Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under september 2007

Av Helga - 8 september 2007 12:51

Nu har vi plastat in, tejpat över springor och burit saker hemma hos mina föräldrar, men innan vi överhuvudtaget satte igång bjöds vi på kaffe och kaka. Allt arbete gick fort eftersom vi var fyra som hjälptes åt och vi blev ivrigt ledda och påhejade av mamma och pappa.


Ungdomarna är på sin tränar- och domarkurs och jag och gubben min ska koppla av en stund innan det är dags för nästa punkt på programmet då vi ska gå och se två träningsmatcher. Det blir en dam- och en herrmatch i basket och det ska bli kul!


Här har vi riktigt mycket regn idag och det tror jag är ganska bra eftersom stadens "galej" ikväll ofta drar många ungdomar. Regn brukar lugna ner bråk och bus... Hoppas det!

 Ha en trevlig lördagskväll!

Av Helga - 7 september 2007 19:32

Det blev en god middag som bestod av grillad fläskkarré, blå castello, tsatziki, sallad och potatishalvor. Till det delade "gubben" och jag på en flaska rödvin. Mmm... det var riktigt gott!


Imorgon ska vi iväg tidigt och då ska vi hjälpa mina föräldrar att packa ihop inför en stamrenovering i fastigheten. Ungdomarna ska gå en tränar- och domarutbildning och sedan ska de båda träffa sina kompisar på stan på kvällen. Det är ett stort "galej" på stan den här helgen. Troligen ska maken och jag också vandra runt, så vi kan rycka in om det skulle behövas. För dottern blir det första gången på stan på kvällstid, så det känns väl så där...Hon har dock sjyssta kompisar och allt blir säkert bra!


De här krokusarna blommade utanför mina föräldrars hus idag!! Finns det någon som vet om det är en höstkrokus av något slag - eller är det upp-och-nervända världen med krokusar som blommar i september??


Jag önskar er alla en trevlig helg!

Av Helga - 7 september 2007 17:21

Idag när jag handlade mat fick man den här fina skålen/fatet på köpet när man köpte två paket skorpor. Jag tycker att den är rätt så cool...



Annars har jag farit runt en hel del idag. Jag har handlat, hälsat på mina föräldrar, åkt med sonen till Intersport och köpt idrottsskor och hittat idrottsskor till dottern på rea, kört dottern till On-off för att titta på en MP3...(där blev det inget köp - vi skulle kolla priser bara). Så, nu är det skönt att varva ner med lite matlagning. Det blir faktiskt grillat idag trots att det regnar lite. Kanske sista grillningen??

Av Helga - 7 september 2007 11:09

Jag blev uppmuntrad av Sofie att fortsätta med mina "lika som bär"-inlägg och som på kommando slänger jag ur mig en till då.


Vad sägs om denna??


 Tarja Halonen?                 Mumintrollet?

 

Conan O´Brien?

Av Helga - 7 september 2007 08:34

Idag är jag ledig och njuter av det! Sonen har sovmorgon och är fortfarande hemma och gör sig i ordning för skolan. Jag ska börja dagen med att åka iväg och handla mat. Maken cyklade till jobbet, så jag har bilen.


Senare ska jag hem till mina föräldrar för att uppvakta mamma som fyllde år i onsdags. När sonen kommer hem från skolan ska vi åka och fixa ett ID-kort till honom. Sonen är stor och lång för sin ålder, så det kan vara dags för ett leg. för att kunna bevisa att man är berättigad till ungdoms- eller barnpris.


Igår såg dottern en rubrik på ett gammalt nummer av ICA-kuriren som löd:


Så klarar du tonårstjatet om pengar.


Vi har nyss haft en omförhandling av månadspengen här hemma och dottern sade:


- Var det därför du köpte den här tidningen, mamma?


Jag tyckte det var en rolig kommentar, men kan meddela att jag prenumererar på tidningen i fråga och inte köpte numret p g a rubriken om tonåringars tjat om pengar...


Av Helga - 6 september 2007 21:35

Detta träffande höstinlägg fann jag i en City-tidning i Norrland...Rätt så bra, tyckte jag!

Av Helga - 6 september 2007 19:10

Mao Tse Tung ?                          Göran Persson ?             

Av Helga - 6 september 2007 17:08

Det finns inget bättre än att komma hem inför ledighet när man skumpat runt i ett flygplan i flera dagar. Idag är det ljuvligt väder här också, så det var riktigt skönt att ta post och tidningar och sitta ute och njuta av solen.


Nu ska jag snart skjutsa iväg sonen till träningen och dottern står och steker pannkakor i köket. Det är kul när ungdomarna börjar bli intresserade av att hjälpa till hemma...


Jag läste om den berusade Ukrainske piloten som stoppades från att flyga häromdagen på Arlanda. För några år sedan var det väl en Brittisk pilot som hindrades från att flyga iväg...Tur att jag aldrig har varit med om något dylikt.


Det finns nogrannt skrivna regler om vad som gäller angående alkoholintag före flygning och det är mycket restriktiva bestämmelser. Så risken att du ska mötas av en alkoholpåverkad besättningsmedlem i tjänst är minimal...

 Ha en riktigt gosig kväll !!

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Skapa flashcards