Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under februari 2008

Av Helga - 26 februari 2008 12:03


Jag är tillbaka från stormarknaden där det blev inköp av mat, vin, tre t-shirts till sonen från Jack and Jones för endast 100:- och böcker...


Skulle jag gå på bokrean - NEJ 

Gick jag på bokrean - JA


Jag köpte en presentbok om vår stad förr och nu till svärmor som fyller år i veckan, en kokbok (älskar kokböcker) med massor av härliga bufférecept och en bok med nostalgiprylar från 50, 60, 70 och 80-talet.


Jag läser bl a att under mitt födelseår har en miljon svenskar TV-licens, "Alla vi barn i Bullerbyn" börjar sändas, Festis och Mer dyker upp och en ny Engelsk grupp kallad The Beatles spelar på The Cavern Club i Liverpool... Detta blir rolig läsning...


Rösta om du vill

Mina fynd från bokrean...


Rösta gärna i min nya undersökning till höger under min presentationsbild.


Av Helga - 26 februari 2008 08:10


Idag är det en riktigt gråmulen dag här med regn i luften. Våren tittade ju fram igår med sol men idag är det surare väder...


Idag ska jag åka till en stormarknad och införskaffa diverse. Vi ska ha middagsgäster till helgen så ett besök på "glasbanken" (Filifjonkan lärde mig det uttrycket) blir det bl a.


Senare i eftermiddag ska jag äta lunch med min väninna och det blir som vanligt thaimat som är såå gott och fräscht. Vi brukar ta dagens och då får man en tallrik med fem avdelningar. Det är ris i mitten och fyra olika goda rätter runt om risskålen. Mmmmm... längtar redan.


Har du någon favoritmat när du går på restaurang? Något som du helst vill beställa?


De här söta snödropparna kunde jag inte låta bli att fotografera under min långpromenad igår...


Titta till höger så ser du min nya omröstning - vill du vara med?


Rösta om du vill

Av Helga - 25 februari 2008 17:32


Det blev en långpromenad i solen och jag tog t o m på mig solglasögonen eftersom solen står så lågt den här årstiden. Det är vår i luften, helt klart!


Det påminner mig om en söt fråga och det är en ung man som talar;

Vi har vår i luften flickor - var har ni er?


Sonen kom hem bekymrad med massor av svåra ekvationer att lösa. Vi försökte tillsammans men jag har glömt bort hur man gör. Räddaren i nöden (maken) kom hem och kunde hjälpa sonen. Tur det!


Vi åt upp rester av gårdagens festmiddag och efter ungdomarnas träningar ska det bli tårta i huset. Dels limechokladkakan från igår och dels en schwarzwaldtårta - allt för att fira min fina gubbe!!!!!!


Har du inte röstat i min nya omröstning här till höger vore det kul om du ville göra det...


Här är limekakan som innehåller kesella lätt med fruktsallad och grädde.

Rösta om du vill

Av Helga - 25 februari 2008 11:27


Det är fantstiskt vårväder här så nu ska det bli en långpromenad för fru Helga...


Min bästa väninna ringde precis och vi bestämde träff för lunch imorgon. Hon är tjänstledig den här terminen för att prova på lite varje och bl a vikarierar hon på en särskola. Imorgon är hon (och jag) lediga och då kan vi ses - det blir mysigt!


Jag har haft en underbar stund här på förmiddagen med en tidning och en kopp kaffe. Ibland behöver man en lugn och ledig dag utan program... avkoppling!!!


Här är säckarna med äppelkvistar som maken och dottern samlade ihop...


Nu ska jag gå ut och innan promenaden ska jag samla ihop lite av kvistarna och sätta i en vas och har vi tur så får vi fina äppelblom att njuta av...

Rösta på mig


Ps. Jag har en ny omröstning - rösta gärna så jag får veta mer om dig Ds.

Av Helga - 25 februari 2008 08:26


Här har vi stigit upp i ottan för att fira maken på födelsedagen. Vi hade en bricka med paket och ett tänt ljus. Efter uppvaktningen bjöds det extra smaskig frukost... Kaffe/té, juice av diverse goda bär, varma ciabattabröd och filmjölk.

Makens presenter; en fisketidning, en chokladkaka, en tändsticksask med Kebnekaisemotiv, en eltandborste och en brevkniv av masurbjörk och renhorn...


Efter allt detta fick alla de andra pallra sig iväg till skola och jobb - slut på sportlovet. Ungdomarna gläder sig åt att det snart blir påsklov. Vårterminen är ju lättare att uthärda tack vare alla lov och lovdagar samt att ljuset kommer tillbaka.


Jag har en ny omröstning här till höger. Det vore kul om du ville vara med!!

Rösta om du vill

Av Helga - 24 februari 2008 21:22


Svärmor har gått hem och det blev en trevlig och god födelsedagsmiddag för maken. Sonen har kommit hem helskinnad och det var mysigt att få hem honom igen. Han har haft roligt och tyckte att det var spännande att vara ute och resa på egen hand...


Nu har jag en ny undersökning här till höger och det skulle vara roligt om du ville vara med. Resultatet från min förra undersökning blev så här:


Är allt du skriver i din blogg sanning?


Nej, jag ljuger hela tiden 5,6%

Nej, jag friserar lite 16,9%

Ja, allt är sant 64%

Det ska du inte lägga dig i 2,2%

Annat 2,2%

Jag har ingen egen blogg 9%


Totalt deltog 89 personer i undersökningen - tack för det!!!


Rösta om du vill

Av Helga - 24 februari 2008 14:42


Det måste vara en sjujä... medvind från Småland till Arlanda idag...


Maken skulle just åka och möta sonen som ska ankomma från Växjö med flyg. Som tur var gick vi in på Luftfartsverkets hemsida och tittade på den beräknade ankomsttiden och det visade sig att flighten är en hel kvart tidig. Det blev fart på gubben min kan jag säga...


Ska du möta någon på Arlanda (eller någon annan flygplats - det finns flera med på sidan) kan du göra som vi och titta på www.lfv.se så kan du få fram trafikinformation om just din flygning. Det är helt perfekt!!!


 Rösta om du vill


Jag är i färd med att byta omröstning snart så om du vill rösta i den nuvarande är det dags nu!!!

Av Helga - 24 februari 2008 11:19


Idag kommer sonen hem igen (förhoppningsvis) från ett stormigt Småland - längtar ;)


Till middag kommer svärmor för att fira att maken fyller år. Egentligen är födelsedagen imorgon men det känns roligare att fira idag när vi är lediga allihopa. Uppvaktning på sängen med paket blir det dock imorgon bitti och en extra god frukost...


Jag är igång med att baka en smal chokladkaka som är gjord med kesella lätt 1 % - så den kan man ta en stor bit av ;) Vi ska även servera en räktoast och en kycklinggryta till födelsedagsmiddagen. Det ska bli gott och trevligt!


I dagens lokaltidning var det en artikel som beskrev livet efter för två olika personer. Den ena hade blivit änkling efter en bussolycka och den andra hade blivit svårt skadad i samma olycka. Det var gripande att läsa om deras öden.


Jag är tacksam för varje dag jag är frisk, mina anhöriga är friska och för varje dag vi får tillsammans. Detta vill jag komma ihåg varje dag!!


Carpe diem!

Rösta om du vill

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards