olika nationaliteter. Vi träffade en vän från åren då min man var elitcoach i en mellansvensk stad och det var längesedan vi sågs - jätteroligt!


Vi kom hem lagom för att byta om och ge oss av hem till syrran. Där bjöds många goda ostar och vin. Min svåger är mycket vinintresserad så bl a fick vi smaka ett vin som han lagrat i tio år - vilken ära!


Idag äter vi enkel påsklunch och åker sedan till turneringen igen... en något annorlunda påsk är det hos oss i år.


Ha nu en fin påskafton!

Rösta?


Den här bilden togs för ca två veckor sedan - nu är det kallt och vintrigt här...


Av Helga - 21 mars 2008 08:01


Idag åker vi till sonens turnering och agerar åskådare. Dottern ska ta med sig en kompis och de hoppas också få se lite av sina klasskamrater spela. Några av killarna i deras idrottsklass är med i den här turneringen också...


Till kvällen är vi bjudna till min syster på ostbricka och vin. Det ska bli trevligt!


Visste du att energiförbrukningen vid en snabb promenad är ca 400 % högre än när du sitter stilla i en stol.


Rösta?


Känner du igen den här kyrkan? Vem har målat altartavlan?

(UnderCover vet vilken kyrka det är - det vet jag... )

Av Helga - 20 mars 2008 17:52


Nu är det påskpyntat i huset och de första påskkärringarna har varit här. Det var grannens flicka och två av hennes kompisar.


Dottern ska strax hämtas hos en kompis och sedan ska vi äta en festmiddag. Det blir oxfilé med potatishalvor, blå castello och tsatziki. Jag tror det kan passa med lite rött vin/påskmust till det...


Såg du när Anna Lindberg tog EM-guld? Det gjorde jag... Åh, vad hon var värd detta guld efter lång tids skadeuppehåll.


Nu vill jag passa på att önska dig en GLAD PÅSK...


Om du ska ut och köra bil - kör försiktigt!!


Rösta?

 Lite påskpynt har vi allt i huset...

Av Helga - 20 mars 2008 13:59


Jag följde med sonen till busshållsplatsen och i samband med det gick jag till matbutiken. När jag kom hem igen såg jag att sonen sökt mig på mobilen två gånger men det hade jag missat. Jag ringde honom och det visade sig att han glömt packa ner sina sportskor !!!


Han tog det bra - bad kompisarna ta hans stora väska, satte sig på en vändande buss, ringde tränaren och meddelade att han skulle bli sen till samlingen. Jag mötte honom vid busshållsplatsen och gav honom skorna och så tillbaks igen. Jag tror han missade samlingstiden med ca 10 minuter. Inte så illa trots allt!


Vilken tur att han kom på det här innan de åkte iväg till cupen...

Rösta?



Av Helga - 20 mars 2008 07:57


Nu har maken och dottern stuckit iväg och de har nu sin sista dag före påskhelgen och lovet. Sonen är ledig eftersom hans lag ska resa bort till en större cup redan idag. Han har sovmorgon och ska så småningom ta sig iväg med luftmadrass, sovtäcke, träningskläder etc till samlingsplatsen.


Vi kommer att åka och titta på några matcher under påsken - det ska bli kul eftersom det är lag inbjudna även från andra Nordiska länder. Idag ska jag ta mig iväg och köpa lite mat till en påsklunch här hemma. I år blir det ett minimalt påskfirande i den här familjen pga cupen och det känns faktiskt ganska skönt när man ser alla andra släpa runt på enorma berg i sina kundvagnar.


Vi ska fira med min syster med familj på långfredagskvällen med lite ost och vin, en enkel påsklunch med svärmor på påskafton och sedan på annandagen när jag jobbar ska familjen hem till svärmor och fira där.


Japp så blir det!

Rösta?


Så här kanske man skulle stamma upp sina träd?...

Av Helga - 19 mars 2008 19:18


Det blev en sväng till stan i förmiddags till mina föräldrars lägenhet där allt verkade vara under kontroll. De hade dock fått ett papper från bostadrättsföreningen om att cyklar som inte märkts upp med lägenhetsnummer innan slutet av mars skulle säljas eller skrotas... nu måste jag maila och kolla om deras cyklar står i något allmänt utrymme och i så fall märka cyklarna.


Påskgodis hittade jag till ett mycket bra pris 3,90 hektot. Godiset är väl matbutikernas största lockvara inför påsken.


Nu är både sonen och dottern på sina träningar och maken är på väg att hämta hem tjejgänget - det är vår tur att köra den här veckan.


Om du undrar hur det ser ut på Blåkulla kan du kolla bilden i mitt förra inlägg...

Rösta?


Den här bilden tog jag i Göteborg innan våren tog en liten paus...

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards