Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under februari 2008

Av Helga - 8 februari 2008 10:44

HAR DU ÅNK?


Verkar detta bekant?

Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK (åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet).

Så här visade sig symptomen:


Jag bestämde mig för att tvätta bilen.
När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv.

Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.


Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten.


Men då behöver jag en penna.


Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen. På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken.


Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.
Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna.


Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten.
Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet. Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna.


Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.

Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna.


Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG.


Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail.


Kan du vara snäll och göra mig en tjänst? Skicka detta meddelande till alla som du tror har glädje av det, för jag kan inte komma på vem som jag redan har skickat det till.

 


Rösta på mig


Av Helga - 8 februari 2008 08:35


Sonen har sovmorgon ända till kl. 10 idag och det är han väl värd efter den här veckans nationella prov i Svenska. Idag ska han även ha NO-prov och kunskaperna verkade sitta bra igår kväll när jag förhörde honom så nu får han sova ut ...


Jag har sett på trailers att den danska serien Anna Pihl  börjar igen nästa vecka. Det är nog ett av mina absoluta favoritprogram så det ser jag fram emot.

 

Lost "tjuvstartade" också den här veckan med ett sammanfattande avsnitt och den serien börjar också på nytt nästa vecka. Dessa är de enda serier som jag följer för tillfället. Med mitt jobb är det svårt att följa några längre TV-serier eftersom det är mycket kvällsjobb... Idag har jag också en eftermiddagsflygning men imorgon är det helg även för mig och det ser jag fram emot!!!


Sonen har funderingar på att hälsa på en kompis från konfirmationslägret på sportlovet. Han bor långt härifrån så det måste åkas tåg eller flygas - vi får se om det går att arrangera men visst vore det kul om de kunde ses igen!

Rösta på mig


TV
Av Helga - 7 februari 2008 21:51


Jag har ett stort huvudbry just nu och det är vad ska jag köpa till maken som fyller år inom kort ????????


Maken gillar fiske och skulle säkert gärna vilja ha ett ekolod eller en skön avslappnande fiskeresa till fjällen, Lofoten eller varför inte Canada eller Alaska, men det är väl lite väl häftiga presenter för en udda födelsedag.


Något enklare och billigare får det bli... kanske en upplevelse skulle kunna vara något. Jag ska bara invänta mitt mars-schema först så kanke det skulle kunna passa att jag planerar in ett evenemang.


Har du något bra förslag på present till en gubbe i sina bästa år som gillar fiske och friluftsliv?

Rösta på mig


Av Helga - 7 februari 2008 08:49


Idag är det flygdags igen men jag ska iväg först på eftermiddagen. Innan jag sticker iväg ska jag stryka lite ur den aldrig sinande högen. I övrigt ska jag ta det rätt lugnt för att orka med eftermiddag och kväll i ett flygplan.


Visste du att det är extremt tunn luft ombord på ett flygplan som befinner sig uppe i skyn. Det är lika ansträngande att arbeta på hög höjd som att befinna sig uppe på ett högt berg. Detta är dock inget jag någonsin tänker på - jag antar att jag vant mig efter så många år i luften...


Jag kom att tänka på hur det var när jag hade flugit min första arbetsperiod för ca 20 år sedan. Hela första veckan fungerade bra men när jag kom hem var jag som full/ påverkad. Jag var vinglig, kunde inte bedöma avstånd och spillde hela tiden... anledningen var nog att det var en stor omställning för balanssystemet.


Det tog några veckor innan detta försvann helt och snurrkänslan har aldrig kommit tillbaka igen även om jag har varit borta från jobbet i längre perioder när barnen kom. Kroppen lärde sig tydligen hantera detta redan från start...


 Bredvid längdmätaren som jag visade på bild igår sitter den här fågelaffischen. Det är roligt att sitta och titta på småfåglarna som smaskar på talgbollarna i busken utanför vårt köksfönster och är vi osäkra på vilken fågel som besökt oss kikar vi bara på den här bilden...

Rösta på mig


Av Helga - 6 februari 2008 17:33


Efter att jag kom hem här på förmiddagen har jag pysslat med de nya gardinstängerna i TV-rummet och så har jag strukit gardinlängderna och satt upp dem. Det blev fint - tidigare har jag bara haft kappor i de två fönstren, men nu blev det långa längder istället. Det är kul med förändring ibland!


Vi har ätit marinerad kyckling som jag ugnstekt och till det hade vi bakad potatis. Det blev gott! Jag använder sällan recept när jag lagar vardagsmat.. jag tar lite av vad huset bjuder och kör på och oftast blir det gott! När jag bakar eller bjuder gäster på middag följer jag recept. Hur gör du??


Nu ska båda ungdomarna iväg och träna... först ska jag bara hjälpa sonen med att gå igenom en uppgift som han skrivit till svenskan imorgon.


 Här bredvid min fågelaffisch i tvättstugan har vi en längdmätare där vi skrivit upp barnens längd varje födelsedag... mätaren slutade räcka till vid 1,60 cm och nu är vi uppe ganska högt över... man blir lätt lite nostalgisk när man tittar längst nere på mätaren ;)

Rösta på mig

Av Helga - 6 februari 2008 11:13


Här blev det en rivstart på morgonen eftersom alla i familjen skulle iväg ungefär samtidigt. Det är högst ovanligt eftersom jag ofta har helt andra tider än de andra. Vi fick stångas lite om badrummet och gästtoaletten och sedan iväg...


Jag har varit på dotterns skola i stan på ett utvecklingssamtal nu på morgonen och det är ju alltid intressant att höra hur allting fungerar. Dottern har hoppat upp en klass mellan årskurs 4 och 6 och därför var det extra roligt att höra att hon hänger med mycket bra i 7:an. Efter det har jag gjort några ärenden och nu är det min "egentid" en stund innan jag ska sätta igång med hemarbetet...


Idag har vi riktigt surt väder här - det strilar så smått från en grå himmel. Det är dags för sol, mer fågelkvitter och gärna lite värme också snart. Fast för barnens skull kan jag väl vänta till efter sportlovet.

Rösta på mig

Av Helga - 5 februari 2008 22:06


Nu har vi sett uppkast, dribblingar, passningar, tvåpoängsskott, trepoängsskott, straffkast, fouls, dunkar och turn-overs igen. Bilen var så full av ungdomar på vägen hem att jag fick leasa ut min egen dotter till en grannfru som råkade vara på väg hemåt våra trakter...

 En sån liten bil har vi dock inte...

Rösta på mig

Av Helga - 5 februari 2008 16:32


Oj, oj, oj så många kassar det var att bära in från bilen. Tre kassar med mat, en kasse från Rusta med ljus, soppåsar, tvål m m och en kasse från Ikea med nya stolsdynor till köket, en filt, två gardinstänger och gardiner till TV-rummet bl a...


Jag och min kollega satt och åt lunch på Ikea i två timmar och vi hann ändå knappt prata klart om allt som vi ville. Det händer mycket i min kollegas liv just nu och allt måste vi gå igenom ;)


Sonen hade redan kommit hem när jag klev över tröskeln med alla mina kassar. Han är duktig tycker jag som direkt efter att ha tagit ett mellanmål sätter igång med läxorna. Idag är det SO-läxan som gäller och kanske hinner han börja med NO-läxan också... Dottern skulle stanna lite på stan efter skolan och hon kommer nog hem lagom till middagen.


 Titta vilka fina skott som kommit på vår garderobsblomma - trots att den står i ett rum utan så mycket solljus...

Rösta på mig


Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards