Snurra du min värld- flygvärdinnans vardag

Alla inlägg under april 2007

Av Helga - 27 april 2007 07:17

Vaknade av att väckarklockan ringde. Jag var trött och det var mörkt. Jag gjorde mig i ordning och först efter detta tittade jag på mitt armbandsur - klockan var 01.00 och inte 05.30

Vad i ....

Batteriet i väckarklockan måste ha börjat ta slut. Gick och lade mig i TV-rumssoffan och somnade faktiskt om, trots strumpbyxor och smink. Nu tar jag itu med en ny dag!

Av Helga - 26 april 2007 21:58

På min flygning till Ungern idag kom det fram att vi hade en jubilar ombord. Mannen ifråga fyllde 60 år just precis idag och skulle med en sällskap vänner åka till Budapest och fira. Jag och mina kollegor tyckte det vore kul att överraska födelsedagsbarnet så vi bjöd honom på en flaska champagne och började sjunga . - "Ja, må han leva", mitt i kabinen. Ganska snart stämde de andra passagerarna in i vår sång. Det blev en riktig kanonstämning ombord. En av mannens vänner blev så rörd så han fick tårar i ögonen... det här blir ett minne!!

Av Helga - 26 april 2007 21:33

När min dotter var liten sa hon många roliga saker och en del av dessa har jag skrivit ned. Här kommer ett roligt minne från när hon var ungefär 3 år.

 Vi står utanför vårt hus och plötsligt hör vi ljudet av sirener som kommer närmare och närmare. Då utbrister min dotter:

- Nu kommer glassbilen...

Av Helga - 26 april 2007 21:24

Var kom alla MYROR ifrån helt plötsligt!!

 Och... varför har de inga myrdosor på ICA när jag behöver dom NU.

Av Helga - 26 april 2007 19:26

Med tanke på att min blogg heter "Snurra du min värld" så kanske de flesta kan gissa att jag är 60-talist.

När jag var ung diggade jag så klart Ted Gärdestad och jag tycker fortfarande att hans musik är bra!. För några år sedan köpte familjen en samlingsskiva  av Ted och alla gillar hans musik. Var det inte Gärdestads musik som snurrade på skivspelaren i barndomshemmet så var det defenitivt ABBA. Jag kunde alla deras och Teds låtar utantill på den tiden.

Min äldre syster som är född -54 lyssnade helst till Agnetha Fältskog (på rullbandspelare) när hon växte upp. Min andra storasyster född -58 spelade  helst bara David Bowies skivor och hela hennes rum var täckt av stora affischer med Bowie "in action".

Annars var det nog "Tio i Topp" som var veckans höjdpunkt. Jag och mina kompisar satt som klistrade vid radion och skrev topplistor till programmet. Det var så det var innan MTV kom.

Av Helga - 26 april 2007 17:02

Jag hörde en söt historia av flygstyrman på min flygning idag.

När han gick genom Arlandas avgångshall mötte han en liten pojke på 3 år med sin mamma.

Pojken ropade genast: - mamma, mamma, titta en polis!!!

Nej, sa mamman, det är ju en sjökapten. (Det var ju högst troligt eftersom de befann sig på Arlanda flygplats).

 En annan rolig grej är att det finns en öl i Spanien som heter SUPERBOCK som vi brukar få lastat om vi behöver påfyllning i Spanien eller på Kanarieöarna. Reaktionen från de manliga passagerarna när man ställer fram ölen och glatt säger: - Den här ölen passar nog dig.... är obetalbar!!

Av Helga - 26 april 2007 08:16

I somras när jag flög från Dublin till Arlanda hade vi med ett stort gäng som vi ganska snart förstod var musiker och "roddare". Jag kände inte igen någon av dem, men jag fick ganska snart en bra kontakt med en i gänget. När vi skulle landa blev jag och en kollega inbjudna att komma till deras konsert i Dalhalla nästföljande dag. Jag som tyckte att de var lite skumma från början började nu fatta att det var en ganska känd person vi hade med att göra eftersom de skulle spela på Dalhalla.

Nästa dag i tidningen kunde jag läsa om att det var Dwight Yoakham en världsberömd countymusiker som vi hade haft med oss ombord!! Jag skulle ha tagit ut en kompdag och åkt till konserten - man kan väl alltid lära sig något nytt!!

Av Helga - 25 april 2007 20:09

Så här avkopplande som det är på bilden blir det inte i alla fulla fall....

Imorgon blir det en lång dags flygning mot natt och detta gäller även för fredagen. Imorgon ska Ungern få sig ett snabbesök och på fredag ska lilla helga åka upp och ner på Arlanda hela 6 gånger. Puh! Om nu inte "flygledarbristerna" eller den danska kabinpersonalen ska ställa till det för en luttrad värdinna igen.

 Fredagar är det faktiskt trots att det är "busy" alltid roligt att jobba. Passagerarna är ofta på  partyhumör och skillnaden mot måndagsmorgnarnas flygningar är enorm.

Presentation

snurra.helga@gmail.com

Translate

62 besvarade frågor
Blogglista.se
BloggRegistret.se

Senaste inläggen

Om jobbet...

 

Mitt hem...

 

 

Resor...

 

Humor

 

Min familj...

 

Trädgård...

 

Matlagning...

 

Tidigare år

Kategorier

Skriv recensioner, tjäna pengar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Top Blog Area

Var kommer besökaren ifrån?

Google Analytics

RSS

Buzzador

Blogg Topplista

Blogg100

”Blogg100

Ovido - Quiz & Flashcards